6 τρόποι με τους οποίους το κινητό σας καταστρέφει την επιδερμίδα σας

Home ΟΜΟΡΦΙΑ 6 τρόποι με τους οποίους το κινητό σας καταστρέφει την επιδερμίδα σας
talking on the phone

Ο λεγόμενος ύπνος ομορφιάς των millennials δεν είναι και τόσο όμορφος με τα σκληρά προγράμματα εργασίας, τις κοινωνικές συναναστροφές και τις αυξανόμενες ειδοποιήσεις εφαρμογών στο τηλέφωνο. Οι πιθανότητες είναι ότι κρατάτε το τηλέφωνό σας μέχρι να «λιποθυμήσετε» το βράδυ. Είτε πρόκειται για ξενύχτια περιήγηση στο τηλέφωνο είτε για ξάπλωμα στη μία πλευρά του μαξιλαριού για να στείλετε μήνυμα στους ξενύχτηδες φίλους σας, η συνεχής επαφή με τα κινητά τηλέφωνα μπορεί πραγματικά να επιβαρύνει το δέρμα σας, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας E TIMES OF INDIA. Εδώ είναι έξι τρόποι με τους οποίους το τηλέφωνό σας καταστρέφει το δέρμα σας:

Το τηλέφωνό σας μπορεί να παρεμποδίσει τον ύπνο σας

Ανεξάρτητα από το πόσο νυσταγμένοι ή κουρασμένοι είστε, το να κοιτάζετε το τηλέφωνό σας τη νύχτα το μόνο που κάνει είναι να εμποδίζει τον ύπνο σας. Το φως του τηλεφώνου στην πραγματικότητα διαταράσσει το ρυθμό του ύπνου σας, γεγονός που σας δυσκολεύει να κοιμηθείτε ακόμα και αφού κρατήσετε το τηλέφωνό σας χαμηλά. Με λιγότερο ύπνο, το δέρμα μας τείνει να χάνει υγρασία, κάνοντας το δέρμα αφυδατωμένο και ακόμη και θαμπό με την πάροδο του χρόνου.

Ο εθισμός προκαλεί περισσότερο στρες

Αν δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς το τηλέφωνό σας, προφανώς είστε εθισμένοι στο κινητό σας. Ο φόβος των ωρών χωρίς κινητό τηλέφωνο και το άγχος να ελέγχεις τις ειδοποιήσεις ονομάζεται Νομοφοβία. Είτε πρόκειται για την εξάντληση της μπαταρίας σας είτε για τη μη σύνδεση στο διαδίκτυο, αυτό το σύνδρομο προκαλεί μόνο άγχος. Όλο αυτό το άγχος τελικά θα επιβαρύνει το δέρμα σας και θα προκαλέσει δερματικά σπυράκια. Επίσης, ξέρετε ότι η θερμότητα που παράγεται από το τηλέφωνο μπορεί να προκαλέσει σκούρα στίγματα, ακόμα και υπερμελάγχρωση!

Επηρεάζει επίσης τα μάτια σας

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι στραβώνετε λίγο όταν κοιτάτε το τηλέφωνό σας. Το συνεχές αλληθώρισμα προκαλεί πόδι της χήνας, γύρω από τα μάτια σας. Οι γραμματοσειρές στην οθόνη του κινητού είναι μικρές και γι’ αυτό τα μάτια συστέλλουν περισσότερο τους μύες για να εστιάσουν καλύτερα. Όλα αυτά οδηγούν σε πρόωρη γήρανση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ρυτίδες γύρω από τα μάτια σας.

Είστε πάντα κουρασμένος

Η συνεχής παρουσία στο τηλέφωνο μπορεί πραγματικά να σας κουράσει. Ακόμα και αν δεν κάνετε κανενός είδους σωματική δραστηριότητα, και μόνο το να είστε στο τηλέφωνο μπορεί να σας κουράσει. Είτε πρόκειται για τηλεφωνικά παιχνίδια είτε για viral βίντεο, όλα αυτά κάνουν το δέρμα σας να φαίνεται κουρασμένο και θαμπό με τον καιρό.

Στραβώνει ο λαιμός

Για να ελέγξουμε το τηλέφωνο, κοιτάμε συνεχώς προς τα κάτω στην οθόνη. Αυτό προκαλεί επαναλαμβανόμενη κίνηση του λαιμού, η οποία προκαλεί τσαλακώματα, καθώς το δέρμα είναι ευαίσθητο και χάνει την ελαστικότητά του. Για να το αποφύγετε αυτό, μπορείτε να εξασκήσετε καλή στάση του σώματος (κοιτάζοντας συνειδητά ευθεία) και ακόμη και να υγραίνετε το δέρμα για να προωθήσετε την ανανέωση των κυττάρων.

Ακμή

Το κινητό τηλέφωνο είναι σαν μαγνήτης για τα βακτήρια με όλη την έκθεση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Με κάθε τηλεφώνημα, απλά αφήνετε τα μικρόβια στο δέρμα σας, οδηγώντας σε ξεσπάσματα και σκληρή ακμή.