Πρόκειται για την κανναβιδιόλη (γνωστή ως CBD), η οποία είναι εξαιρετικά δημοφιλής στην Αμερική από το 2018, ενώ τελευταία αρχίζει να απασχολεί όλο και περισσότερο και το ευρωπαϊκό σύμπαν της ομορφιάς. Γνωστή για τις θεραπευτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της, τη βρίσκουμε σε αφρόλουτρα, λαδάκια και αλοιφές. Λειτουργεί αναλγητικά, αγχολυτικά και νευροπροστατευτικά καταπραΰνοντας τον πόνο και το στρες σε μυς και αρθρώσεις και θεραπεύοντας επίμονες δερματικές παθήσεις, όπως η ψωρίαση και η ατοπική δερματίτιδα. Πολλοί τη συγχέουν με το σπορέλαιο κάνναβης, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για ελιξήρια που προέρχονται από διαφορετικά σημεία του φυτού (άνθη vs σπόρους) και εξυπηρετούν άλλους σκοπούς. Πλούσιο σε λιπαρά οξέα (ωμέγα 3 και 6), μέταλλα και ιχνοστοιχεία το σπορέλαιο κάνναβης έχει ενυδατικά και θρεπτικά οφέλη, ενώ ενδείκνυται και για ήπια δερματικά ζητήματα σε πρόσωπο και σώμα (κνησμός, ερεθισμός, κοκκινίλες).

Επιμέλεια: Πάτια Ιορδανίδου, Beauty Editor