4 λόγοι για τους οποίους χρειάζεστε μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη

Home ΟΜΟΡΦΙΑ 4 λόγοι για τους οποίους χρειάζεστε μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη
silk

To μετάξι συμβάλλει στην πρόληψη των ρυτίδων! Η ιδέα είναι ότι αν κοιμάστε στο πλάι, το τράβηγμα μεταξύ του προσώπου σας και του μαξιλαριού μπορεί να προκαλέσει γραμμές και ρυτίδες στον ύπνο, και το μετάξι μειώνει αυτή την πίεση. Η επιστήμη δεν το έχει αποδείξει ακόμα αυτό, αλλά εδώ είναι 4 ακόμη λόγοι για τους οποίους πρέπει να αντικαταστήσετε τη μαξιλαροθήκη σας αμέσως, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Hello Glow.

Το μετάξι είναι φυσικά υποαλλεργικό

Το μετάξι είναι υποαλλεργικό, πράγμα που είναι καλό για τους αλλεργικούς. Οι ίνες του έχουν φυσική αντοχή στα ακάρεα της σκόνης, τη μούχλα και άλλα αλλεργιογόνα.

Μπορείτε ακόμη και να πάτε ένα βήμα παραπέρα και να πάρετε ένα μαξιλάρι γεμάτο με μεταξωτές ίνες αντί για φτερά για να μειώσετε τη συλλογή σκόνης και τριχώματος. Η αναπνευσιμότητα μιας μεταξωτής μαξιλαροθήκης αποτρέπει επίσης τη συλλογή κοινών οικιακών αλλεργιογόνων.

Το μετάξι βοηθά το δέρμα να διατηρεί την υγρασία

Οι βαμβακερές μαξιλαροθήκες είναι εξαιρετικά απορροφητικές. Μαζεύουν ρύπους και λάδια από το δέρμα σας και όταν κοιμάστε στην ίδια μαξιλαροθήκη κάθε βράδυ, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φραγμένους πόρους και ξεσπάσματα.

Με λιγότερη τριβή, είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσετε εξάρσεις ακμής, οι οποίες μπορεί να προκληθούν από το συχνό τρίψιμο. Οι μαξιλαροθήκες από φυσικό μετάξι, ωστόσο, είναι λιγότερο απορροφητικές. Το δέρμα και τα μαλλιά σας παραμένουν ενυδατωμένα, επειδή η μαξιλαροθήκη σας δεν απορροφά όλα τα φυσικά έλαια από το δέρμα σας.

Το μετάξι περιέχει φυσικά επίσης πρωτεΐνες που αποτελούνται από αμινοξέα, οι οποίες απορροφώνται εύκολα από το δέρμα. Τα αμινοξέα του μεταξιού χρησιμοποιούνται στη σύνθεση σαμπουάν και μαλακτικών καθώς και ενυδατικών και λοσιόν σώματος, επειδή δημιουργούν ένα προστατευτικό φράγμα και διατηρούν την υγρασία.

Το μετάξι προστατεύει τα μαλλιά σας

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη είναι η αποφυγή να «πετάνε» τα μαλλιά σας στο κρεβάτι τα πρωινά.

Αυτό συμβαίνει επειδή όταν στριφογυρίζετε τη νύχτα, η τριβή που δημιουργείται στις κανονικές μαξιλαροθήκες μπορεί να βλάψει τον θύλακα της τρίχας και να οδηγήσει σε αποβολή. Αυτό, με τη σειρά του, οδηγεί σε λιγότερη λάμψη και περισσότερο φριζάρισμα.

Η μεταξένια απαλότητα του υλικού συμβάλλει στη διατήρηση της ομαλότητας των μαλλιών καθώς κινούνται πάνω στη μαξιλαροθήκη και διατηρεί την ακεραιότητα του άξονα της τρίχας, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες να ξυπνήσετε με μαλλιά ήρεμα και τιθασευμνένα.

Το μετάξι σας κρατάει δροσερούς

Το μετάξι λέγεται ότι ρυθμίζει φυσικά τη θερμότητα, γεγονός που σας βοηθά να διατηρήσετε τη σωστή θερμοκρασία του σώματος. Δεν αγωγιμοποιεί τη θερμότητα, οπότε αν θέλετε να παραμείνετε δροσεροί τη νύχτα τις ζεστές ημέρες, προτιμήστε το μετάξι. Από την άλλη πλευρά, διατηρεί τη θερμότητα κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού.