Το σώμα της γυναίκας μετά την εγκυμοσύνη: Μια συνέντευξη που θα σας κάνει να αγαπήσετε τον εαυτό σας!

Home ΥΓΕΙΑ Το σώμα της γυναίκας μετά την εγκυμοσύνη: Μια συνέντευξη που θα σας κάνει να αγαπήσετε τον εαυτό σας!
body after pregnancy

Αυτό το άρθρο προέρχεται από την ιστοσελίδα της BBC Magazine όπου και πήραν συνέντευξη από την Jade Beall μια φωτογράφο η οποία τράβηξε φωτογραφίες το σώμα της μετά την εγκυμοσύνη και προσπάθησε να αναδείξει την ομορφιά της γυναίκας μέσα από μια διαφορετική πλευρά.

Μια μέρα, η Jade Beall – μια νέα μητέρα που εδρεύει στο Tucson της Αριζόνα – πήγε στο στούντιο της με το  πέντε εβδομάδων μωρό της, εβάλε τα ρούχα της  και πήρε μια σειρά φωτογραφιών.

Ήταν ένα σώμα που δεν γνώριζε πραγματικά. Υπήρχαν εξογκώματα, ραγάδες, ουλές, το δέρμα της είχε χαλαρώσει, σημάδια που δεν είχε ποτέ πριν από την εγκυμοσύνη της. Και δεν της άρεσε πολύ αυτό που είδε.

Αλλά αποφάσισε να δημοσιεύσει τις φωτογραφίες στο blog της.  Θέλοντας να μοιραστεί με άλλους μια πλευρά της μητρότητας που τείνει να παραμένει εκτός θέασης. Τα μέσα ενημέρωσης είναι γεμάτα από εικόνες γυναικείων σωμάτων. Αλλά όχι αυτά τα είδη σωμάτων.

«Πολλοί άνθρωποι μου λένε, ποτέ δεν έχει δει το σώμα σου έτσι»,  είπε η Beall.

«Θέλω οι άνθρωποι να μην πρέπει να αντιδρούν ως« Είσαι αηδιαστική», αλλά αντίθετα « Ω, αυτή είναι μια γυναίκα που είναι απίστευτα ανθρώπινη, ή αυτή είναι μια γυναίκα που έχει σημάδια στο σώμα και υπάρχει μια ιστορία πίσω από αυτά».

Jade Beall photograph of herself and her young son five weeks after giving birth

«Στόχος μου είναι να βοηθήσω αυτές τις μητέρες να αισθάνονται άξιες να αποκαλούνται όμορφες».

Λίγο αργότερα, η Beall δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Facebook με μια φίλη η οποία είχε χαλαρώσει το δέρμα της κοιλίας σας, με τα δύο μικρά παιδιά της να της αγκαλιάζουν με αγάπη. Έγινε viral. Τα emails άρχισαν να πλημμυρίζουν και εκατοντάδες γυναίκες έγραψαν για να πουν ότι ήθελαν επίσης φωτογραφίες από τα σώματά τους μετά την εγκυμοσύνη.

«Όταν μου έστειλε τις πρώτες φωτογραφίες μέσω email μετά τη λήψη, θυμάμαι να νιώθω ότι με λούζει ένας κρύος ιδρώτας », λέει η Nicole Meade, μια από τις γυναίκες που εθελοντικά φωτογραφήθηκαν.

Οι περισσότερες γυναίκες που έχουν συμμετάσχει έχουν βαθιά αυτοσυνείδηση για το σώμα τους και η Meade δεν αποτελεί εξαίρεση.

Από τότε που απέκτησε το πρώτο της παιδί, προσπάθησε να κρύβει το στομάχι της. Δεν ήθελε ούτε μπικίνι στην παραλία να φορέσει.  Τρομοκρατημένη, αλλά αποφασισμένη να ανταποκριθεί στην πρόκληση, η Meade πήρε τους τρεις γιους της στη φωτογράφηση και ήθελε να συμμετάσχουν επίσης.

Ρώτησα τους γιούς μου και με κοιτούσαν με  μια απορία και ήταν σαν να έλεγαν ‘’Ποιο είναι το νόημα όλου αυτού;’’. Και τους είπα ότι ‘’αυτό θα το κάνετε για όλες τις ξαδέλφες σας που ίσως μια μέρα παντρευτείτε και για τις κόρες σας, γιατί για εμάς δεν υπάρχει κάτι τέτοιο’’.

A photo taken by Jade Beall of the stomach of a mother

«Μου αρέσει η ιδέα ότι τα παιδιά μου θα έχουν μια πραγματική αίσθηση του πώς θα μοιάζουν οι γυναίκες τους μετά την εγκυμοσύνη. “Δεν πρέπει να υπάρχει τίποτα συγκλονιστικό ή ενοχλητικό για μια τέτοια εικόνα”, λέει.

Έκτοτε, οι φωτογράφησεις μωρών έχουν γίνει αρκετά δημοφιλείς στις γυναίκες γενικά. Αλλά είναι μια πολύ διαφορετική ιστορία για τις γυναίκες μετά τον τοκετό, λέει η κοινωνιολόγος Meredith Nash.

Είναι δημοφιλείς, τα γυναικεία σώματα μετά την εγκυμοσύνη να εμφανίζονται μόνο σε ιστορίες για διασημότητες που έχουν ξανά φτιάξει το σώμα τους γρήγορα, λέει.  Αυτό παρουσιάζει μια μη ρεαλιστική και διαστρεβλωμένη άποψη της πραγματικότητας για πολλές γυναίκες  που μπορεί να μην επιστρέψουν ποτέ τα σώματά τους όπως ήταν  πριν από την εγκυμοσύνη.

Αλλά ο Max Vadukul, ένας φωτογράφος με έδρα τη Νέα Υόρκη, ο οποίος έχει εργαστεί για τη Vogue, δεν αναμένει να δει μια τέτοια εικόνα σε ένα  διάσημο περιοδικό.

Η επιθυμία να αγγίξει μια εικόνα είναι ότι οι περισσότεροι φωτογράφοι και συντάκτες περιοδικών δεν μπορούν να αντισταθούν, λέει.

Και η εμφάνιση των μοντέλων ή των διασημοτήτων στην πρώτη θέση με τα ραγάδες τους στην οθόνη θα ήταν δύσκολη, καθώς οι δουλειές τους, και ολόκληρη η βιομηχανία, στηρίζονται στο ιδανικό της τελειότητας που επικρατεί.  Για μερικούς, η ιδέα ότι οι ραγάδες είναι όμορφα σημάδια του σώματος  μπορεί να είναι πολύ μακριά.

Η Beall λέει ότι πολλοί από τους πελάτες της είχαν στην αρχή αρνητική άποψη για τις εικόνες και επικεντρώνονταν σε αυτό που έβλεπαν ως κηλίδες ή προβληματικές περιοχές, ένα ‘’ρολό λίπους’’, ρυτίδες,  ραγάδες κπλ.

Nicole Meade and her three sons in a photo taken as part of Jade Beall's A Beautiful Body project

Αλλά λέει ότι όσο περισσότερο παρατηρούσαν τιε εικόνες, τόσο περισσότερο αρχίζουν να βλέπουν την ομορφιά στις εικόνες.

Η Christina Berry, η οποία συμμετείχε στο βιβλίο, λέει ότι πάντα αγωνιζόταν να αγκαλιάσει το σώμα της, αλλά η φωτογράφιση της αύξησε την αυτοπεποίθηση.

“Είναι ακόμα έργο σε εξέλιξη. Δεν πρόκειται να πω ότι κάθε μέρα αισθάνομαι 100% η  πιο σέξι και η πιο σίγουρη γυναίκα με αυτοπεποίθηση”, λέει.

“Αλλά θυμάμαι τι έκανα και πάω να κοιτάξω τις φωτογραφίες μου και λέω” Ουάου, είμαι όμορφη! ”

Ο σύζυγός της Chris λέει ότι οι άνδρες τείνουν να έχουν μόνο τις πιο επιφανειακές συνομιλίες μεταξύ τους σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο τα σώματα των συντρόφων αλλάζουν και όχι μόνο μετά την εγκυμοσύνη και σε μεγάλο βαθμό δεν είναι προετοιμασμένοι για την πραγματικότητα.

«Βλέποντας τις φωτογραφίες και έπειτα βλέποντας επίσης φωτογραφίες άλλων γυναικών, με οδήγησε να σκεφτώ:« Άνδρας, είμαι όχι ανόητος για να μην  αναγνωρίσω ποια είναι τα πραγματικά, σημαντικά πράγματα όταν πρόκειται για τη φυσική της εμφάνιση ».

A photo taken by Jade Beall of a woman with her arms in the air

«Νομίζω ότι αυτές οι γυναίκες είναι ισχυρές. Νομίζω ότι η γυναίκα μου είναι απίστευτη και νομίζω ότι ήταν κάτι που έπρεπε να δω και να καταλάβω. Και ελπίζω ότι οι φωτογραφίες θα συνεχίσουν να το κάνουν και για άλλους άντρες ».