Πώς να χρησιμοποιήσετε τα αντιοξειδωτικά στη φροντίδας της επιδερμίδας σας

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Πώς να χρησιμοποιήσετε τα αντιοξειδωτικά στη φροντίδας της επιδερμίδας σας
smiley fruit

Εκτός από την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε αντιοξειδωτικά, μπορείτε επίσης να προσθέσετε στη ρουτίνα σας συστατικά περιποίησης του δέρματος πλούσια σε αντιοξειδωτικά για να καταπολεμήσετε τις ελεύθερες ρίζες στο δέρμα σας. Αυτά είναι κοινά συστατικά που βρίσκονται στους περισσότερους ορούς και κρέμες νύχτας, εδώ είναι μια λίστα παρακάτω, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Be Beautiful In.

Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C είναι ένα συστατικό περιποίησης της επιδερμίδας που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων της επιδερμίδας. Από το θαμπό δέρμα και τον ανομοιόμορφο τόνο της επιδερμίδας μέχρι τις σκούρες κηλίδες και την πρόωρη γήρανση, όλα μπορούν να διορθωθούν με τη βοήθεια μόνο αυτού του ενός συστατικού, επειδή είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Μπορείτε να αναζητήσετε έναν ορό βιταμίνης C για την προστασία του δέρματος από το οξειδωτικό στρες.

Νιασιναμίδη

Μια μορφή βιταμίνης Β3, η νιασιναμίδη είναι ένα κοινό συστατικό που βρίσκεται σε πολλά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας. Η τοπική εφαρμογή της νιασιναμίδης είναι γνωστό ότι είναι αρκετά ευεργετική για το δέρμα. Μπορεί να μην είναι αντιοξειδωτικό, αλλά η εφαρμογή του αυξάνει την ικανότητα ανάπλασης του δέρματος. Βοηθά στην ελαχιστοποίηση των σημείων γήρανσης, των σκούρων κηλίδων, της υπερμελάγχρωσης και της ερυθρότητας.

Βιταμίνη Ε

Ένα άλλο κοινό αντιοξειδωτικό που είναι γνωστό ότι κάνει θαύματα για το δέρμα είναι η βιταμίνη Ε. Η χρήση προϊόντων πλούσιων σε βιταμίνη Ε μπορεί να ενισχύσει τον προστατευτικό φραγμό του δέρματός σας και να αποτρέψει τις βλάβες από τις ακτίνες UVA και UVB. Καταπολεμά επίσης τις επιδράσεις των ελεύθερων ριζών στο δέρμα σας και μειώνει τα δερματικά προβλήματα όπως η ακμή, οι κηλίδες και άλλα σημάδια γήρανσης.

Πράσινο τσάι

Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού και η τοπική εφαρμογή προϊόντων εμπλουτισμένων με πράσινο τσάι μπορεί να βοηθήσει το δέρμα και το σώμα σας να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες. Μια θαυμάσια πηγή αντιοξειδωτικών, το πράσινο τσάι έχει μπει στη βιομηχανία ομορφιάς, καθώς μειώνει τις βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία και καταπολεμά επίσης το οξειδωτικό στρες. Καταναλώστε τουλάχιστον δύο φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα για να πάρετε οξειδωτικά στο σώμα σας.