Μάθετε ποια είναι τα οφέλη που έχει το ροδόνερο στην επιδερμίδα μας και όχι μόνο!

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Μάθετε ποια είναι τα οφέλη που έχει το ροδόνερο στην επιδερμίδα μας και όχι μόνο!
rose water

Το ροδόνερο δημιουργείται με απόσταξη ροδοπέταλων με ατμό. Το ροδόνερο είναι αρωματικό και μερικές φορές χρησιμοποιείται ως ήπιο φυσικό άρωμα ως εναλλακτική λύση στα αρώματα.

Το ροδόνερο χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του Μεσαίωνα. Πιστεύεται ότι προήλθε από τη χώρα που είναι σήμερα το Ιράν. Χρησιμοποιήθηκε παραδοσιακά τόσο σε προϊόντα ομορφιάς όσο και σε τρόφιμα και ποτά. Έρχεται επίσης με πολλά πιθανά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των παρακάτω. Σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας,  Healthline.

Βοηθά στην ανακούφιση του ερεθισμένου  δέρματος

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη του ροδόνερου είναι οι ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του. Αυτές οι ιδιότητες μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία πολλαπλών παθήσεων, τόσο εσωτερικών όσο και εξωτερικών. Μπορεί ακόμη και να καταπραΰνει τον ερεθισμό του εκζέματος ή της ροδόχρου ακμής.

Καταπραύνει τον πονόλαιμο

Οι γιατροί συνταγογραφούν αντιβιοτικά για τον πονόλαιμο όμως το ροδόνερο μπορεί να έχει εξίσου αποτελεσματική δράση. Το ροδόνερο παραδοσιακά χρησιμοποιείται για τον πονόλαιμο παρ’όλο που  έρευνες πρέπει να αποδείξουν την αποτελεσματικότητα του.  Στην πράξη η χρήση του ενδείκνυται χωρίς ιδιαίτερο ρίσκο.

Μειώνει το κοκκίνισμα στην επιδερμίδα

Το ροδόνερο χρησιμοποιείται ως προϊόν ομορφιάς εδώ και χιλιάδες χρόνια, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μπορεί να βελτιώσει την επιδερμίδα σας και να μειώσει την ερυθρότητα του δέρματος. Οι αντιβακτηριακές ιδιότητες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της ακμής. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες μπορούν να μειώσουν την ερυθρότητα του δέρματος.

Βοηθά στην πρόληψη και τη θεραπεία λοιμώξεων

Το ροδόνερο έχει ισχυρές αντισηπτικές ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να αποτρέψουν και να θεραπεύσουν λοιμώξεις. Εξαιτίας αυτού, το ροδόνερο περιλαμβάνεται συχνά σε μια ποικιλία φυσικών και φαρμακευτικών θεραπειών.  Μία μελέτη από αξιόπιστη πηγή  έδειξε ότι όταν το ροδόνερο χρησιμοποιήθηκε σε οφθαλμικές σταγόνες για τη θεραπεία περιπτώσεων επιπεφυκίτιδας, οι αντισηπτικές και αναλγητικές του ιδιότητες βοήθησαν στη θεραπεία της οφθαλμικής νόσου.

Περιέχει αντιοξειδωτικά

Τα ροδοπέταλα και το τριαντάφυλλο περιέχουν έναν αριθμό ισχυρών αντιοξειδωτικών, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των κυττάρων από βλάβες. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι αυτά τα αντιοξειδωτικά είχαν πιθανές ανασταλτικές επιδράσεις στην υπεροξείδωση των λιπιδίων. Αυτό παρέχει ισχυρή προστασία των κυττάρων.

Θεραπεύει κοψίματα, ουλές και εγκαύματα

Το ροδόνερο έχει αντισηπτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Μπορεί να βοηθήσει τις πληγές να επουλωθούν γρηγορότερα. Αυτές οι ιδιότητες μπορούν να βοηθήσουν στον καθαρισμό και την καταπολέμηση  λοιμώξεων από κοψίματα και εγκαύματα.

Ενισχύει την διάθεση

Το ροδόνερο έχει ισχυρές αντικαταθλιπτικές και αγχολυτικές ιδιότητες . Μια αξιόπιστη μελέτη του 2011 έδειξε  ότι το εκχύλισμα των ροδοπέταλων  χαλαρώνει  το νευρικό σύστημα σε ποντίκια.

Ανακουφίζει από πονοκεφάλους

Το ροδόνερο και το αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου χρησιμοποιούνται συνήθως στην αρωματοθεραπεία για την ανακούφιση των πονοκεφάλων.  Μια μελέτη διαπίστωσε ότι ο ατμός του ροδόνερου μπορεί να καταπραΰνει τους πονοκεφάλους. Μια άλλη επιλογή είναι να εφαρμόσετε μια πετσέτα μέσα σε ροδόνερο και ύστερα τοποθετήστε την  στο κεφάλι σας για 45 λεπτά για θετικά αποτελέσματα.