Ελαφρύς σολομός με λαζανάκι αλλά και μια κρεμώδη σάλτσα βουτύρου-λεμονιού. Γρήγορο και απολαυστικό πιάτο που θα αγαπήσετε πολύ.
Προετοιμασία 10 λεπτά | Χρόνος Μαγειρέματος 20 λεπτά | Μερίδες: 4 |
Υλικά
Για το σολομό
- 4 φιλέτα σολομού με το δέρμα (περίπου 250 γρ. το ένα)
- 20 ml ελαιόλαδο
- 80 γρ. αγελαδινό βούτυρο
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το λαζανάκι
- 500 γρ. λαζανάκι
- 1 μεγάλο καρότο, κομμένο με το μαντολίνο σε πολύ λεπτές λωρίδες
- Τα φύλλα από 2 φρέσκα κρεμμυδάκι, κομμένα κάθετα σε λεπτές λωρίδες
- Αλάτι
Για τη σάλτσα βουτύρου-λεμονιού
- 160 γρ. αγελαδινό βούτυρο
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- Ψιλοκομμένος μαϊντανός
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Δείτε εδώ την εκτέλεση της συνταγής