Οι καλύτερες ενυδατικές για ξηρό δέρμα!

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Οι καλύτερες ενυδατικές για ξηρό δέρμα!
enudatiki krema

Tο ξηρό δέρμα είναι ένα είδος δέρματος το οποίο είναι αφυδατωμένο και έχει έλλειψη νερού.

Ποια είδη ενυδάτωσης είναι κατάλληλα για ξηρό δέρμα;

Σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Woman and Home, όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε μια ενυδατική κρέμα που σας αρέσει, η υφή είναι το κλειδί. Εάν δεν σας αρέσει η υφή της, δεν θα δεσμευτείτε να την χρησιμοποιήσετε για αρκετό καιρό για να δείτε τα αποτελέσματα. Σας αρέσει να περιποιείστε το δέρμα σας; Δοκιμάστε μια πλούσια μάσκα νυκτός ή λάδι luxe. Αλλιώς, δοκιμάστε ελαφριές κρέμες που απορροφώνται γρήγορα και κάνουν κατακράτηση υγρασίας.

Κεραμίδες

Τα βασικά λίπη, τα κεραμίδια αποτελούν φυσικά το 50% του δέρματός σας. Λειτουργούν λίγο σαν «τσιμέντο» που συγκρατεί τα κύτταρα του δέρματος μαζί για να σχηματίσει ένα προστατευτικό φράγμα. Όταν διακυβεύονται, η υγρασία μπορεί να γλιστρήσει και οι εξωτερικοί παράγοντες όπως η ρύπανση μπορούν να εισέλθουν.

Lanolin

Στη φυσική της μορφή, η λανολίνη εκκρίνεται από τους σμηγματογόνους αδένες των προβάτων. Ως μαλακτικό, σκοπός της είναι να προστατεύσει το μαλλί κλειδώνοντας την υγρασία. Μεταφέροντας την ίδια λειτουργία στην περιποίηση του δέρματος, διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο χωρίς να φράζει τους πόρους.

Νιασιναμίδη

Έχοντας από καιρό παίξει ρόλο στην περιποίηση της επιδερμίδας μας, το niacinamide αποκτά επιτέλους την αναγνώριση που του αξίζει. Επίσης γνωστό ως βιταμίνη Β, έχει πολλά προνόμια, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της εμφάνισης των πόρων και της αποκατάστασης της λάμψης σε χαλαρές επιδερμίδες. Ακόμη βοηθά επίσης το δέρμα να αναπληρώσει το φυσικό απόθεμα κεραμιδίων. Αλλά ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη του είναι πόσο συμβατό είναι με άλλα συστατικά, ιδιαίτερα σημαντικό αν είστε λάτρης των οξέων ή της ρετινόλης.

Υαλουρονικό οξύ

Ένας ήρωας ενυδάτωσης με την ικανότητα να διατηρεί το βάρος του έως και 1000 φορές στο νερό, το υαλουρονικό οξύ λειτουργεί αντλώντας υγρασία από την ατμόσφαιρα. Καθισμένο στα επιφανειακά στρώματα του δέρματος, λειτουργεί πολύ γρήγορα για να γεμίζει και να ενυδατώνει τις διψασμένες επιδερμίδες.