Η φαινοξυαιθανόλη  βρίσκεται πολύ συχνά στα καλλυντικά και στα προϊόντα προσωπικής φροντίδας, όπου χρησιμοποιείται ως συντηρητικό, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Woman and Home.

Ποια είναι τα οφέλη της;

Η φαινοξυαιθανόλη χρησιμοποιείται κυρίως ως συντηρητικό και σταθεροποιητής. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιείται για:

  • Μειώνει την ανάπτυξη βακτηρίων στα καλλυντικά και, συνεπώς, μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης.
  • Μειώνει την ανάπτυξη μυκήτων και ζυμομυκήτων στα προϊόντα, που μπορεί να προκαλέσουν την αλλοίωσή τους
  • Να παρατείνει τη διάρκεια ζωής των προϊόντων και να τα εμποδίζει να αλλοιωθούν ή να γίνουν λιγότερο αποτελεσματικά πολύ γρήγορα
  • Αποτρέψετε τον αποχρωματισμό των προϊόντων σας ή τις δυσάρεστες οσμές
  • Σταθεροποιήστε άλλες χημικές ουσίες στο σαπούνι και, πάλι, παρατείνετε τη διάρκεια ζωής στο ράφι
  • Ωστόσο, πέρα από τις συντηρητικές της ιδιότητες, η φαινοξυαιθανόλη χρησιμοποιείται επίσης μερικές φορές σε προϊόντα για τη θεραπεία της ακμής, με ορισμένες μελέτες να δείχνουν ότι μπορεί να μειώσει τον αριθμό των σπυριών.

Ως επί το πλείστον, ωστόσο, ενώ μπορεί να προστατεύσει το δέρμα σας από προβλήματα που μπορεί να προκληθούν από την ανάπτυξη βακτηρίων ή μυκήτων σε καλλυντικά και προϊόντα περιποίησης, η φαινοξυαιθανόλη δεν έχει κανένα άμεσο όφελος για το δέρμα και την υγεία του δέρματός σας.