Ευαίσθητα νύχια χεριών; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να μη σπάνε

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Ευαίσθητα νύχια χεριών; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να μη σπάνε
nails

Μάθε ό,τι χρειάζεσαι για να ανανεώσεις την υφή και τη γυαλάδα στα ευαίσθητα νύχια σου!

Τα πολύ ευαίσθητα νύχια είναι εξαιρετικά άκαμπτα, με αποτέλεσμα να θρυμματίζονται με την παραμικρή αντίσταση. Κατά κανόνα, είναι πολύ μαλακά, χωρίς φυσική γυαλάδα, και έχουν ωχρό χρώμα. Ωστόσο, πολλά μπορείς να κάνεις για να ανανεώσεις την υφή και την ομορφιά τους.

  • Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να προσέξεις τον τρόπο περιποίησής τους χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα προϊόντα, όπως π.χ. μια προστατευτική βάση για λεπτά και ευαίσθητα νύχια με ενυδατική δράση.
  • Η άλλη λύση είναι να αποκτήσεις μόνιμα νύχια. Σε αυτή την περίπτωση έχεις δύο επιλογές: η πρώτη είναι να επεκτείνεις τα φυσικά νύχια με ειδικό ζελ («χτιστά» νύχια) και η δεύτερη να καταφύγεις στην προσθήκη τεχνητού νυχιού.
  • Αμφότερες οι διαδικασίες απαιτούν καλή γνώση και άρτια τεχνική από την πλευρά της αισθητικού που θα επιλέξεις σε συνδυασμό με τη δική σου επιμέλεια στο να ακολουθήσεις τη διαδικασία συντήρησης των νέων νυχιών σου. Αυτή πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε τρεις εβδομάδες.

«Χτιστά» νύχια

Η συγκεκριμένη τεχνική εφαρμόζεται με την προϋπόθεση ότι υπάρχει ήδη νύχι σε σχετικά καλή κατάσταση και δεν αναζητάς μεγάλο μήκος.

  • Με τη χρήση μιας ειδικής φόρμας «χτίζεται» η φυσική επέκταση του νυχιού, ενώ ένα ειδικό ζελ παρέχει απόλυτη σταθεροποίηση και στεγανότητα.
  • Κάτω από το λεπτό υλικό το φυσικό νύχι μεγαλώνει με ασφάλεια και δυναμώνει, ενώ στο μεσοδιάστημα η όψη των χεριών σου είναι άψογη.
  • Ύστερα από κάποιο διάστημα, εφόσον η κατάσταση του φυσικού νυχιού το επιτρέπει, αφαιρείται η τεχνητή προσθήκη.

Πρόσθετα νύχια

Πρόκειται για τεχνική που σου δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσεις όσο μακριά και ανθεκτικά νύχια επιθυμείς – απλώς δεν θα είναι «δικά» σου.

  • Η ειδική αισθητικός κολλάει το πρόσθετο νύχι στην επιφάνεια του αληθινού, το κόβει στο επιθυμητό μήκος και «σβήνει» με ειδικό τροχό την ισομετρική διαφορά των δύο νυχιών διατηρώντας τη φυσική καμπυλότητα.
  • Στη συνέχεια, το κάθε νύχι λιμάρεται και ακολουθεί η εφαρμογή των ειδικών ζελ: αυτά θα δώσουν τη στεγανότητα και την ανθεκτικότητα που επιθυμείς αλλά και 100% υγιή όψη στα νύχια.
  • Στη σχετικά χρονοβόρα διαδικασία, συνυπολόγισε ότι σε κάθε στάδιο τα νύχια στεγνώνονται στο ειδικό φουρνάκι για περίπου 2 λεπτά.

Πηγη: www.shape.gr