Μάθετε τις 5 απίστευτες χρήσεις κόκκων καφέ!

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Μάθετε τις 5 απίστευτες χρήσεις κόκκων καφέ!
coffee cover

Οι κόκκοι του καφέ έχουν πολλά οφέλη για την ομορφιά σας! Σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας του Dr. Axe.

  1. Κάντε ένα scrub καθαρισμού από καφέ

είναι ένας εξαιρετικός τρόπος απολέπισης του δέρματος, μειώνοντας τη συσσώρευση βακτηρίων, βρωμιάς και νεκρών κυττάρων του δέρματος. Η χρήση του καθημερινά ή καθ ‘όλη τη διάρκεια της εβδομάδας θα μειώσει τα παλιά κύτταρα του δέρματος και θα επιτρέψει την εμφάνιση νέων κυττάρων.

Επιπλέον,  κάνοντας μασάζ στο πρόσωπο σας με το scrub κάτω από τα μάτια σας θα βοηθήσει στην ενίσχυση της κυκλοφορίας και στη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι βελτιώνει τον τόνο του δέρματος και μειώνει τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας.

Χρησιμοποιήστε αυτό το DIY scrub προσώπου με καφέ για να καθαρίσετε και να αναζωογονήσετε βαθιά το δέρμα σας. Δεν λειτουργεί μόνο ως φυσικό απολεπιστικό, αλλά είναι επίσης πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που θα προωθήσουν την υγιή γήρανση.

  1. Μειώνει την κυτταρίτιδα

Υπάρχει μεγάλη περιέργεια σχετικά με τους κόκκους καφέ για την κυτταρίτιδα και τον τρόπο λειτουργίας του. Η καφεΐνη προωθεί τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και λειτουργεί για να σφίξει το δέρμα, βοηθώντας στη μείωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας.

Επιπλέον, αυτό το DIY scrub  για την κυτταρίτιδα, όταν τρίβεται σε περιοχές που προκαλούν ανησυχία, αυτή η δράση μειώνει το οίδημα των ιστών και διεγείρει τα κύτταρα δραστηριότητας που παράγουν κολλαγόνο. Η έρευνα δείχνει ότι αυτό μπορεί να μειώσει τη δραστηριότητα των λιποκυττάρων και να μειώσει την κυτταρίτιδα.

  1. Φτιάξτε μια φυσική βαφή μαλλιών

Γνωρίζατε ότι ο καφές μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσική βαφή μαλλιών; Δεν έχει τα ίδια αποτελέσματα με τη μόνιμη βαφή μαλλιών, αλλά μπορεί να λειτουργήσει ως τόνερ που κάνει τα μαλλιά σας ένα τόνο πιο σκούρα.

Για να βάψετε τα μαλλιά σας, ανακατέψτε τα παρασκευάσματα καφέ και κόκκους καφέ με οποιοδήποτε μαλακτικό. Στη συνέχεια, εφαρμόστε το σε καθαρά, υγρά μαλλιά και αφήστε το να καθίσει για τουλάχιστον μία ώρα. Στη συνέχεια ξεπλύνετε.

  1. Scrub για τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας

Ακριβώς όπως η χρήση καφέ για το δέρμα λειτουργεί ως φυσικό scrub, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής σας. Το μασάζ με κόκκους καφέ στο τριχωτό της κεφαλής σας θα απομακρύνει την συσσώρευση των  νεκρών κυττάρων του δέρματος και θα διεγείρει τα θυλάκια των μαλλιών.

Η έρευνα δείχνει ότι όταν η καφεΐνη εφαρμόζεται στα θυλάκια των μαλλιών, μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στο να μακρύνουν και να φαίνονται πιο λαμπερά.

Για να κάνετε αυτό το scrub, απλώς γεμίστε την παλάμη σας με κόκκους καφέ και κάντε μασάζ στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής για 1-2 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε και σαμπουάν ως συνήθως.

  1. Φτιάξτε ένα φυσικό αποσμητικό

Βάλτε τους κόκκους σε ένα φλιτζάνι και αφήστε τους στο  ψυγείο σας. Λειτουργούν ως φυσικό αποσμητικό, όπως και η μαγειρική σόδα. Οι κόκκοι απορροφούν τυχόν ανεπιθύμητες οσμές στον αέρα, ώστε να μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε μπάνια, κουζίνες και άλλα.