Συμβουλές που σίγουρα πρέπει να γνωρίζετε αφού κάνετε τατουάζ!

Home ΥΓΕΙΑ Συμβουλές που σίγουρα πρέπει να γνωρίζετε αφού κάνετε τατουάζ!
woman tattoos

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ζητούν από τους δερματολόγους τους συμβουλές για τη φροντίδα του δέρματος προκειμένου να κάνουν τατουάζ με το καλύτερο αποτέλεσμα. Ακολουθούν μερικές συμβουλές από δερματολόγους για τη διατήρηση του τατουάζ σε δέρμα υγιές και ζωντανό, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας American Academy of Dermatology Association.

  1. Εάν το τατουάζ στο δέρμα σας είναι ξηρό, εφαρμόστε μια λοσιόν ή κρέμα ενυδατική στο τατουάζ. Τα προϊόντα με βάση το πετρέλαιο, όπως η βαζελίνη, μπορεί να προκαλέσουν εξασθένιση του μελανιού και αποχρωματισμού του τατουάζ.
  2. Προστατέψτε το τατουάζ σας από τον ήλιο. Το υπεριώδες φως (UV) μπορεί να εξασθενίσει κάποια μελάνια τατουάζ. Όταν βρίσκεστε στον ήλιο, προστατεύστε το τατουάζ σας εφαρμόζοντας ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος, ανθεκτικό στο νερό με έναν παράγοντα προστασίας από τον ήλιο (SPF) 30 ή περισσότερο. Εφαρμόστε το αντηλιακό 15 λεπτά πριν βγείτε έξω και εφαρμόστε ξανά τουλάχιστον κάθε δύο ώρες.
  3. Μείνετε μακριά από το σολάριουμ μακριά από τις ηλιακές λάμπες. Αυτές οι συσκευές μπορεί επίσης να εξασθενίσουν το μελάνι του τατουάζ και να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος. Σε μερικούς ανθρώπους, το υπεριώδες φως μπορεί επίσης να αντιδράσει με το μελάνι τατουάζ, προκαλώντας επώδυνη αντίδραση στο δέρμα.
  4. Συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο εάν έχετε δερματική αντίδραση ή εάν το τατουάζ αλλάζει το δέρμα σας με οποιονδήποτε τρόπο. Το δέρμα σας μπορεί να έχει κακή αντίδραση στο μελάνι σε ένα τατουάζ. Αυτό μπορεί να συμβεί αμέσως μετά τη λήψη τατουάζ ή χρόνια αργότερα. Μια αλλαγή θα μπορούσε επίσης να είναι ένα σημάδι δερματικής νόσου. Ένας δερματολόγος μπορεί να διαγνώσει τι συμβαίνει και να το θεραπεύσει.
  5. Όταν σκέφτεστε ένα νέο τατουάζ, εξετάστε το ενδεχόμενο να το κάνετε σε σημείο που δεν έχετε κρεατοελιές. Ένα τατουάζ μπορεί να δυσκολέψει την διάγνωση από τα πρώτα σημάδια καρκίνου του δέρματος. Εάν το καταλάβετε νωρίς, ο καρκίνος του δέρματος, συμπεριλαμβανομένου του μελανώματος, η πιο θανατηφόρα μορφή καρκίνου του δέρματος, είναι εξαιρετικά θεραπεύσιμη.