dyo-logo-200

Τι παθαίνει ο οργανισμός μας όταν τρώμε υπερβολική πρωτεΐνη;

Οι πρωτεΐνες είναι τα δομικά στοιχεία του σώματός μας. Αυτό σημαίνει ότι δεν επηρεάζουν μόνο τους μύες μας, αλλά χρειάζονται και για την εκτέλεση καθημερινών λειτουργιών του σώματος. Στην προσπάθειά μας να διατηρήσουμε τον εαυτό μας υγιή και σε φόρμα, μερικές φορές το παρακάνουμε. Μάθετε τα 7 πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα μας όταν τρώμε μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης. Σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας  TIMES OF INDIA.

Συνιστώμενες ημερήσιες τροφικές δόσεις :

Μια σημαντική σημείωση που πρέπει να θυμάστε είναι ότι το συνιστώμενη διατροφική δόση  (RDA) πρωτεΐνης είναι 0,8 γραμμάρια ανά σωματικό βάρος. Ακόμα κι αν το στρογγυλοποιήσουμε σε 1 γραμμάριο ανά χιλιόγραμμο, δεν χρειαζόμαστε περισσότερα από 50-60 γραμμάρια πρωτεΐνης καθημερινά. Δεύτερον, τη στιγμή το σώμα μας δεν χωνεύει περισσότερα από 30 γραμμάρια πρωτεΐνης. Επομένως, εάν προσπαθείτε να φάτε 50 γραμμάρια ή περισσότερα, το σώμα σας δεν θα το χρησιμοποιήσει, αλλά απλώς θα το πετάξετε.

  1. Οδοντιατρικά προβλήματα

Αυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα για όσους κάνουν δίαιτα κετο ή δίαιτα atkins. Δεδομένου ότι φτιάχνουν τα γεύματά τους με πάρα πολλή πρωτεΐνη και λιγότερο με υδατάνθρακες και λίπη, το σώμα τους αρχίζει να χρησιμοποιεί το υπάρχον λίπος στο σώμα τους ως ‘’καύσιμο’’. Ως αποτέλεσμα, αυτό το καύσιμο παράγει κετόνες, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν σοβαρά την αναπνοή σας. Αυτό είναι ένα κοινό ζήτημα για όσους κάνουν δίαιτα κετο ή δίαιτα atkins.

  1. Αλλαγές στην διάθεση μας

Ένα κλασικό σημάδι της υπερβολικής κατανάλωσης πρωτεΐνης είναι η αλλαγή της διάθεσης. Στην συνεχή προσπάθειά μας να τρώμε πρωτεΐνες αρχίζουμε συχνά να απορρίπτουμε υδατάνθρακες. Αυτό συμβαίνει επίσης επειδή οι πρωτεΐνες σας κάνουν να αισθάνεστε γεμάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Οι υδατάνθρακες μετατρέπονται σε γλυκόζη που παράγει ενέργεια στο σώμα μας. Εάν δεν παράγεται ενέργεια, το μυαλό μας αρχίζει να στέλνει σήματα αγωνίας.

  1. Αυξάνεται το βάρος μας

Όσοι γεμίζουν το πιάτο τους με υπερβολική ποσότητα πρωτεΐνης όπως ζωικές πρωτεΐνες. Οι ζωικές πρωτεΐνες είναι εξαιρετικά θρεπτικές αλλά φέρνουν μαζί τους περιττό λίπος που πρέπει να προσέξουμε. Τα  ροφήματα protein shakes από την άλλη πλευρά περιέχουν γλυκές θερμίδες για να τα κάνουν πιο νόστιμα.

  1. Κούραση

Εάν εργάζεστε και πρέπει να διαβάσετε την ίδια γραμμή δέκα φορές όχι επειδή αποσπάται η προσοχή σας, αλλά επειδή το μυαλό σας συνεχίζει να κουράζεται και να χάνει το ενδιαφέρον, αυτό μπορεί να οφείλεται σε επιπλέον πρωτεΐνη στη διατροφή σας. Ενώ η πρωτεΐνη προορίζεται να μας κρατήσει ενεργητικούς, παίζει επίσης με την υγεία μας. Αυτό συμβαίνει επειδή λιγότεροι υδατάνθρακες και περισσότερες πρωτεΐνες θα σηματοδοτήσουν τον εγκέφαλό σας για έλλειψη ενέργειας και ως εκ τούτου η κούραση θα σας οδηγήσει να αισθάνεστε κουρασμένοι συνεχώς.

  1. Νιώθετε πεινασμένοι και νευριασμένοι

Η πείνα και ο θυμός συναντώνται αν προτιμάτε σνακ πρωτεΐνης για να ικανοποιήσετε τις ανάγκες πείνας. Όταν το σώμα σας χρειάζεται τροφή, ζητά υδατάνθρακες, λίπη, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα. Εάν σε μια τέτοια στιγμή σας παρέχετε μόνο πρωτεΐνες, θα σας καταστήσει πεινασμένο επειδή δεν ικανοποιούνται οι ανάγκες του σώματός σας.

  1. Πεπτικά προβλήματα

Αποδεικνύεται ότι η κατανάλωση υπερβολικής πρωτεΐνης μπορεί επίσης να σημαίνει προβλήματα επίστεγων. Λιγότερες φυτικές ίνες και περισσότερες πρωτεΐνες στη διατροφή σας μπορεί να σας κάνουν να αισθάνεστε ‘’φουσκωμένοι’’ ενώ μπορεί να μην αισθάνεστε πεινασμένοι.

  1. Νιώθετε συνέχεια διψασμένοι

Δεδομένου ότι τα νεφρά σας ‘’εργάζονται’’ πολύ σκληρά για την απομάκρυνση της περίσσειας πρωτεΐνης που καταναλώνετε, αρχίζει να κάνει το σώμα σας αφυδατωμένο. Εάν καταναλώνετε περισσότερη ποσότητα νερού  από το συνηθισμένο, τότε πιθανόν να οφείλεται σε αυτό.

Κοινοποίησε αυτο το άρθρο:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Σχετικά άρθρα:

Ανακάλυψε το τελευταίο τεύχος του Δ.Υ.Ο.

Περισσότερα Άρθρα

kali ugeia sunentefksi
«Για καλή υγεία χρειάζεται μέτρο και κοινή λογική»
p kormas article
«Το τοπίο στην oρθοπαιδική αλλάζει συνεχώς»
klentzeris upogenitikotita
Πώς η πανδημία COVID19 προκάλεσε πτώση των γεννήσεων στην Ευρώπη και στην χώρα μας
antidoto pathitikotita
Η πανδημία απο την σκοπιά της ομάδας "Αντίδοτο στην Παθητικότητα"
main banner foitites
Ε.Φ.Φ.Ε: " Η πανδημία αποτέλεσε πρόκληση για εμάς "
kostas sirigos 1
Έχει σημασία να αποκτήσουμε παιδεία και κουλτούρα πρόληψης;
prwtovoulia newn
Πώς ο covid-19 άλλαξε την ζωή της νεολαίας
MINA GKAGKA COVER
ΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ «Είμαστε έτοιμοι για το δεύτερο κύμα»
stefanos kales
«Πιθανό να έχουμε εμβόλιο για τον COVID το φθινόπωρο ή τον χειμώνα»
mouzaka cover
Συνέντευξη της Λυδίας Μουζάκα στο περιοδικό Ciao