5 βραδινές συνήθειες που καταστρέφουν το δέρμα

Home ΟΜΟΡΦΙΑ 5 βραδινές συνήθειες που καταστρέφουν το δέρμα
pretty face blue eno

Το αγαπημένο σας χαλαρωτικό ντους στο τέλος της ημέρας ίσως δεν είναι τόσο καλό όσο νομίζετε.

Πράγματι υπάρχουν ορισμένες βραδινές συνήθειες που ίσως ακολουθείτε ευλαβικά αλλά, τελικά, βλάπτουν την επιδερμίδα σας. Βέβαια, δεν είμαστε αυτοί που μεταφέρουμε τα κακά νέα χωρίς να προτείνουμε μερικές εναλλακτικές για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Η απλή ρουτίνα καθαρισμού το προσώπου σας

Θα έχετε παρατηρήσει πως αν βάλετε λίγη λοσιόν με βαμβάκι στο πρόσωπο σας, αφού έχετε κάνει ντεμακιγιάζ, το βαμβάκι θα γίνει και πάλι μπεζ υπονοώντας πως η επιδερμίδα σας, τελικά, δεν είναι όσο καθαρή πίστευατε. Τις περισσότερες φορές ένα basic προϊόν ντεμακιγιάζ δεν θα καθαρίσει εντελώς την επιδερμίδα σας, οπότε καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε κι ένα έξτρα σαπούνι για το πρόσωπο για να βεβαιωθείτε πως το πρόσωπο σας είναι εντελώς καθαρό.

Χρησιμοποιείτε λάθος προϊόντα

Το καθαριστικό προσώπου που χρησιμοποιείτε το πρωί για να ενυδατώσετε την επιδερμίδα σας, αντενδείκνυται για το βράδυ. Ο λόγος; Tο βράδυ χρειάζεσαι ένα προϊόν με βάση το λάδι που θα προετοιμάσει την επιδερμίδα σας για να αναζωογονηθεί κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Κινητό και κρεβάτι (σχέση μίσους και πάθους)

Στην πραγματικότητα μεταφέρετε βακτήρια από το κινητό στο πρόσωπο σας, που μόλις καθάρισατε. Αν πρέπει οπωσδήποτε να πελιτε καληνύχτα στο αγόρι ή την κολλητή σου, προτίιμήστε hands free, αλλά σε κάθε περίπτωση περιορίστε στο ελάχιστο τη χρήση του τηλεφώνου λίγο πριν κοιμηθείτε.

Τα μαλλιά σας

Ένα μεταξωτό μαντήλι είναι ιδανικό για να πιάσετε μία απλή κοτσίδα τα μαλλιά, τραβώντας τα πίσω, ώστε όλα αυτά τα υπολείμματα από τα προϊόντα styling που χρησιμοποιείτε να μη πάνε στο πρόσωπο σας.

Εκείνο το ζεστό, χαλαρωτικό ντους

Το αγαπημένο σημείο της μέρας σας, εκείνο το ζεστό ντους που διαρκεί παραπάνω απ’όσο θα έπρεπε (γιατί ποιος βγαίνει τώρα στο κρύο;), ίσως δεν είναι τόσο καλό για την επιδερμίδα σας. “Και γιατί παρακαλώ;”, θα αναρωτηθείτε. Στην πραγματικότητα, ξηραίνει την επιδερμίδα σας σε υπερβολικό βαθμό. Οι ακραίες θερμοκρασίες, είτε ζεστές είτε κρύες, μπορούν να προκαλέσουν ανισορροπία στο δέρμα σας και να το αφήσουν εντελώς αφυδατωμένο.

Η “θεραπεία”; Μειώστε τον χρόνο του ντους σε 5 λεπτά, ή εναλλακτικά μειώστε την υψηλή θερμοκρασία του νερού. Όχι πια καυτά ντουζ. Όσον αφορά τις κρύες μέρες του χειμώνα που το πολύ ζεστό νερό θα είναι αναγκαίο κακό, μη ξεχάσετε να εφαρμόσετε μία καλή ενυδατική κρέμα. Άλλα αυτό το κάνατε έτσι κι αλλιώς, σωστά;

Πηγή: Shape.gr