Τι προβλήματα μπορεί να προκαλέσει η υπερβολική σκέψη στην υγεία σας;

Home ΥΓΕΙΑ Τι προβλήματα μπορεί να προκαλέσει η υπερβολική σκέψη στην υγεία σας;
overthinking cover

Αν και είναι πολύ εύκολο να σκεφτόμαστε κάτι, η υπερβολική σκέψη δεν είναι ποτέ καλή συνήθεια. Όλοι γνωρίζουμε ότι η παραμονή σε κάτι αρνητικό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή, αλλά ξέρατε ότι μπορεί να επηρεάσει και την υγεία σας; Εδώ είναι μερικοί τρόποι που η υπερβολική σκέψη μπορεί να βλάψει την υγεία σας, που παρέχεται από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Woman working.

Επηρεάζει την ψυχική σας υγεία

Οι άνθρωποι που σκέφτονται πολύ είναι πιο επιρρεπείς σε άγχος, κατάθλιψη και άλλα προβλήματα που σχετίζονται με την ψυχική υγεία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει συνεχής εστίαση σε αρνητικά συναισθήματα, τα οποία τους αναγκάζουν να παραμείνουν ακόμη και όταν τίποτα δεν είναι λάθος. Δοκιμάστε να εστιάσετε το μυαλό σας σε πιο ευτυχισμένες σκέψεις για να διατηρήσετε την ψυχική σας υγεία υπό έλεγχο.

Επηρεάζει την ισορροπία των ορμονών σας

Η εστίαση του μυαλού σας σε αρνητικές σκέψεις μπορεί να διαταράξει την ισορροπία των ορμονών του σώματός σας και να καταστρέψει τις χημικές ουσίες του εγκεφάλου που απαιτούνται για τα συναισθήματα της ευτυχίας. Η παραμονή στα συναισθήματα της απελπισίας και της θλίψης προκαλεί την ταχύτερη εξάντληση αυτών των χημικών ουσιών και μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη.

Photo by pexels

Μπορεί να προκαλέσει υψηλή αρτηριακή πίεση και καρδιαγγειακές παθήσεις

Η συνεχής σκέψη που έχει σχέση με θέματα της ζωής σας μπορεί να προκαλέσει την αύξηση της αρτηριακής σας πίεσης. Η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα υγείας, όπως αρτηριακή βλάβη και άνοια και μπορεί ακόμη και να σας προκαλέσει και εγκεφαλικό.

Μπορεί να δημιουργήσει πεπτικές διαταραχές

Η υπερβολική σκέψη μπορεί πραγματικά να επηρεάσει το πεπτικό σας σύστημα. Φορτίζοντας τον εαυτό σας με επαναλαμβανόμενες αρνητικές  σκέψεις για τα προβλήματά σας, μπορείτε να προκαλέσετε στον εαυτό σας να πάσχετε από σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS). Τα συμπτώματα του IBS περιλαμβάνουν κοιλιακό άλγος, κράμπες, διάρροια και φούσκωμα. Το να βομβαρδίζετε τον εαυτό σας με υπερβολική σκέψη μπορεί επίσης να οδηγήσει σε έλκη στομάχου.

Επηρεάζει το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Η υπερβολική σκέψη μπορεί να προκαλέσει φθορά του ανοσοποιητικού σας συστήματος και μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο η ικανότητά σας να καταπολεμήσετε ακόμη και το κοινό κρυολόγημα.

Εάν η υπερβολική σκέψη επηρεάζει αρνητικά τη ζωή σας, δοκιμάστε να βρείτε τη βασική αιτία του άγχους σας, γράψτε τι μπορείτε να ελέγξετε και αφήστε αυτό που δεν μπορείτε.