dyo-logo-200

Σημάδια υπερβολικού ιδρώτα στη μασχάλη

Όλοι ιδρώνουν όταν ζεσταίνονται πολύ, αλλά αν συχνά ιδρώνετε χωρίς λόγο, μπορεί να έχετε υπεριδρωσία, μια θεραπεύσιμη πάθηση, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας  Εveryday Health.

Ένας πιο σοβαρός τύπος ανώμαλης εφίδρωσης ονομάζεται δευτεροπαθής υπεριδρωσία, η οποία σηματοδοτεί δυσλειτουργία του κεντρικού ή του περιφερικού νευρικού συστήματος. Αυτός ο τύπος υπερβολικής εφίδρωσης είναι γενικά το αποτέλεσμα μιας ιατρικής κατάστασης, όπως:

  • Διαβήτης
  • Καρδιακή προσβολή
  • Λοιμώξεις
  • Χαμηλό σάκχαρο στο αίμα
  • Κλιμακτηριακές εξάψεις
  • Διαταραχές του νευρικού συστήματος
  • Ορισμένοι τύποι καρκίνου
  • Προβλήματα του θυρεοειδούς

Ο ιδρώτας της μασχάλης καθιστά αδύνατο να κρατήσετε τα ρούχα στεγνά

Η υπερβολική εφίδρωση της μασχάλης ονομάζεται μασχαλιαία υπεριδρωσία. Μια ένδειξη ότι έχετε αυτή την ιδρωμένη μασχάλη είναι ο τρόπος που ντύνεστε. Εάν δεν θέλετε να φοράτε ανοιχτόχρωμες ή έντονες μπλούζες επειδή φοβάστε ότι οι λεκέδες από την εφίδρωση της μασχάλης σας θα είναι πολύ εμφανείς ή αποφεύγετε τα ευαίσθητα υφάσματα, όπως το μετάξι, επειδή φοβάστε ότι θα καταστραφούν, είναι πιθανό να αντιμετωπίζετε υπερβολική εφίδρωση της μασχάλης.

Τα αποσμητικά δεν κάνουν αρκετά για να εμποδίσουν τον ιδρώτα της μασχάλης

Ρωτήστε το γιατρό σας γιατί ιδρώνετε τόσο εύκολα. Υπάρχουν καλές απαντήσεις. Αν αντιμετωπίζετε υπερβολική εφίδρωση στις μασχάλες, τα συνηθισμένα αποσμητικά που κυκλοφορούν χωρίς συνταγή δεν θα λειτουργήσουν, όσο συχνά και αν τα εφαρμόζετε. Μπορεί να έχετε κάποια επιτυχία με τα αντιιδρωτικά που έχουν υψηλή συγκέντρωση χλωριούχου αργιλίου, το οποίο δεσμεύει και επομένως μπλοκάρει τους ιδρωτοποιούς αδένες, αλλά μερικές φορές ακόμη και αυτό δεν είναι αρκετό. Ζητήστε από το γιατρό σας ένα αντιιδρωτικό συνταγογραφούμενης ισχύος για να μπλοκάρετε τον ιδρώτα της μασχάλης. Ορισμένοι άνθρωποι που ιδρώνουν υπερβολικά έχουν επιτυχία με τα συνταγογραφούμενα αντιιδρωτικά, αλλά περιστασιακά απαιτείται περαιτέρω θεραπεία, σημειώνει ο Jacob DeLaRosa, MD, επικεφαλής της καρδιακής και ενδοαγγειακής χειρουργικής στο Ιατρικό Κέντρο Portneuf του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Idaho στο Pocatello.

Η υπεριδρωσία δεν έχει καμία σχέση με την καλή υγιεινή

Η υπεριδρωσία της μασχάλης δεν έχει καμία σχέση με την υγιεινή, λέει ο Dr. DeLaRosa. Παρ’ όλα αυτά, τα άτομα με υπεριδρωσία, ιδιαίτερα με ιδρώτα στις μασχάλες, διαπιστώνουν ότι αλλάζουν ρούχα πολλές φορές την ημέρα, οπότε κάνουν συνεχώς ντους και αλλάζουν τα ρούχα τους αρκετές φορές την ημέρα. Αυτό μπορεί να  κρατήσει τα ρούχα σας στεγνά προσωρινά, αλλά όταν έχετε υπεριδρωσία, το συχνό ντους, ακόμη και με ισχυρά σαπούνια και αφρόλουτρα, δεν θα σταματήσει το πρόβλημα.

Η ιατρική διαχείριση μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα της υπερβολικής εφίδρωσης

Η υπερβολική εφίδρωση δεν είναι επικίνδυνη ή απειλητική για τη ζωή, αλλά είναι περιοριστική για τη ζωή, αν σας κάνει να αποσύρεστε και διαταράσσει τις καθημερινές σας δραστηριότητες, λέει η DeLaRosa. Εάν εμφανίζετε κάποιο από αυτά τα σημάδια υπεριδρωσίας, όπως ιδρωμένες μασχάλες, μουσκεμένα χέρια ή παπούτσια που λερώνουν, μιλήστε με το γιατρό σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε με ιατρική διαχείριση, συμπεριλαμβανομένων των συνταγογραφούμενων αντιιδρωτικών, φαρμάκων ή ενέσεων βοτουλινικής τοξίνης τύπου Α και άλλων διαδικασιών. Στις πιο ακραίες καταστάσεις, μπορεί να βοηθήσουν πιο μόνιμες λύσεις, όπως η χειρουργική επέμβαση.

Οι υπερβολικά ιδρωμένες μασχάλες χρειάζονται ιατρική θεραπεία

Έχετε ιδρωμένες μασχάλες όταν γυμνάζεστε ή όταν πρόκειται να δώσετε μια μεγάλη ομιλία μπροστά σε μεγάλο ακροατήριο, αν όμως οι μασχάλες σας ιδρώνουν χωρίς σαφή λόγο (έντονη εφίδρωση οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας) είναι πιθανό να αντιμετωπίζετε συμπτώματα υπερβολικής εφίδρωσης ή υπεριδρωσίας των μασχαλών.

Τα υπερβολικά ιδρωμένα χέρια είναι η παλαμιαία υπεριδρωσία

Τα άτομα με υπεριδρωσία στις μασχάλες είναι επίσης πιθανό να ιδρώνουν έντονα από άλλα μέρη του σώματος, όπως τα χέρια, τα πόδια και η βουβωνική χώρα – περιοχές όπου οι ιδρωτοποιοί αδένες είναι ιδιαίτερα συγκεντρωμένοι, λέει ο Charles Griff, MD, δερματολόγος και ιατρικός διευθυντής του Dermatology Depot Med Spa στο West Palm Beach της Φλόριντα. Η υπεριδρωσία των παλαμών είναι γνωστή ως παλαμιαία υπεριδρωσία. Όταν έχετε αυτή την πάθηση, μπορεί να δυσκολεύεστε να κρατάτε ένα στυλό ή μολύβι και να γράφετε, να οδηγείτε αυτοκίνητο ή να χρησιμοποιείτε το πληκτρολόγιο του υπολογιστή, και όλα αυτά επειδή τα χέρια σας είναι γλιστερά.

Μερικοί άνθρωποι με υπερβολικό ιδρώτα στις μασχάλες έχουν επίσης πελματιαία υπεριδρωσία, δηλαδή υπερβολική εφίδρωση στα πέλματα των ποδιών.

Κοινοποίησε αυτο το άρθρο:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Σχετικά άρθρα:

Ανακάλυψε το τελευταίο τεύχος του Δ.Υ.Ο.

Περισσότερα Άρθρα

kali ugeia sunentefksi
«Για καλή υγεία χρειάζεται μέτρο και κοινή λογική»
p kormas article
«Το τοπίο στην oρθοπαιδική αλλάζει συνεχώς»
klentzeris upogenitikotita
Πώς η πανδημία COVID19 προκάλεσε πτώση των γεννήσεων στην Ευρώπη και στην χώρα μας
antidoto pathitikotita
Η πανδημία απο την σκοπιά της ομάδας "Αντίδοτο στην Παθητικότητα"
main banner foitites
Ε.Φ.Φ.Ε: " Η πανδημία αποτέλεσε πρόκληση για εμάς "
kostas sirigos 1
Έχει σημασία να αποκτήσουμε παιδεία και κουλτούρα πρόληψης;
prwtovoulia newn
Πώς ο covid-19 άλλαξε την ζωή της νεολαίας
MINA GKAGKA COVER
ΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ «Είμαστε έτοιμοι για το δεύτερο κύμα»
stefanos kales
«Πιθανό να έχουμε εμβόλιο για τον COVID το φθινόπωρο ή τον χειμώνα»
mouzaka cover
Συνέντευξη της Λυδίας Μουζάκα στο περιοδικό Ciao