Σημάδια που δείχνουν ότι το σώμα σας χρειάζεται «αποτοξίνωση»

Home ΔΙΑΤΡΟΦΗ Σημάδια που δείχνουν ότι το σώμα σας χρειάζεται «αποτοξίνωση»
detox

Ο εγκέφαλός σας είναι σε ομίχλη – δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε, επειδή το μυαλό σας περιπλανιέται από σκέψη σε σκέψη όπως μια μαϊμού από κλαδί σε κλαδί. Όλα αυτά είναι σημάδια που δείχνουν ότι ένας πλήρης καθαρισμός του σώματος είναι απαραίτητος. Ακριβώς όπως το σπίτι σας χρειάζεται ένα βαθύ καθάρισμα από καιρό σε καιρό, έτσι και το σώμα σας. Ένας πλήρης καθαρισμός του σώματος μας βοηθά να ξεκινήσουμε ξανά. Δεν είστε σίγουροι αν χρειάζεστε αποτοξίνωση; Ακολουθούν ορισμένα σημάδια που σας προδίδουν, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Organic Authority.

Λήθαργος

Έχετε παραλείψει το πρωινό τζόκινγκ ή τη συνεδρία γιόγκα κάθε μέρα αυτή την εβδομάδα, επειδή δυσκολεύεστε να σηκωθείτε από το κρεβάτι το πρωί. Γύρω στις 4 το απόγευμα, αρχίζετε να αισθάνεστε πάλι νωθροί και μπορεί ακόμη και να γέρνετε το κεφάλι σας στο πλάι για να κοιμηθείτε γρήγορα το απόγευμα. Ένας πλήρης καθαρισμός του σώματος μπορεί να σας βοηθήσει να απομακρύνετε αυτό το βαρύ αίσθημα και να ανακτήσετε την ενέργεια σας.

Εγκεφαλική ομίχλη

Παρατηρείτε ότι στη μέση της εργάσιμης ημέρας το μυαλό σας μεταπηδά από τη μια σκέψη στην άλλη. Στη μέση μιας συζήτησης, το μυαλό σας παρασύρεται σε ένα άλλο μέρος και σε έναν άλλο χρόνο. Η συγκέντρωση είναι δύσκολη, αν όχι αδύνατη, και δεν είστε σε θέση να κάνετε σχεδόν όσα κάνετε συνήθως. Αν έχετε κολλήσει σε μια εγκεφαλική ομίχλη, μια πλήρης αποτοξίνωση του σώματος μπορεί να είναι ο δρόμος για την επιστροφή στην παραγωγικότητα.

Οσμή σώματος

Κακή αναπνοή, έντονη οσμή του σώματος και συχνά αέρια – μυρίζετε άσχημα όσο κι αν κάνετε ντους. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι το σώμα σας εργάζεται σκληρά για να διώξει τις τοξίνες και χρειάζεται έναν βαθύτερο καθαρισμό.

Δυσπεψία

Μέρος του λόγου που έχετε αέρια είναι άμεσο αποτέλεσμα της δυσπεψίας σας. Το στομάχι σας είναι τόσο φουσκωμένο που αισθάνεστε σαν να είστε έγκυος. Τα υγιή βακτήρια του εντέρου είναι το κέντρο της ευεξίας σας. Στην πραγματικότητα συνδέεται με την ανοσία σας και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το υπόλοιπο σώμα σας. Η δυσπεψία συνδέεται επίσης με τα αέρια, τις καούρες και την παλινδρόμηση οξέων. Ένας πλήρης καθαρισμός του σώματος θα κάνει το πεπτικό σας σύστημα να λειτουργεί σαν καλολαδωμένη μηχανή.

Αύξηση βάρους

Ένα τοξικό σώμα είναι συχνά υπέρβαρο, φορτωμένο με επεξεργασμένο πρόχειρο φαγητό, αλκοόλ, φυτοφάρμακα, συντηρητικά και άλλες χημικές ουσίες. Όσο μικρότερο είναι το χημικό φορτίο στο σώμα σας, τόσο καλύτερα μπορείτε να χάσετε βάρος χωρίς καν να προσπαθήσετε. Η αποτοξίνωση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χάσετε μερικά επιπλέον κιλά.

Στρες

Όταν το σώμα σας δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, δεν είναι τόσο καλά εξοπλισμένο για να διαχειριστεί το στρες. Η αποκοπή τοξινών όπως η καφεΐνη, η ζάχαρη και το αλκοόλ μπορεί να βοηθήσει πολύ στη βελτίωση ενός στρεσαρισμένου σώματος.

Προβλήματα με τον ύπνο

Εάν είστε αγχωμένοι, είναι πιθανό να έχετε πρόβλημα ύπνου. Και αν δεν κοιμάστε αρκετά, το πρόβλημα απλώς μεγεθύνεται. Το να μην κοιμάστε αρκετά είναι πιθανότατα ένα από τα πιο προβληματικά ζητήματα με τη συνολική υγεία.

DIY αποτοξίνωση!

Δεν χρειάζεται να διαθέτετε πολλά χρήματα για να κάνετε καθαρισμό, αν και οι δύο παραπάνω καθαρισμοί είναι ιδιαίτερα καλοί αν σας λείπει η δύναμη της θέλησης. Αλλά επιλέγοντας ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα (συνήθως 3 ημέρες έως δύο εβδομάδες) και εγκαταλείποντας την καφεΐνη, το αλκοόλ, το κρέας, τα γαλακτοκομικά, τις επεξεργασμένες τροφές και τη σόγια θα τα καταφέρετε. Αποτοξινώστε τον οργανισμό με μια 100% οργανική, ολικής αλέσεως διατροφή. Και στη συνέχεια αποτοξινώστε το μυαλό με καθημερινή άσκηση, διαλογισμό και γιόγκα. Ελαχιστοποιήστε το εργασιακό και κοινωνικό σας ημερολόγιο και αφήστε στον εαυτό σας χρόνο να στραφεί προς τα μέσα.