ΣΟΛΟΜΟς

Σολομός με λαζανάκι και σάλτσα βουτύρου-λεμονιού

Ελαφρύς σολομός με λαζανάκι αλλά και μια κρεμώδη σάλτσα βουτύρου-λεμονιού. Γρήγορο και απολαυστικό πιάτο που θα αγαπήσετε πολύ.

Προετοιμασία 10 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος 20 λεπτά Μερίδες: 4

Υλικά

Για το σολομό

  • 4 φιλέτα σολομού με το δέρμα (περίπου 250 γρ. το ένα)
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • 80 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το λαζανάκι

  • 500 γρ. λαζανάκι
  • 1 μεγάλο καρότο, κομμένο με το μαντολίνο σε πολύ λεπτές λωρίδες
  • Τα φύλλα από 2 φρέσκα κρεμμυδάκι, κομμένα κάθετα σε λεπτές λωρίδες
  • Αλάτι

Για τη σάλτσα βουτύρου-λεμονιού

  • 160 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Δείτε εδώ την εκτέλεση της συνταγής