6 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να επισκεφτείτε έναν νευρολόγο

Home ΥΓΕΙΑ 6 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να επισκεφτείτε έναν νευρολόγο
neural net

Εάν εσείς ή κάποιος αγαπημένος σας έχει ανεξήγητα συμπτώματα που μπορεί να σχετίζονται με τον εγκέφαλο ή το νευρικό σύστημα, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει νευρολογική εξέταση με έναν ειδικό, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Houston Methodist.

Οι νευρολόγοι είναι ειδικοί που θεραπεύουν ασθένειες του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού, των περιφερικών νεύρων και των μυών. Οι νευρολογικές καταστάσεις περιλαμβάνουν επιληψία, εγκεφαλικό επεισόδιο, σκλήρυνση κατά πλάκας (MS) και νόσο του Πάρκινσον.

Ο Δρ Nhu Bruce, νευρολόγος στο Houston Methodist, έχει συχνά ασθενείς με:

  • Ανεξέλεγκτους πονοκέφαλους
  • Απώλεια μνήμης
  • Ανισορροπία
  • Μούδιασμα και πόνους

Συνήθεις λόγοι για να επισκεφθείτε έναν νευρολόγο

Μια διεξοδική νευρολογική εξέταση είναι το πιο σημαντικό εργαλείο που έχω ως νευρολόγος, εξηγεί ο Δρ Bruce. Μπορεί να βοηθήσει στη διαφοροποίηση και τον εντοπισμό των αιτίων των κοινών προβλημάτων.

Χρόνιοι ή σοβαροί πονοκέφαλοι

Εάν έχετε πονοκεφάλους ημικρανίας, πιθανότατα θα πρέπει να κλείσετε ραντεβού με έναν νευρολόγο, ειδικά όταν τα συμπτώματα σχετίζονται με νευρολογικά ελλείμματα ή όταν δοκιμασμένες θεραπείες αποδειχθούν αναποτελεσματικές.

Χρόνιος πόνος

Όταν ο πόνος είναι χρόνιος και ο γιατρός της πρωτοβάθμιας περίθαλψης δεν μπορεί να σας βοηθήσει να το διαχειριστείτε, θα πρέπει να εξετάσετε την παραπομπή σε έναν νευρολόγο επειδή θα μπορούσε να υπάρχει ένας άλλος υποκείμενος λόγος για τα συμπτώματα.

Ζαλάδες

Το να  έχετε ίλιγγο ή να δυσκολεύεστε να διατηρήσετε την ισορροπία σας θα μπορούσε να αποτελεί ένδειξη για κάτι πιο σοβαρό.

Μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα

Μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα, ειδικά όταν εμφανίζεται στη μία πλευρά του σώματος ή έρχεται ξαφνικά, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι εγκεφαλικού ή άλλης σοβαρής κατάστασης.

Προβλήματα κίνησης

Η δυσκολία στο περπάτημα, το τσίμπημα των ποδιών σας, οι τρόμοι και οι ακούσιοι τραυματισμοί, μπορεί να είναι σημάδια προβλήματος του νευρικού συστήματος.

Προβλήματα μνήμης ή σύγχυση

Η επιδείνωση των προβλημάτων μνήμης, η αλλαγή της προσωπικότητας ή το μπέρδεμα των λέξεων, θα μπορούσαν να είναι σημάδια της νόσου του Alzheimer.