Ροδόχρους ακμή: Σε ποιες ηλικίες εμφανίζεται πιο συχνά και από προκαλείται;

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Ροδόχρους ακμή: Σε ποιες ηλικίες εμφανίζεται πιο συχνά και από προκαλείται;
woman hiding face

Οι περισσότεροι άνθρωποι που εμφανίζουν ροδόχρους ακμή είναι:

  • Μεταξύ 30 και 50 ετών
  • Έχουν ανοιχτόχρωμο δέρμα και συχνά ξανθά μαλλιά και γαλανά μάτια
  • Από κέλτικη ή σκανδιναβική καταγωγή
  • Είναι πιθανό να έχουν κάποιον στο οικογενειακό τους δέντρο με ροδόχρου ακμή ή σοβαρή ακμή
  • Πιθανόν να είχαν πολλή ακμή – ή κύστεις ακμής και/ή οζίδια

Οι γυναίκες έχουν λίγο περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν ροδόχρους ακμή από τους άνδρες. Οι γυναίκες, ωστόσο, δεν είναι τόσο πιθανό όσο οι άνδρες να εμφανίσουν σοβαρή ροδόχρους ακμή. Ορισμένοι άνθρωποι έχουν περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν ροδόχρους ακμή, αλλά ο καθένας μπορεί να εκδηλώσει αυτή τη δερματική νόσο. Οι άνθρωποι όλων των χρωμάτων παθαίνουν ροδόχρους ακμή. Τα παιδιά παθαίνουν ροδόχρους ακμή, σύμφωνα με  το άρθρο της ιστοσελίδας American Academy of Dermatology.

Τι προκαλεί τη ροδόχρους ακμή;

Οι επιστήμονες προσπαθούν ακόμη να ανακαλύψουν τι προκαλεί τη ροδόχρους ακμή. Μελετώντας τη ροδόχρους ακμή, οι επιστήμονες έχουν βρει ορισμένα σημαντικά στοιχεία:

  • Η ροδόχρους ακμή εμφανίζεται σε οικογένειες. Πολλοί άνθρωποι που πάσχουν από ροδόχρους ακμή έχουν μέλη της οικογένειάς τους που πάσχουν από ροδόχρους ακμή. Είναι πιθανό οι άνθρωποι να κληρονομούν γονίδια για ροδόχρους ακμή.
  • Το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να παίζει κάποιο ρόλο. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι με ροδόχρους ακμή αντιδρούν σε ένα βακτήριο (ενικός αριθμός για τα βακτήρια) που ονομάζεται bacillus oleronius. Αυτή η αντίδραση προκαλεί την υπερβολική αντίδραση του ανοσοποιητικού τους συστήματος. Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακόμη αν αυτό μπορεί να προκαλέσει ροδόχρους ακμή.
  • Ένα μικρόβιο που προκαλεί λοιμώξεις στα έντερα μπορεί να παίζει κάποιο ρόλο. Αυτό το μικρόβιο, το H pylori, είναι κοινό σε άτομα που έχουν ροδόχρου ακμή. Οι επιστήμονες δεν μπορούν να αποδείξουν ότι το H pylori μπορεί να προκαλέσει ροδόχρου ακμή. Πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν ροδόχρου ακμή έχουν λοίμωξη από H pylori.
  • Ένα άκαρι που ζει στο δέρμα όλων μας, η demodex, μπορεί να παίζει κάποιο ρόλο. Αυτό το άκαρι αρέσκεται να ζει στη μύτη και τα μάγουλα και εκεί εμφανίζεται συχνά η ροδόχρου ακμή. Πολλές μελέτες διαπίστωσαν ότι τα άτομα με ροδόχρου ακμή έχουν μεγάλο αριθμό αυτού του ακάρεως στο δέρμα τους. Το πρόβλημα είναι ότι ορισμένοι άνθρωποι που δεν έχουν ροδόχρου ακμή έχουν επίσης μεγάλους αριθμούς αυτού του ακάρεως στο δέρμα τους.
  • Μια πρωτεΐνη που κανονικά προστατεύει το δέρμα από τη μόλυνση, η καθελικιδίνη, μπορεί να προκαλέσει την ερυθρότητα και το πρήξιμο. Ο τρόπος με τον οποίο το σώμα επεξεργάζεται αυτή την πρωτεΐνη μπορεί να καθορίσει αν ένα άτομο εμφανίζει ροδόχρου ακμή.