dyo-logo-200

Γιατί τα πόδια μου είναι πάντα κρύα όταν το σώμα μου είναι ζεστό; 5 ασθένειες που σχετίζονται

Είναι σημαντικό να συμβουλεύεστε τους γιατρούς σας για τυχόν ιατρικές ανησυχίες και προτού κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές ή προσθέσετε συμπληρώματα στο πρόγραμμα υγείας σας, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας  News Week.

Δεν είναι  ένα άνετο συναίσθημα όταν τα πόδια σας είναι κρύα. Είτε βρίσκεστε έξω στο κρύο του χειμώνα είτε είστε τυλιγμένοι σε ζεστές, άνετες κουβέρτες, ποτέ δεν αισθάνεστε καλά.

Όσο κι αν θα θέλατε να κατηγορήσετε τον ψυχρό καιρό, τα νεύρα σας ή το άγχος για τα κρύα πόδια σας – αποδεικνύεται ότι υπάρχουν αρκετές υποκείμενες ιατρικές καταστάσεις που μπορεί να προκαλούν και να επιδεινώνουν την κατάστασή σας.

Αδύναμη ροή αίματος

Ένας από τους παράγοντες που σας κρατούν ζεστούς και ζεστούς είναι η κυκλοφορία ζεστού αίματος σε όλο το σώμα σας. Ωστόσο, αυτό μπορεί να διαταραχθεί όταν έχετε μια υποκείμενη καρδιακή πάθηση που εμποδίζει την καρδιά να αντλεί αίμα αρκετά γρήγορα στα άκρα σας. Η αθηροσκλήρωση είναι μια κατάσταση όπου οι λιπώδεις εναποθέσεις στενεύουν τις αρτηρίες, εμποδίζοντας τη ροή του αίματος στα χέρια και τα πόδια σας. Πρόκειται επίσης για μια μορφή περιφερικής αρτηριακής νόσου που περιλαμβάνει στένωση των αρτηριών σας, περιορίζοντας τη ροή του αίματος προς τα ζωτικά σας όργανα, ακόμη και προς τα άκρα σας.

Αναιμία

Όταν δεν υπάρχει επαρκής ποσότητα ερυθρών αιμοσφαιρίων που κυκλοφορούν στο σώμα σας για να μεταφέρουν οξυγόνο στους ιστούς και τα όργανα, μπορεί να έχετε μια κατάσταση που ονομάζεται αναιμία. Αυτή η κατάσταση μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε κουρασμένοι και αδύναμοι γρηγορότερα από το συνηθισμένο και τα κρύα πόδια μπορεί να είναι ένα πιθανό σύμπτωμα σε σοβαρές περιπτώσεις. Εάν δεν έχετε αρκετά ερυθρά αιμοσφαίρια στην κυκλοφορία του αίματός σας, αυτό μπορεί να σας παρέχει λιγότερη ζεστασιά στις εξώτατες περιοχές σας, όπως τα χέρια και τα πόδια σας.

Διαβήτης

Αν και αρχικά μπορεί να φαίνεται άσχετο, υπάρχουν επιπλοκές από τον διαβήτη που μπορεί να επηρεάσουν τη ροή του αίματος ή την ευαισθησία των νεύρων στα κάτω άκρα σας. Η περιφερική νευροπάθεια είναι όταν τα νεύρα στα πόδια σας που ανιχνεύουν τη θερμοκρασία καταστρέφονται και σας δίνουν την εντύπωση ότι τα πόδια σας είναι κρύα, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου παγωμένα στην αφή. Εκτός από το αίσθημα του κρύου, μπορεί επίσης να νιώθετε τσιμπήματα ή μούδιασμα στα πόδια σας.

Υποθυρεοειδισμός

Ως το αντίθετο του υπερθυρεοειδισμού, πρόκειται για μια κατάσταση υπολειτουργίας του θυρεοειδούς όπου ο θυρεοειδής αδένας δεν παράγει αρκετές θυρεοειδικές ορμόνες. Αυτό επηρεάζει το μεταβολισμό σας, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ενέργεια και τη θερμοκρασία του σώματός σας. Ο υποθυρεοειδισμός επιβραδύνει την περίοδο προσαρμογής που απαιτεί το σώμα σας όταν εκτίθεται σε κρύο περιβάλλον, μειώνοντας την ενέργεια και τη ζεστασιά από τα κύτταρά σας και μειώνοντας την κυκλοφορία του αίματος, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει κρύα πόδια.

 Φαινόμενο Raynaud

Εάν είστε συχνός καπνιστής, έχετε αθηροσκλήρωση ή χρησιμοποιείτε β-αναστολείς ή συνταγογραφούμενες αμφεταμίνες που συστέλλουν τις αρτηρίες σας, είναι πιο πιθανό να αναπτύξετε το φαινόμενο Raynaud. Στην πραγματικότητα, οι θερμοφόρες υποστηρίζονται επίσημα από την Ένωση Raynaud για τα οφέλη τους! Όταν εκτίθεστε σε ψυχρές θερμοκρασίες, τα μικρά αιμοφόρα αγγεία υπερ-αντισταθμίζουν περιορίζοντας τη ροή του αίματος στα άκρα σας για να διατηρήσουν τα εσωτερικά σας όργανα ζεστά. Το πιο συνηθισμένο σύμπτωμα αυτής της πάθησης είναι ένας ορατός αποχρωματισμός των αυτιών, της μύτης, των χεριών και των ποδιών σας, που τα καθιστά λευκά ή γαλαζωπά και τα αισθάνεστε παγωμένα.

Κοινοποίησε αυτο το άρθρο:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Σχετικά άρθρα:

Ανακάλυψε το τελευταίο τεύχος του Δ.Υ.Ο.

Περισσότερα Άρθρα

kali ugeia sunentefksi
«Για καλή υγεία χρειάζεται μέτρο και κοινή λογική»
p kormas article
«Το τοπίο στην oρθοπαιδική αλλάζει συνεχώς»
klentzeris upogenitikotita
Πώς η πανδημία COVID19 προκάλεσε πτώση των γεννήσεων στην Ευρώπη και στην χώρα μας
antidoto pathitikotita
Η πανδημία απο την σκοπιά της ομάδας "Αντίδοτο στην Παθητικότητα"
main banner foitites
Ε.Φ.Φ.Ε: " Η πανδημία αποτέλεσε πρόκληση για εμάς "
kostas sirigos 1
Έχει σημασία να αποκτήσουμε παιδεία και κουλτούρα πρόληψης;
prwtovoulia newn
Πώς ο covid-19 άλλαξε την ζωή της νεολαίας
MINA GKAGKA COVER
ΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ «Είμαστε έτοιμοι για το δεύτερο κύμα»
stefanos kales
«Πιθανό να έχουμε εμβόλιο για τον COVID το φθινόπωρο ή τον χειμώνα»
mouzaka cover
Συνέντευξη της Λυδίας Μουζάκα στο περιοδικό Ciao