Μήπως ήρθε η ώρα να δημιουργήσεις μια stress free ρουτίνα περιποίησης;

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Μήπως ήρθε η ώρα να δημιουργήσεις μια stress free ρουτίνα περιποίησης;
lemonia mpanio kopela

Κάνουμε yoga και διαλογισμό, βγαίνουμε να περπατήσουμε στα πάρκα. Καταναλώνουμε υγιεινές τροφές, πίνουμε χλιαρό νερό με λεμόνι μόλις ξυπνάμε το πρωί, καπνίζουμε λιγότερο. Ο στόχος μας είναι να φροντίζουμε καλά τον εαυτό μας ειδικά σε στρεσογόνες περιόδους, όπως είναι αυτή που διανύουμε. Υπάρχουν μέρες που τα επίπεδα του άγχους ανεβαίνουν πολύ, επηρεάζουν αρνητικά τον οργανισμό και αντανακλώνται στην επιδερμίδα μας.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δείχνουμε κουρασμένες και άτονες. Μπορεί να ξυπνάμε φρέσκιες και να είμαστε συνεπείς με την πρωινή μας περιποίηση, αλλά στην πορεία της ημέρας, η όψη μας αρχίζει να θαμπώνει. Αυτό συμβαίνει συχνότερα σε εμάς που δουλεύουμε μπροστά από έναν υπολογιστή όλη την ημέρα, και περνάμε από τη μια τηλεδιάσκεψη στην άλλη. Η ανάληψη πολλών καθηκόντων σε συνδυασμό με την έλλειψη ύπνου, την έκθεση στο μπλε φως και την ατμοσφαιρική ρύπανση κάνουν την επιδερμίδα ακόμα πιο εύθραυστη και ευάλωτη στις «επιθέσεις».

Μια στρεσαρισμένη επιδερμίδα αρχίζει να γίνεται ευαίσθητη, ξηρή και γερασμένη, αποκαλύπτοντας πιο έντονα τις γραμμές του προσώπου. Κάπου εκεί χάνει την ικανότητα της να αναγεννηθεί αποτελεσματικά και να αμυνθεί ενάντια στους περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Γι αυτό είναι σημαντικό να εντάσσουμε στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς μας υπέροχα προϊόντα νέας γενιάς, τα οποία αποφορτίζουν την επιδερμίδα από την ένταση και την κούραση, ενισχύοντας και διατηρώντας την ηρεμία της.

Στις φόρμουλές τους χρειάζεται να πρωταγωνιστούν συμπυκνωμένες και υψηλές δόσεις βιταμινών,  όπως η δημοφιλής αντιοξειδωτική βιταμίνη C που τονώνει και αποκαθιστά τη λάμψη στην επιδερμίδα εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες. Σημαντικά είναι και τα προβιοτικά, τα οποία βοηθούν στην εξισορρόπηση ενός υγιούς μικροβιώματος συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση της ασπίδας προστασίας της επιδερμίδας. Επιπλέον, τα αρωματικά, θεραπευτικά εκχυλίσματα φυτών, όπως το πορτοκάλι και το τριαντάφυλλο, διαθέτουν καταπραϋντική και χαλαρωτική δράση που καθρεπτίζεται στο πρόσωπο.

Από την εξίσωση, δεν μπορούν να λείπουν οι μεταξένιες υφές, καθώς και οι απαλές,  χαλαρωτικές και αναζωογονητικές νότες από λουλούδια και φυτά. Είναι σίγουρο ότι προσθέτουν μια ζεν πινελιά στη ρουτίνα ομορφιάς μας επιδρώντας πολύ θετικά στην ψυχολογία μας.