ginger

10 οφέλη που προσφέρει το τζίντζερ στην υγεία που είναι πραγματικά εντυπωσιακά

Ενώ η αρχαία ρίζα έχει από καιρό αναδειχθεί ως πανάκεια για τις μέρες της ασθένειας στην παραδοσιακή κινεζική και αγιουρβεδική ιατρική, τα γενικά οφέλη του τζίντζερ για την υγεία είναι ευρείας κλίμακας, σύμφωνα με την Karen Ansel, R.D.N. και συγγραφέα του βιβλίου Healing Superfoods for Anti-Aging: Stay Younger Live Longer, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Women’s Health.

Μπορεί να μειώσει τον πόνο

Το τζίντζερ περιέχει ουσίες γνωστές ως τζιντζερόλες που καταστέλλουν τη φλεγμονή και απενεργοποιούν τις ενώσεις που προκαλούν πόνο στο σώμα. Αλλά αν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε είδος χρόνιου πόνου, μιλήστε με το γιατρό σας για ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο θεραπείας, καθώς μπορεί να είναι κάτι που ένα φυτό δεν μπορεί να διορθώσει.

Μπορεί να καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα

Αν οι δυνατοί χειμωνιάτικοι άνεμοι κάνουν ζημιά στο δέρμα σας, ξεκινήστε την επούλωση από μέσα προς τα έξω με το τζίντζερ. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του τζίντζερ βοηθούν στην καταπράυνση του κόκκινου, ερεθισμένου δέρματος.

Μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από τον καρκίνο

Παρόλο που κανένα μεμονωμένο συστατικό δεν έχει τη δύναμη να αποκρούσει σοβαρές ασθένειες. Το τζίντζερ είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία του οργανισμού από τον καρκίνο, λέει ο Ansel.

Μπορεί να σας βοηθήσει να δείχνετε νεότεροι

Υπάρχουν πολλές υποσχόμενες  έρευνες που δείχνουν ότι τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τις ελεύθερες ρίζες (πράγματα στο περιβάλλον όπως η ρύπανση και οι υπεριώδεις ακτίνες), οι οποίες επιταχύνουν τη διάσπαση του κολλαγόνου και βλάπτουν το δέρμα.  Η περιεκτικότητα του τζίντζερ σε αντιοξειδωτικά μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της παραγωγής κολλαγόνου στο δέρμα σας, το οποίο προάγει την ελαστικότητα και τη λείανση του δέρματος.

Μπορεί να σας βοηθήσει να χωνέψετε πιο γρήγορα μετά από ένα γεύμα

Ένα φλιτζάνι τσάι τζίντζερ θα μπορούσε να βοηθήσει το στομάχι σας να ”αδειάσει” γρηγορότερα, ώστε το φαγητό να μην κάθεται εκεί μετά από ένα απολαυστικό γεύμα, σύμφωνα με την Christy Brissette, R.D., και πρόεδρο της 80 Twenty Nutrition. Επιπλέον, θα σας βοηθήσει να ηρεμήσει το στομάχι σας και να αποτρέψετε το φούσκωμα και τα αέρια.

Μπορεί να μειώσει τη ναυτία

Γιατί ναι, είστε λίγο πολύ η νοσοκόμα Florence Nightingale αν προσφέρετε στον φίλο σας που έχει μεθύσει ένα κουτάκι τζίντζερ το πρωί μετά από μια διασκεδαστική βραδινή έξοδο. Γενικά, το τζίντζερ είναι ένα ερευνητικά τεκμηριωμένο φάρμακο για τη ναυτία, είτε αντιμετωπίζετε ένα hangover, είτε υπομένετε ένα ανώμαλο οδικό ταξίδι, είτε αναρρώνετε από χημειοθεραπεία, είτε καταριέστε τα συμπτώματα πρωινής ναυτίας της εγκυμοσύνης.

Μπορεί να μειώσει την κακή χοληστερόλη

Η Brissette λέει ότι το τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων της LDL χοληστερόλης (το κακό είδος!), μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Μια μικρή πρόσφατη μελέτη επιβεβαίωσε αυτά τα ευρήματα, αποδεικνύοντας ότι οι ομάδες ελέγχου που κατανάλωναν τρία γραμμάρια τζίντζερ (δηλαδή περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού) τρεις φορές την ημέρα παρουσίασαν σημαντικά μεγαλύτερη μείωση των τριγλυκεριδίων και της χοληστερόλης από την ομάδα του εικονικού φαρμάκου.

Μπορεί να αποτρέψει τις καρδιαγγειακές παθήσεις

Οι αντιπηκτικές ιδιότητες του τζίντζερ θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην πρόληψη του σχηματισμού θρόμβων αίματος, μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιακών και εγκεφαλικών επεισοδίων. Η Brissette προειδοποιεί ότι αν παίρνετε ήδη φάρμακα για την αραίωση του αίματος, συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν συμπεριλάβετε περισσότερο τζίντζερ στη διατροφή σας.

Μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

Γιατί οι άνθρωποι ζουν με παστίλιες τζίντζερ όταν είναι άρρωστοι; Οι ίδιες τζιντζερόλες που καταπολεμούν τη φλεγμονή έχουν επίσης αντιμικροβιακές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες που βοηθούν στην καταπολέμηση των λοιμώξεων και στην ενίσχυση της ανοσίας σας. Κλέψτε την ταχεία ανάρρωση της Brissette:

  • Ζεστό νερό
  • Δύο κουταλιές της σούπας φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
  • Χυμός από ένα λεμόνι
  • Μισή κουταλιά της σούπας μέλι.
  • Ή, ρίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού στην κοτόσουπα για μερικά πρόσθετα οφέλη κατά του κρυολογήματος

Μπορεί να διευκολύνει τις κράμπες της περιόδου

Αν πιάνετε τον εαυτό σας να σφίγγει την κοιλιά σας από τον πόνο κάθε μήνα, ίσως να θέλετε να δοκιμάσετε μια εναλλακτική λύση με ιβουπροφαίνη, σύμφωνα με την Jessica Perez, R.D. Πιστεύω ακράδαντα ότι το τζίντζερ είναι μια από τις καλύτερες φυσικές μορφές ιατρικής. Βοηθάει σε τόσες πολλές φλεγμονώδεις διαδικασίες.