Έχετε ταλαιπωρημένα μαλλιά; 5 tips που πρέπει να γνωρίζετε!

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Έχετε ταλαιπωρημένα μαλλιά; 5 tips που πρέπει να γνωρίζετε!
woman damaged hair

Τα μαλλιά είναι φριζαρισμένα, εύθραυστα, ξηρά και φαίνονται συνέχεια απεριποίητα;  Συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στην αναδόμηση της τρίχας και θα κάνουν ξανά τα μαλλιά σας δυνατά και λαμπερά, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Skinny Ms, είναι οι εξής:

Χρησιμοποιήστε λάδι καρύδας

5 Hair Care Tips for Damaged Hair2

Το λάδι καρύδας βρίσκεται στην κορυφή όταν αναφερόμαστε σε ταλαιπωρημένα μαλλιά. Το θαυμάσιο προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σχεδόν οτιδήποτε, συμπεριλαμβανομένων των μαλλιών σας. Με φυσικές ιδιότητες ενυδάτωσης, το λάδι καρύδας μπορεί να καταπραΰνει τη τρίχα  και να σταματήσει την ψαλίδα. Βοηθά επίσης στην αποφυγή της αραίωσης των μαλλιών, δίνοντάς της μια πιο παχιά μορφή. Για τα  ταλαιπωρημένα μαλλιά,  απλώστε λίγο λάδι καρύδας στις άκρες των μαλλιών  σας πριν πάτε για ύπνο.

Μαλακτικό

5 Hair Care Tips for Damaged Hair condition

Ειδικά σε ψυχρούς και ξηρούς χειμερινούς μήνες, τα μαλλιά σας μπορεί να υποστούν ζημιά και να φαίνονται εύθραυστα  και άψυχα. Ανάλογα με την κατάσταση  των μαλλιών σας, θα πρέπει μετά το λούσιμο να χρησιμοποιείτε  ένα σωστό μαλακτικό για να ενισχύσετε τον έλεγχο της υγρασίας και να δώσετε στα  μαλλιά σας τη θεραπεία που τους αξίζει.

Αλλάξτε το σαμπουάν

5 Hair Care Tips for Damaged Hair3

Με την πάροδο του χρόνου, το μπουκάλι αδειάζει και τα μαλλιά σας σταματούν να επιδεικνύουν την ίδια λαμπερή λάμψη και την έντονη ένταση που κάποτε είχανε. Η ιδέα ότι το σαμπουάν χάνει τελικά την αποτελεσματικότητά του είναι ένας συνολικός μύθος. Αντ ‘αυτού, η χημική ισορροπία των μαλλιών σας αλλάζει με τη μακροχρόνια χρήση ενός συγκεκριμένου σαμπουάν  και θα δείτε και θα νιώσετε την αλλαγή με την πάροδο του χρόνου. Η αλλαγή του σαμπουάν θα βοηθήσει.

Χρησιμοποιήστε ειδικές μάσκες μαλλιών

5 Hair Care Tips for Damaged Hair4

Οι μάσκες μαλλιών είναι απαραίτητες στο καθεστώς περιποίησης μαλλιών. Ενυδατώνουν βαθιά κάθε άξονα μαλλιών χωρίς να βαραίνουν τα μαλλιά σας και τους δίνουν λάμψη. Επίσης μπορεί να αποτρέψει το σπάσιμο της τρίχας κατά την διάρκεια του βουρτσίσματος.

Κουρευτείτε

5 Hair Care Tips for Damaged Hair trim

Οι  ζημιές από τις συσκευές περιποίησης μαλλιών και το βάψιμο  μπορεί να προκαλέσουν καταστροφή στις άκρες των μαλλιών σας. Για να αποφύγετε το σπάσιμο της τρίχας και το φριζάρισμα θα πρέπει να επισκεφτείτε ένα κομμωτήριο και να κόψετε τουλάχιστον τις άκρες των μαλλιών σας συμβάλλοντας έτσι στην αναγέννηση τους.