6 αιθέρια έλαια για την ανακούφιση από το άγχος και το στρες

Home ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ 6 αιθέρια έλαια για την ανακούφιση από το άγχος και το στρες
candle

Η αρωματοθεραπεία με αιθέρια έλαια που ανακουφίζουν από το άγχος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προώθηση του ύπνου, της πέψης και άλλων λειτουργιών του σώματος που επηρεάζονται ή προκαλούνται από το άγχος και το στρες. Χωρίς άλλη καθυστέρηση, βρείτε παρακάτω μια λίστα με αιθέρια έλαια που βοηθούν στην ανακούφιση του μυαλού σας, σύμφωνα με το άρθρο Femina.

Αιθέριο έλαιο Vetiver

Αυτό το αιθέριο έλαιο έχει ένα μοσχοβολιστό και χορταρικό άρωμα που λέγεται ότι βοηθά στην ανακούφιση από το στρες και το άγχος. Είναι εύκολο στη χρήση, καθώς μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στο δέρμα σας ή να αναμιχθεί με ένα συνδυασμό άλλων αιθέριων ελαίων. Το έλαιο Vetiver χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για χαλάρωση και έρευνες αναφέρουν ότι έχει ακόμη και ιδιότητες κατά του άγχους παρόμοιες με ορισμένες συνταγογραφούμενες ουσίες για την ανακούφιση από το άγχος. Θα μπορούσατε να κάνετε μασάζ με σταγόνες αιθέριου ελαίου βέτιβερ καλής ποιότητας στους καρπούς και τα ρουθούνια σας.

Αιθέριο έλαιο Περγαμόντο

Ένα άλλο εξαιρετικό έλαιο που ανακουφίζει από το στρες και το άγχος είναι το Περγαμόντο. Έχει άρωμα εσπεριδοειδών. Αυτό το έλαιο είναι ερευνημένο και αποδεδειγμένα αποτελεσματικό στην ανακούφιση από το στρες, το άγχος και τη βελτίωση της συνολικής διάθεσης. Σημειώστε ότι αυτό το έλαιο εσπεριδοειδών κάνει το δέρμα φωτοευαίσθητο, οπότε αποφύγετε τη χρήση του πριν βγείτε στον ήλιο. Να το αναμειγνύετε πάντα με ένα έλαιο φορέα πριν το εφαρμόσετε στο δέρμα.

Αιθέριο έλαιο Λεβάντας

Το πιο δημοφιλές αιθέριο έλαιο που χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία, αυτό είναι γνωστό για την ανακούφιση από το άγχος και τη διάθεση. Λέγεται ότι επηρεάζει το μεταιχμιακό σύστημα, το οποίο είναι το τμήμα του εγκεφάλου που ελέγχει τα συναισθήματά σας. Για να απολαύσετε τα οφέλη του αιθέριου ελαίου λεβάντας, προσθέστε μερικές σταγόνες του στο νερό του μπάνιου σας και αφεθείτε σε μια χαλαρωτική εμπειρία μπάνιου.

Αιθέριο έλαιο Γιασεμί

Αυτό έχει ένα λουλουδάτο άρωμα, ένα άρωμα που σας είναι οικείο. Αυτό το αιθέριο έλαιο βοηθά στην ηρεμία του νευρικού συστήματος αν το εισπνεύσετε και θα σας ενεργοποιήσει. Το άρωμα αυτού του ελαίου είναι επίσης ένα δημοφιλές αφροδισιακό.

Αιθέριο έλαιο Φασκόμηλο

Το αιθέριο έλαιο που προέρχεται από το άνθος ενός άνθους έχει γλυκό ξυλώδες άρωμα. Έχει ηρεμιστικές ικανότητες που βοηθούν στην ελάφρυνση της έντασης και στον έλεγχο των επιπέδων κορτιζόλης στο ανθρώπινο σώμα. Η κορτιζόλη είναι γνωστή ως η ορμόνη του στρες και η αύξηση αυτής της ορμόνης είναι αυτή που σας θέτει σε κίνδυνο κατάθλιψης και άγχους. Το φασκόμηλο είναι επίσης χρήσιμο με τα συμπτώματα του PMS και τον πόνο της περιόδου. Μπορείτε να αναμείξετε μερικές σταγόνες με ένα έλαιο φορέα και να κάνετε μασάζ στο σώμα σας.

Αιθέριο έλαιο Λιβάνι

Αυτό έχει ένα γλυκό μοσχομυριστό άρωμα που πιστεύεται ότι βοηθά στην ανακούφιση από το άγχος. Αυτό το αιθέριο έλαιο είναι επίσης γνωστό ότι έχει και άλλες θεραπευτικές ιδιότητες που βοηθούν στην αντιμετώπιση της αρθρίτιδας, της φλεγμονής των αρθρώσεων, των λειτουργιών του εντέρου, του άσθματος και πολλά άλλα. Φτιάξτε ένα μείγμα από λιβάνι με άλλα έλαια που ανακουφίζουν από το άγχος και ένα έλαιο φορέα- απολαύστε αυτό το μείγμα με μασάζ ποδιών ή χεριών.