Φαγάκι εύκολο και νόστιμο. Οι σαρδέλες είναι μικρό και οικονομικό ψαράκι που σε συνδυασμό με την μελωμένη σάλτσα και την αλμυρούτσικη κάππαρη, μπορούν να γίνουν πραγματικό έδεσμα! Προσοχή στο αλάτισμα γιατί η κάππαρη είναι αρκετά αλμυρή
Υλικά
- 1 κιλό σαρδέλες, καθαρισμένες και φιλεταρισμένες
- 4 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
- 300 γρ. χυμό ντομάτας
- 1 πράσο (μόνο το λευκό και ανοιχτό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
Δείτε τα υπόλοιπα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής εδώ
https://dinanikolaou.gr/recipe/sardeles-sto-fourno-me-saltsa-kokkinis-piperias/