Διορθώνουμε τις ρυτίδες, πριν το μπότοξ ή και χωρίς μπότοξ!

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Διορθώνουμε τις ρυτίδες, πριν το μπότοξ ή και χωρίς μπότοξ!
face reconstr

Φτάσαμε στην περίοδο που το μπότοξ και οι ενέσιμες θεραπείες έφτασαν στην κορύφωση τους. Οι γυναίκες θέλουν να καταφύγουν στις παραπάνω πρακτικές όταν πια δεν υπάρχει άλλος τρόπος να διορθώσουν τα σημάδια γήρανσης. Πλέον, η τάση είναι να είμαστε μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας, χωρίς το αποτέλεσμα να είναι αφύσικο. Αρά δεν μιλάμε για εξαφάνιση των ρυτίδων αλλά για λείανση που, μάλιστα, μπορεί να επιτευχθεί στο σπίτι!

Η ταυτότητα του εχθρού

Αρχικά ας ξεκινήσουμε με την παραδοχή ότι δεν μπορούμε να αποφύγουμε την εμφάνιση των ρυτίδων.  Από την ηλικία των 27 περίπου, στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος οι ρυθμοί κυτταρικής ανανέωσης φθίνουν. Όμως, όπως έχουν δείξει μελέτες, η προκαθορισμένη βιολογική γήρανση ευθύνεται μόλις για το 20% των ρυτίδων! Για το υπόλοιπο 80% ευθύνονται το περιβάλλον και το lifestyle μας. Η καθημερινή έκθεση, χωρίς προστασία, στον ήλιο και την αστική ρύπανση, το κάπνισμα και το στρες συμβάλλουν σημαντικά στην πρόωρη γήρανση και σχηματισμό ρυτίδων.

Το πλάνο δράσης

Ας υποθέσουμε ότι τώρα, πια επενδύετε, περισσότερο στα προϊόντα πρόληψης, τι γίνεται, όμως, στις ήδη υπάρχουσες φθορές; Πώς λειαίνονται οι λεπτές γραμμές ή αν θες οι βαθιές ρυτίδες; Με ειδικευμένη περιποίηση! Οι υπερσυμπυκνωμένες φόρμουλες με στοχευμένη δράση που δίνουν ώθηση στα καλλυντικά καθημερινής φροντίδας ενισχύοντας ορατά την αποτελεσματικότητά τους είναι η λύση.

Πέρα, όμως, από τα προϊόντα τη λείανση των ρυτίδων βοηθά και η face yoga ή το massage προσώπου.  Η face yoga είναι μια ολισθική προσέγγιση αντιγήρανσης και που ουσιαστικά μαθαίνεις είναι πώς να γυμνάζεις όλους τους μυς του προσώπου σου.  Είναι σαν τη γυμναστική που κάνεις για το σώμα σου ώστε αυτό να διατηρείται σφριγηλό και νεανικό.  Για να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, καλό θα ήταν να απευθυνθείς σε έναν εξειδικευμένο  επαγγελματία που θα σου υποδείξει τις κατάλληλες κινήσεις. Από την άλλη το μασάζ προσώπου είναι μια πιο απλοϊκή τεχνική που μπορείς να την εφαρμόσεις καθημερινά και όχι υπό τη μορφή άσκησης.  Το μασάζ τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, γεγονός που συμβάλλει δραστικά στο να διατηρεί την υγιή της όψη . Με το μασάζ επίσης οι μυς του προσώπου αποκτούν ελαστικότητα. Αυτό βοηθά ιδιαίτερα τις γυναίκες που καπνίζουν στις οποίες οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες γύρω από το στόμα, το πηγούνι και τα χείλη είναι αρκετά έντονες. Ξεκινήστε  από το μεγάλο κόκκαλο στο στήθος. Ακουμπήστε την παλάμη στην επιδερμίδα και αρχίστε τις κυκλικές κινήσεις με ανοδική φορά χωρίς να χάνεις την επαφή με την επιδερμίδα.  Συνεχίστε στο σημείο πίσω από το λαιμό , προχωρήστε στα αφτιά από εκεί στο πιγούνι, στο στόμα, στη μύτη, στα μάγουλα, στην περιοχή γύρω από τα μάτια και καταλήξτε στο μέτωπο.

Πηγή: www.fthis.gr