Ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε βράδυ; Μπορεί να μην είναι σύμπτωση.

Home ΥΓΕΙΑ Ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε βράδυ; Μπορεί να μην είναι σύμπτωση.
sleep 24

Πηγαίνετε για ύπνο, σας παίρνει ο ύπνος και ξυπνάτε στη μέση της νύχτας. Προσπαθείτε να ξανακοιμηθείτε αλλά σας είναι δύσκολο. Ελέγχετε το ρολόι σας και η ώρα είναι 4:00 π.μ. Κάθε βράδυ, την ίδια ώρα. Αυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες άνθρωποι κάθε βράδυ.

Ο ύπνος είναι απαραίτητος για τη σωματική και ψυχική σας υγεία και γι’ αυτό περνάτε το ένα τρίτο της ζωής σας κοιμώμενοι. Το σώμα χρειάζεται το χρόνο του για να ξεκουραστεί και να θεραπευτεί, οπότε αν δεν έχετε αδιάκοπο και ποιοτικό ύπνο για αρκετές συνεχόμενες ημέρες, θα είστε κακόκεφοι και εξαντλημένοι.

Το βιολογικό, γνωστό και ως κιρκάδιο, ρολόι είναι το εσωτερικό σας ρολόι. Είναι μοναδικό και ρυθμίζει τους χρόνους ύπνου και αφύπνισης που εξαρτώνται από την ηλικία, μεταξύ άλλων παραγόντων.

Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, το να ξυπνάτε μια συγκεκριμένη ώρα της νύχτας είναι ένα σημάδι από το σώμα σας για κάτι που δεν πάει καλά. Διαφορετικές ώρες συνδέονται με διαφορετικά όργανα του σώματος και διαφορετικές συναισθηματικές καταστάσεις, οπότε αν ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε βράδυ, μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Ας δούμε λοιπόν τι προτείνει το Φενγκ Σούι, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Thrive Global.

Δεν μπορώ να κοιμηθώ από τις 9 μ.μ. έως τις 11 μ.μ.

Σας δυσκολεύει να κοιμηθείτε γύρω από αυτές τις ώρες; Μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχετε χαλαρώσει ακόμα και το μυαλό σας είναι γεμάτο άγχος. Αν συμβαίνει αυτό, δοκιμάστε μερικές ασκήσεις διαλογισμού και αναπνοής και πιείτε λίγο τσάι χαμομηλιού πριν από τον ύπνο. Μπορεί επίσης να σχετίζεται με την υπολειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, οπότε φροντίστε να τον ελέγξετε.

Ξυπνάτε μεταξύ 11 μ.μ. και 1 π.μ.

Αυτή η χρονική περίοδος σχετίζεται με τη χοληδόχο κύστη σας. Τα προβλήματα της χοληδόχου κύστης συνδέονται επίσης με την πικρία και την απογοήτευση, οπότε μπορεί να υπάρχει κάτι στο μυαλό σας που σας κάνει νευρικούς. Να θυμάστε ότι δεν αρκεί να συγχωρείτε τους άλλους. Πρέπει να συγχωρήσετε και τον εαυτό σας. Όλοι κάνουμε λάθη, γι’ αυτό μην είστε αυστηροί με τον εαυτό σας.

Ξυπνάτε μεταξύ 1 π.μ. και 3 π.μ.

Αυτές οι ώρες σχετίζονται με το συκώτι σας. Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, το συκώτι σχετίζεται με τα συναισθηματικά σκουπίδια, δηλαδή τα αρνητικά συναισθήματα, όπως ο θυμός, που πρέπει να αποβάλλετε. Θυμηθείτε να πίνετε αρκετό νερό και να μειώσετε την κατανάλωση αλκοόλ και καφεΐνης.

Ξύπνημα μεταξύ 3 π.μ. και 5 π.μ.

Το ξύπνημα μεταξύ αυτών των ωρών σχετίζεται με τους πνεύμονές σας και συνδέεται επίσης με τη θλίψη και την απώλεια. Έχετε βιώσει πρόσφατα μια απώλεια (πρόσωπο, δουλειά, πράγμα) και προσπαθείτε ακόμα να την αντιμετωπίσετε; Έχετε λίγη πίστη και τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.

Ξυπνάτε μεταξύ 5 π.μ. και 7 π.μ.

Κοιτάξατε το ρολόι και σίγουρα δεν είναι η ώρα που πρέπει να ξυπνήσετε; Μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το παχύ έντερό σας. Διαφορετικά, μπορεί να είναι ότι είστε συναισθηματικά μπλοκαρισμένοι. Πρέπει να επανεκτιμήσετε ορισμένες καταστάσεις και σχέσεις, να σταματήσετε να επιμένετε και να προχωρήσετε παρακάτω.

Ξυπνάτε μεταξύ 7 π.μ. και 10 π.μ.

Το ξύπνημα αυτές τις ώρες σχετίζεται με το στομάχι και τη σπλήνα σας ή μπορεί να σημαίνει ότι είστε αγχωμένοι και στρεσαρισμένοι για κάτι. Φροντίστε τον εαυτό σας και αν χρειάζεστε βοήθεια για να αντιμετωπίσετε κάτι, φροντίστε να μιλήσετε με έναν προπονητή.