summer girl

YΠΕΡΟΧΑ, ΥΓΙΗ ΚΑΙ ΛΑΜΠΕΡΑ ΜΑΛΛΙΑ!Κάντε το καλοκαίρι σύμμαχο της ομορφιάς τους

Oπως περιποιούμαστε την επιδερμίδα μας, πρέπει αναλόγως να φροντίζουμε και τα μαλλιά μας. Ο μόνος τρόπος για να αναδειχθούν τα χρώματα, τα κουρέματα και τα ανέμελα χτενίσματα είναι πάνω από όλα τα μαλλιά μας να παραμένουν υγιή. Η ομορφιά είναι αλληλένδετη με την υγεία.

Γι’ αυτό φροντίστε, πριν φύγετε για διακοπές, να πραγματοποιήσετε όλο το service του χρώματος. Αναφερόμαστε στη βαφή, στο κούρεμα και φυσικά στη θεραπεία ενυδάτωσης που πρέπει να προσφέρετε στα μαλλιά σας τόσο στο κομμωτήριο όσο και στο σπίτι με μάσκες. Μην φοβάστε, όταν βάψετε τα μαλλιά σας πριν φύγετε για διακοπές, μήπως ξεθωριάσει το χρώμα από τον ήλιο και τη θάλασσα. Η βαφή αποτελεί το προστατευτικό φιλμ της τρίχας. Έτσι, φεύγοντας για τις διακοπές, θα έχετε εξασφαλίσει δυνατά μαλλιά και θα τα έχετε προστατέψει και προετοιμάσει πριν την έκθεση στο χλώριο της πισίνας, στο αλάτι της θάλασσας και στην ακτινοβολία του ήλιου. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να βάλετε στο νεσεσέρ των διακοπών τα κατάλληλα αντηλιακά και ενυδατικά προϊόντα για προστασία, θρέψη και ενυδάτωση. Το απόλυτο must είναι το ενυδατικό leave in conditioner για να διατηρείτε την ελαστικότητα της τρίχας.

Πριν πάτε για μπάνιο, βρέξτε τα μαλλιά σας με λίγο χλιαρό νερό, καθώς με αυτόν τον τρόπο η τρίχα απορροφάει λιγότερο χλώριο και αλάτι.
Ένα πολύ ωραίο tip για την παραλία είναι να παίρνετε τη μάσκα μαλλιών που έχετε στο σπίτι και να βάζετε μια μικρή ποσότητα στα μήκη και στις άκρες των μαλλιών σας, όση ώρα βρίσκεστε στη θάλασσα. Δεν ξέρετε πόσο καλό τους κάνετε! Βασική προϋπόθεση για να δείτε όλα τα ευεργετικά οφέλη της μάσκας στα μαλλιά σας είναι να τα ξεβγάλετε πρώτα με νερό.
Όταν επιστρέφετε στο σπίτι από την παραλία, πρέπει πάντα να ξεβγάζετε τα μαλλιά σας με άφθονο νερό και στη συνέχεια να τα λούζετε με ένα ήπιο, απαλό και ενυδατικό σαμπουάν σε καθημερινή βάση. Διαφορετικά η τρίχα κινδυνεύει να αφυδατωθεί και το χρώμα να ξεθωριάσει. Επιστρέφοντας από τις διακοπές, τα μαλλιά σας θα έχουν τη λιγότερη δυνατή φθορά.

Το φετινό καλοκαίρι τα top hair trends είναι
✤ Αφέλειες καλοσχηματισμένες ή με ασύμμετρες άκρες.
✤ Καρέ στο ύψος του πηγουνιού με χωρίστρα στη μέση ή στο πλάι, είτε glossy wet look.
✤ Ανέμελα, ανάλαφρα, κυματιστά μαλλιά με βαθιές χωρίστρες στο πλάι.
✤ Χαμηλά δεμένα super sleek μπαλαρίνε σινιόν με χωρίστρα στη μέση ζιγκ ζαγκ ή στο πλάι.
✤ Αλογοουρές ή κοτσίδες με διαφορετικό τρόπο πλεξίματος και ειδικά φινιρίσματα για πιο ροκ αποτέλεσμα.

Στα περισσότερα hair looks μπορείτε να προσθέσετε αξεσουάρ, όπως περλίτσες, στρας, λουλούδια και κορδέλες, για να δώσετε μια πιο ενδιαφέρουσα -χαριτωμένη, πολυτελή ή ροκ- δυναμική στο τελικό αποτέλεσμα.

Όσο για τα all time classic hair looks των διακοπών, δηλαδή το wet look και τα beach waves, δημιουργούνται εύκολα και απλά με δύο-τρία προϊόντα. Για το πρώτο, αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να αναμίξετε ίση ποσότητα από ένα έλαιο μαλλιών με ένα texturizing spray και να περάσετε με αυτό το μίγμα τα μαλλιά σας, αφού πρώτα τα έχετε χτενίσει με φορά προς τα πίσω.
Για το beach wave hairstyle θα χρειαστείτε προϊόντα με θαλασσινό αλάτι που σχηματίζουν ανάλαφρους κυματισμούς και χαλαρές μπούκλες.