5 Εύκολοι τρόποι να ΄΄ξεφορτωθείτε΄΄ τα σπυράκια στο πρόσωπο.

Home ΟΜΟΡΦΙΑ 5 Εύκολοι τρόποι να ΄΄ξεφορτωθείτε΄΄ τα σπυράκια στο πρόσωπο.
woman popping zit

Πηγή: Lifehack

1. Παγάκι

Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα παγάκι στο πρόσωπο σας όταν το ακόμα το σπυράκι δεν έχει εμφανιστεί πλήρως στην επιδερμίδα σας. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται το πρήξιμο και παράλληλα θα βοηθήσει τους ερεθισμένους αδένες να αποβάλλουν την περίσσεια λιπαρότητα και βακτηρίων.

  • Διαδικασία : Τυλίγετε τον πάγο μέσα σε ένα πανί και τον τοποθετείται πάνω στο σημείο που είναι το σπυράκι για μερικά δευτερόλεπτα. Στην συνέχεια, περιμένετε μερικά λεπτά και επαναλαμβάνετε την διαδικασία. Κάντε το πολλές φορές κατά την διάρκεια της ημέρας και θα δείτε διαφορά μέσα σε ένα ή δύο εικοσιτετράωρα.

2. Λεμόνι

 Το ήπιο κιτρικό οξύ του λεμονιού μπορεί να λειτουργήσει ως ΄΄αντισηπτικό΄΄ για να εξουδετερώσει βακτήρια στον αδένα ενώ ταυτόχρονα εργάζεται και ως στυπτικό για να στεγνώσει την υπερβολική λιπαρότητα.

  • Διαδικασία : Χρησιμοποιήστε ένα βαμβάκι και ρίξτε το μέσα σε χυμό λεμονιού, απλώστε στο σπυράκι πριν από την ώρα του ύπνου. Σε περίπτωση που το σπυράκι δεν έχει φύγει, τότε, φτιάξτε ένα μείγμα από χυμό λεμόνι και σκόνη κανέλας και απλώστε το πάνω στα σπυράκια για όλο το βράδυ. Δεν συνιστάτε για άτομα που έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα.

3. Μέλι

Το μέλι θεωρείται ότι είναι ένα φυσικό αντισηπτικό και μπορεί να καταστρέψει τα βακτήρια πάνω στους αδένες ελαίου, έτσι επιταχύνει την διαδικασία της θεραπείας.

  • Διαδικασία : Αρχικά χρησιμοποιήστε ένα βαμβάκι και βουτήξτε το μέσα στο μέλι. Στην συνέχεια τοποθετήστε το πάνω στο σπυράκι, αφήστε το για 30 λεπτά. Κατόπιν ξεπλένετε με ζεστό νερό. Εναλλακτικά φτιάξτε μια πάστα με σκόνη κανέλας και αφήστε κατά την διάρκεια της νύχτας. Το επόμενο πρωί ξεβγάλετε την με άφθονο νερό.

4. Οδοντόκρεμα

Η οδοντόκρεμα είναι ένα προϊόν που έχουμε όλοι στο σπίτι και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως θεραπεία για τα σπυράκια.

  • Διαδικασία : Απλώστε απαλά λίγη οδοντόκρεμα πάνω στο σπυράκι του προσώπου σας, και αφήστε την, κατά την διάρκεια της νύχτας. Ξεβγάλετε το πρωί με κρύο νερό. Αν δεν δείτε κάποια διαφορά επαναλάβετε την διαδικασία την ημέρα και αφήστε την οδοντόκρεμα για 30 λεπτά πάνω στο δέρμα σας πριν την ξεβγάλετε .

5. Ατμός

Ο ατμός έχει πολλά οφέλη για το δέρμα, διότι ανοίγει τους πόρους και απομακρύνει όλες τις άχρηστες ουσίες από το πρόσωπο.

  • Γεμίστε μια λεκάνη με καυτό νερό και κρατήστε το πρόσωπο σας πάνω από αυτή, χωρίς να έρθετε σε επαφή με το νερό, για 30 λεπτά. Ύστερα, στεγνώστε το πρόσωπο σας απαλά και απλώστε μια ενυδατική κρέμα, χωρίς λάδι, σε όλο σας το πρόσωπο.