karuda

Ζάχαρη Καρύδας: Είναι Η Καλύτερη Εναλλακτική Πηγή Ζάχαρης;

Θαλής Παναγιώτου, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

https://allazwdiatrofi.gr

Ποιες Εναλλακτικές Πηγές Ζάχαρης υπάρχουν; Είναι πιο υγιεινές από την Κρυσταλλική Ζάχαρη;

Η κοινή γνώμη στρέφεται ολοένα και περισσότερο σε εναλλακτικές ουσίες της ζάχαρης με σκοπό να βρεθεί μια πιο υγιεινή εναλλακτική. Ζάχαρη καρύδας, σιρόπι αγαύης, σιρόπι σφενδάμου, μέλι, καστανή ζάχαρη, φρουκτόζη και πολλές άλλες ουσίες διεκδικούν την πρώτη θέση στο ποια είναι η πιο “υγιεινή” εκδοχή για αντικατάσταση της κλασσικής επιτραπέζιας ζάχαρης.

Η αλήθεια είναι πως όλες αυτές οι ουσίες, ουσιαστικά αποτελούν “ξαδερφάκια” της ζάχαρης. Πρόκειται δηλαδή για παρόμοιας χημικής δομής ουσίες, οι οποίες βιοχημικά επεξεργάζονται κατά πολύ παρόμοιο τρόπο από το σώμα μας. Όλες αυτές δηλαδή οι ουσίες παρέχουν στον οργανισμό μας ελεύθερα σάκχαρα και θερμίδες.

Διαβάστε τη συνέχεια στο : allazwdiatrofi.gr