9 τρόφιμα που δεν πρέπει να ταΐσετε ποτέ τον σκύλο σας!

Home ΔΙΑΤΡΟΦΗ 9 τρόφιμα που δεν πρέπει να ταΐσετε ποτέ τον σκύλο σας!
skulaki xeri

Μερικές φορές είναι πραγματικά δύσκολο να πεις όχι στο σκύλο σου ειδικά όταν σε κοιτάει με αυτά τα γλυκά ματάκια. Και όμως υπάρχουν μερικά τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να ταΐζετε το σκυλί σας. Λάβετε υπόψη αυτήν τη λίστα την επόμενη φορά. Τώρα, θα ξέρετε τι είναι πιο επικίνδυνο γι ‘αυτόν, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας iHeart Dogs.

Αλκοόλ

Πιθανότατα ξέρετε ότι δεν πρέπει να δώσετε στο σκυλί σας αλκοολούχα ποτά, αλλά θέλουμε να επαναλάβουμε πόσο επιβλαβές μπορεί να είναι για το σκυλί σας. Το αλκοόλ έχει τον ίδιο αντίκτυπο στο συκώτι και στον εγκέφαλο ενός σκύλου με εκείνο του ανθρώπου. Μπορεί να προκαλέσει έμετο, διάρροια, μειωμένο συντονισμό, δυσκολία στην αναπνοή, τρέμουλο, ανώμαλη οξύτητα στο αίμα, κώμα και ακόμη και θάνατο.

Αβοκάντο

Μερικά φρούτα και λαχανικά είναι εντάξει για να τα καταναλώνει ο σκύλος σας. Άλλα δεν είναι τόσο ασφαλή. Μερικοί λένε ότι τα αβοκάντο είναι ασφαλές. Άλλοι λένε ότι τα αβοκάντο δεν είναι. Καλύτερα κρατήστε το κουτάβι σας μακριά από τα αβοκάντο. Αυτός ο καρπός έχει persin, μια μυκητοκτόνο τοξίνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας σε πολλά ζώα. Το Merck Veterinary Manual λέει ότι τα σκυλιά είναι πιο ανθεκτικά στο persin από άλλα ζώα, αλλά θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα οπότε αποφύγετε το.

Καραμέλες, τσίχλες, οδοντόπαστα και στοματικό διάλυμα

Πολλά από αυτά τα τρόφιμα περιέχουν ξυλιτόλη, ένα γλυκαντικό που μπορεί να προκαλέσει απελευθέρωση ινσουλίνης σε πολλά είδη ζώων. Η αύξηση της ινσουλίνης οδηγεί σε υπογλυκαιμία (μειωμένα επίπεδα σακχάρου). Τι σημαίνει αυτό πρακτικά για το σκύλο σας: έμετος, λήθαργος, απώλεια συντονισμού και ακόμη και επιληπτικές κρίσεις. Αυτά τα είδη απαγορεύονται. Ορισμένες γλυκές λιχουδιές περιέχουν επίσης ξυλιτόλη, η οποία μπορεί να είναι θανατηφόρα για τα σκυλιά.

Σοκολάτα, καφές και καφεΐνη

Αυτά τα τρία πράγματα επιταχύνουν τον καρδιακό ρυθμό του σκύλου σας και τονώνουν το νευρικό σύστημα. Περιέχουν μεθυλξανθίνες που μπορούν να προκαλέσουν εμετό και διάρροια, λαχάνιασμα, υπερβολική δίψα και ούρηση, υπερκινητικότητα, επιληπτικές κρίσεις, ακόμη και θάνατο. Σημείωση: η μαύρη σοκολάτα είναι πιο επιβλαβής από τη σοκολάτα γάλακτος. Η ποσότητα που έφαγε το σκυλί σας και το βάρος του σκύλου σας είναι παράγοντες που καθορίζουν πόσο μπορεί να αρρωστήσει το σκυλί σας.

Μαγειρεμένα οστά

Πιθανοί  κίνδυνοι από την κατανάλωση μαγειρεμένων οστών κρέατος: Τα οστά δεν είναι τόσο εύπεπτα. Δεν είναι δύσκολο να σπάσουν ή να θρυμματιστούν τα οστά σε μικρότερα κομμάτια ή / και αιχμηρές άκρες. Αυτό δημιουργεί κίνδυνο πνιγμού για το σκυλί σας. Το οστό μπορεί να κολλήσει στο λαιμό του σκύλου σας ή ακόμη και να βλάψει το γαστρεντερικό του σωλήνα.

Κρεμμύδια και πράσα

Αυτά τα τρόφιμα είναι ιδιαίτερα επιβλαβή για το σκύλο σας. Δεν έχει σημασία αν είναι μαγειρεμένα, ωμά, σε σκόνη ή σε άλλα τρόφιμα. Μπορούν να προκαλέσουν γαστρεντερικό ερεθισμό και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε βλάβη των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Οι γάτες είναι πιο ευαίσθητες σε ασθένειες, αλλά εάν ένας σκύλος καταναλώνει αρκετά από αυτά τα τρόφιμα, μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικές συνέπειες. Δεδομένου ότι αυτά είναι συχνά συστατικό μιας συνταγής, είναι σημαντικό να προσέχετε.

Σταφύλια και σταφίδες

Αυτά τα τρόφιμα μπορεί να είναι εξαιρετικά τοξικά για τα σκυλιά. Και για κάποιο λόγο, τα σκυλιά προσελκύονται εξαιρετικά από τα γλυκά φρούτα. Το 2016, το Κέντρο ελέγχου δηλητηριάσεων ζώων έλαβε περισσότερες από 3.700 κλήσεις για σταφύλια και σταφίδες. Η έρευνα δεν έχει ακόμη αποδείξει γιατί τα σταφύλια και οι σταφίδες είναι τόσο επιβλαβή για τα σκυλιά. Αλλά το ξέρουμε αυτό με βεβαιότητα: είναι σημαντικό να κάνετε τη θεραπεία του σκύλου σας εάν διαπιστώσετε ότι κατανάλωσε σταφύλια ή σταφίδες.

Ωμό / άψητο κρέας και αυγά

Ενώ οι ωμές δίαιτες είναι πολύ δημοφιλείς και μπορεί να είναι πολύ υγιεινές για τα σκυλιά σας, πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα, καθώς αυτά τα άψητα τρόφιμα μπορούν να έχουν βακτήρια όπως η Salmonella και το E. coli που προκαλούν τροφική δηλητηρίαση. Είχατε ποτέ τροφική δηλητηρίαση; Δεν είναι ευχάριστο και το σκυλί σας μπορεί να έχει παρόμοια δυσάρεστα συμπτώματα όπως έμετο, πυρετό και πρησμένους λεμφαδένες.

Αλάτι και αλμυρά σνακ

Οι μεγάλες ποσότητες αλατιού δεν είναι καλές για μια διατροφή ανθρώπου ή σκύλου. Ωστόσο, τα άλατα είναι πολύ πιο ανησυχητικά για τους σκύλους. Η κατανάλωση πολλών από αυτά τα μέταλλα μπορεί να οδηγήσει σε δηλητηρίαση από ιόντα νατρίου. Τα συμπτώματα της νόσου περιλαμβάνουν έμετο, διάρροια, κατάθλιψη, τρέμουλο, αυξημένη θερμοκρασία, επιληπτικές κρίσεις, ακόμη και θάνατο. Αυτό σημαίνει ότι μην μοιράζεστε τα πατατάκια σας ή το αλατισμένο ποπ κορν με το σκύλο σας!

Photos by Pexels