Πείτε ναι στα ρετινοειδή προϊόντα και δείτε τα θαυματουργά αποτελέσματα που έχει στο δέρμα σας εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την ακμή, τις ρυτίδες και την ψωρίαση!

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Πείτε ναι στα ρετινοειδή προϊόντα και δείτε τα θαυματουργά αποτελέσματα που έχει στο δέρμα σας εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την ακμή, τις ρυτίδες και την ψωρίαση!
retinoeidi cover

Από τότε που το πρώτο ρετινοειδές εγκρίθηκε για την  ακμή το 1971, αυτά τα φάρμακα χαιρετίστηκαν από πολλούς ως θεραπεία για όλα τα δερματικά προβλήματα. Αν και τα ρετινοειδή μπορεί να μην είναι η απάντηση σε κάθε πρόβλημα του δέρματος, υπάρχουν πολλά με αποδεδειγμένα αποτελέσματα. Σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας WebMd.

Ρετινοειδή για την ακμή

άν έχετε μέτρια έως σοβαρή ακμή που δεν έχει βελτιωθεί με άλλες θεραπείες, ένα ρετινοειδές μπορεί να βοηθήσει. Όταν απλώνεται στο δέρμα, τα ρετινοειδή μπορούν να ξεκλειδώσουν τους πόρους, επιτρέποντας σε άλλες φαρμακευτικές και πηκτές κρέμες να λειτουργούν καλύτερα. Μειώνουν επίσης τα κρούσματα ακμής εμποδίζοντας τα νεκρά κύτταρα να φράξουν τους πόρους. Καθαρίζοντας την ακμή και μειώνοντας τα κρούσματα, μπορούν επίσης να μειώσουν το σχηματισμό ουλών ακμής.

Τα ρετινοειδή χάπια σταματάνε την παραγωγή λιπαρότητας, και καταστρέφουν τα βακτήρια που προκαλούν ακμή και φλεγμονή.

Τρόπος χρήσης: Ομαλοποιήστε μια ποσότητα ρετινοειδούς κρέμας σε μέγεθος μπιζελιού πάνω από το δέρμα μία φορά την ημέρα 20 έως 30 λεπτά μετά το πλύσιμο του προσώπου σας.

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε: Όταν χρησιμοποιείτε για πρώτη φορά ρετινοειδή, μπορεί να παρατηρήσετε ερυθρότητα, απολέπιση του δέρματος ή επιδείνωση της ακμής σας. Μπορείτε να το ελαχιστοποιήσετε χρησιμοποιώντας το προϊόν κάθε δεύτερη μέρα μέχρι να το συνηθίσει το σώμα σας ή να το αναμίξετε με ενυδατική κρέμα.

Ρετινοειδή για ρυτίδες

Αυτό το ρετινοειδές λειτουργεί αυξάνοντας την παραγωγή νέου κολλαγόνου. Διεγείρει επίσης νέα αιμοφόρα αγγεία στο δέρμα, δίνοντας στο δέρμα μια ρόδινη εμφάνιση, εξασθενίζοντας κηλίδες ηλικίας και μειώνοντας τα προκαρκινικά σημεία του δέρματος που ονομάζονται ακτινική κεράτωση. Η τρετινοΐνη μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη πιο σοβαρών επιπτώσεων της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Τα ρετινοειδή χωρίς συνταγή μπορεί να μην λειτουργούν τόσο καλά όσο η τρετινοΐνη για τη μείωση των ρυτίδων, αλλά μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνιση του δέρματος που έχει υποστεί βλάβη από τον ήλιο. Η χρήση τους μαζί με προϊόντα που έχουν άλφα-υδροξυ οξέα μπορεί να σας δώσουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο δέρμα.

 

Τρόπος χρήσης: Απλώστε στο πρόσωπο, το λαιμό, το στήθος, τα χέρια και τα αντιβράχια σας τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε: Χρειάζονται 3 έως 6 μήνες τακτικής χρήσης πριν εμφανιστούν βελτιώσεις στις ρυτίδες, καλύτερα αποτελέσματα θα δείτε μετά από 6 έως 12 μήνες.

Ρετινοειδή για την ψωρίαση

Τα ρετινοειδή μπορούν να επιβραδύνουν την ανάπτυξη των κυττάρων του δέρματος σε ασθενείς με ψωρίαση. Συνήθως, εφαρμόζετε μια μικρή ποσότητα σε κάθε βλάβη μία φορά την ημέρα πριν από το κρεβάτι. Μια κρέμα με ρετινοειδή ή ένα τζελ συνδυάζεται συχνά με θεραπεία στεροειδών.