Οι 5 πιο συνηθισμένες παιδικές ασθένειες το καλοκαίρι

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Οι 5 πιο συνηθισμένες παιδικές ασθένειες το καλοκαίρι
sick girl

Όταν η ξεγνοιασιά του καλοκαιριού… αρρωσταίνει

Σύμφωνα με το περιοδικό Nashville parent

  • Κρύωμα και αναπνευστικές λοιμώξεις είναι πιο πιθανό να το πάθουν βρέφη και παιδάκια μικρής ηλικίας με τα σοβαρά συμπτώματα να διαρκούν έως και 2 εβδομάδες ενώ οι ενήλικες να αρρωσταίνουν συνήθως πιο σπάνια.
  • Στομαχόπονος Η γαστρεντερίτιδα είναι η δεύτερη πιο συχνή παιδική ασθένεια που ξεκινά με πυρετό, εμέτους και στην συνέχεια διάρροια. Κρατήστε τα παιδιά όσο περισσότερο ενυδατωμένα. Ακόμα και μια κουταλιά της σούπας νερό, κάθε 5 λεπτά, θα βοηθούσε. Αφότου το παιδί σας μπορεί να φάει ξανά στερεά τροφή, ξεκινήστε με τρόφιμα όπως μπανάνα, ρύζι, πουρές ή σάλτσα μήλου και τοστ.
  • Στρεπτικός λαιμός, το ένα στα πέντε παιδιά μολύνονται από τα βακτηρίδια του στρεπτόκοκκου. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν συνήθως πονόλαιμους, κόκκινες πρησμένες αμυγδαλές μερικές φορές με πύον, πυρετό, πονοκέφαλο και εξανθήματα ενώ σε μικρότερα παιδιά, πόνο στο στομάχι και πιθανώς έμετο. Μερικοί γονείς αναφέρουν μια περίεργη μυρωδιά με τον στρεπτόκοκκο, που είναι το πύον στο πίσω μέρος του στόματος. Ο στρεπτόκοκκος είναι μια ασθένεια που θεραπεύεται σχετικά εύκολα.
  • Κόκκινα μάτια, επιπεφυκίτιδα, είναι φλεγμονή της διάφανης μεμβράνης (επιπεφυκότας) που καλύπτει την εσωτερική επιφάνεια των βλεφάρων και του ματιού μέχρι τα όρια του κερατοειδούς χιτώνα και μπορεί να σχηματίσει κρούστα όταν το παιδί σας κοιμάται. Τα αντιβιοτικά και οι σταγόνες για τα μάτια καθώς και οι θερμές κομπρέσες μπορούν να βοηθήσουν στην θεραπεία.
  • Μόλυνση του αυτιού, η ωτίτιδα είναι φλεγμονή ή λοίμωξη του μέσου ωτός. Συμβαίνει πιο συχνά στα μικρά παιδιά λόγω της μικρής οριζόντιας ανατομίας μέσα στο αυτί. Το 75% των παιδιών έχουν μόλυνση στο αυτί τους πριν τα 3 τους χρόνια σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Νόσων. Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα είναι ρινική καταρροή, πονόλαιμος, δυσκολία στον ύπνο, αποστράγγιση υγρών από το αυτί, η απώλεια ισορροπίας και πυρετός.

Για οποιαδήποτε από τις παραπάνω παιδικές ασθένειες συμβουλευτείτε τον παιδίατρο σας.