Πώς να κάνετε το βγάλσιμο φρυδιών λιγότερο επώδυνο

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Πώς να κάνετε το βγάλσιμο φρυδιών λιγότερο επώδυνο
vgalsimo frudiwn cover

Μάθετε 5 εύκολους τρόπους να κάνετε το βγάλσιμο φρυδιών λιγότερο επώδυνο, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Allure.

1.Κάντε ένα ζεστό ντους

Η ιδρύτρια της Anastasia Beverly Hills, Anastasia Soare (γνωστή και ως brow queen), συνιστά να κάνετε ζεστό ντους ή να χρησιμοποιήσετε μια ζεστή κομπρέσα στα φρύδια πριν τα βγάλετε με το τσιμπιδάκι. “Αυτό θα σας βοηθήσει να ανοίξετε τους πόρους και να μειώσετε την ταλαιπωρία”, λέει.  Ο δερματολόγος με έδρα τη Νέα Υόρκη Mona Gohara υποστηρίζει επίσης αυτό το τέχνασμα, αλλά προειδοποιεί επίσης να μην χρησιμοποιήσετε μια καυτή κομπρέσα  μετά το τράβηγμα. Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε ένα κρύο επίθεμα  για να μειώσετε οποιαδήποτε φλεγμονή προκλήθηκε λόγω του τραβήγματος των τριχών από το δέρμα.

2.Μείνετε μακριά από μεγεθυντικούς καθρέφτες

Όσο δελεαστικοί μπορούν να γίνουν, οι μεγεθυντικοί καθρέφτες μπορεί να είναι τόσο επικίνδυνοι. Η Soare λέει ότι είναι ο γρηγορότερος δρόμος για να παρασυρθείς και οι πιθανότητες είναι μεγαλύτερες να ‘’βγάλετε’’ παραπάνω από όσο πρέπει. “Τα φρύδια πρέπει να ξεκινούν ακριβώς πάνω από τη μέση των ρουθουνιών σας, στο τέλος όπου η γωνία του ρουθουνιού συνδέεται με την εξωτερική γωνία του ματιού και το υψηλότερο σημείο της αψίδας πρέπει να συνδέει τη μέση της άκρης της μύτης με τη μέση του Ίρις, “λέει η Soare. Εάν συμπληρώσετε τα φρύδια σας χρησιμοποιώντας αυτές τις οδηγίες πριν από το τσιμπήμα, θα διασφαλίσετε ότι δεν θα προκαλέσουμε  στον εαυτό σας περισσότερο πόνο.

3.Επιλέξτε το σωστό τσιμπιδάκι

Δεδομένου ότι το οστό του φρυδιού σας είναι σε σχήμα  καμπύλης, η Soare συνιστά τη χρήση ενός ποιοτικού ζεύγους λαβίδων με κλίση για να αποφύγετε να βγάλετε τις τρίχες πολύ μακριά από τη βάση του δέρματος. Αυτό θα προκαλέσει περιττό πόνο.

4.Βγάλτε τα φρύδια σας από την δεξιά μεριά

‘’Βεβαιωθείτε ότι πλησιάζετε όσο το δυνατόν πλησιέστερα στη βάση της τρίχας και τσιμπάτε τις τρίχες προς την κατεύθυνση της ανάπτυξής τους”, λέει η Soare.

5.Η κρέμα κορτιζόνης είναι ο καλύτερος σας φίλος

Η κρέμα κορτιζόνης είναι ένα τοπικό αντιφλεγμονώδες που πρέπει να υπάρχει στο ντουλάπι φαρμάκων όλων. “Μετά από οποιαδήποτε διαδικασία αποτρίχωσης, εφαρμόζω πάντα λίγο κορτιζόνη. Αυτό αποκλείει  τον πόνο”, λέει η Gohara. Η κρέμα κορτιζόνης μπορεί να βρεθεί σε οποιοδήποτε φαρμακείο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ερεθισμό που προκαλείται από τσιμπήματα, έκζεμα και άλλα.

Photos by Freepik