Ρυτίδες γύρω από το στόμα: Δερματολόγοι δίνουν τις κατάλληλες συμβουλές για να τις μειώσετε!

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Ρυτίδες γύρω από το στόμα: Δερματολόγοι δίνουν τις κατάλληλες συμβουλές για να τις μειώσετε!
beautiful elderwoman

γνωρίζουμε ότι τα χαμόγελα και το γέλιο τεντώνουν το δέρμα γύρω από το πάνω χείλος σας, το οποίο προκαλεί ρυτίδες με την πάροδο του χρόνου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε να προσφέρετε το χαμόγελο σας. Ακόμα, υπάρχουν μερικοί τρόποι που μπορείτε να βοηθήσετε να χαλαρώσετε αυτές τις γραμμές και να τις αποτρέψετε να εμβαθύνουν με τις συμβουλές έγκριτων δερματολόγων, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Byrdie.

Η πρόληψη είναι το κλειδί

Η Jennifer Herrmann, MD, FAAD, μας προσέφερε πολλές συμβουλές. Πρώτον, εξηγεί, τι  είναι η προληπτική φροντίδα. Επειδή τα χείλη και το περιβάλλον δέρμα είναι ευαίσθητα, η υιοθέτηση μιας θεραπείας περιποίησης δέρματος με ένα αντιγηραντικό τοπικό προϊόν νωρίς είναι το κλειδί. Προτιμώ τους ειδικούς για χείλη ορούς με αυξητικούς παράγοντες που βοηθούν τη σύνθεση κολλαγόνου και ελαστίνης που εξομαλύνει και αποτρέπει τις λεπτές γραμμές.

Μην ξεχνάτε ποτέ το αντηλιακό

Η χρήση της καθημερινής αντηλιακής προστασίας είναι το κλειδί, λέει η Nancy Samolitis MD, FAAD, στο MyDomaine. Αυτές οι ρυτίδες προκαλούνται κυρίως από αλλαγές στο δέρμα, όπως η διάσπαση του κολλαγόνου και του ελαστικού ιστού που γνωρίζουμε ότι είναι δευτερεύοντες από τη χρόνια έκθεση στον ήλιο. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε αντηλιακό τουλάχιστον SPF 30 και περιέχει ένα ορυκτό συστατικό, όπως ψευδάργυρος ή τιτάνιο. Επιπλέον, προσθέστε ένα αντηλιακό για τα χείλη για να βελτιώσετε την προστασία σας.

Δοκιμάστε μια κρέμα νυκτός

Photo: Freepik.com

Ο Tanuj Nakra, MD, FACS της Avya Skincare, μπόρεσε να μας δώσει συμβουλές για τη μείωση αυτών των ενοχλητικών ρυτίδων γύρω από το στόμα. Οι ποιοτικές νυχτερινές κρέμες μπορούν να παράγουν βαθιά ενυδάτωση του δέρματος που πυκνώνει το δέρμα και μειώνει αποτελεσματικά τις ρυτίδες του δέρματος. Επίσης, οι τοπικοί οροί βιταμίνης C μπορούν να είναι αποτελεσματικοί για τις ρυτίδες γύρω από το στόμα, καθώς η βιταμίνη C έχει πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης της παραγωγής κολλαγόνου του δέρματος.

Εξετάστε μερικές μη επεμβατικές θεραπείες προσώπου

H Herrmann ανέφερε επίσης τα οφέλη των fillers, λέγοντας: Καθώς μεγαλώνουμε, οι αναλογίες του δέρματος των χειλιών μας αλλάζουν και τα ίδια τα χείλη είναι λεπτά. Μπορούν να εγχυθούν καλές ποσότητες μαλακού ιστού στο δέρμα του άνω χείλους για να δοθεί στην περιοχή περισσότερη δομή.

  • Microneedling: Για να διασφαλίσετε ότι οι γραμμές είναι ομαλές, μια διαφορετική διαδικασία θα μπορούσε να λειτουργήσει για εσάς. Για πρώιμες κατακόρυφες γραμμές, οι θεραπείες που χρησιμοποιούν μικροαπόδοση με θερμότητα ραδιοσυχνοτήτων μπορούν να βοηθήσουν στην τόνωση της σύνθεσης του κολλαγόνου και στις λείες λεπτές γραμμές,  λέει  η Herrmann. Το Microneedling μόνο είναι ελαφρώς χρήσιμο, αλλά με την προσθήκη θερμότητας που παρέχεται στις άκρες της βελόνας, προσφέρει περισσότερη αναδιαμόρφωση, σφίγγοντας καλύτερα το δέρμα. Αυτές οι θεραπείες έχουν λίγο χρόνο διακοπής και τα αποτελέσματα είναι πιο έντονα μετά από μια σειρά θεραπειών.
  • Microinfusions: Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για προσωρινά αποτελέσματα. Οι μικροεγχύσεις χρησιμοποιούν μικροσκοπικές βελόνες για την οδήγηση μικροσταγονιδίων νευροδιαμορφωτών και πληρωτικών. Αυτό μπορεί να δώσει άμεσο αποτέλεσμα εξομάλυνσης, συνήθως σε κάποιον που έχει από πολύ νωρίς, ελάχιστες ρυτίδες.
  • Χημικό peel: Το χρυσό πρότυπο θεραπείας για τις ρυτίδες γύρω από το στόμα, σύμφωνα με την Samolitis , είναι το χημικό peeling. Ένας τύπος  χημικού peeling που ονομάζεται φαινόλη μπορεί να σφίξει ακόμη και το βαθύτερες ρυτίδες.
  • Dermabrasion: Το Dermabrasion είναι βασικά μηχανική λείανση του δέρματος με ένα εξειδικευμένο εργαλείο. Όπως  το peeling  της φαινόλης, αυτή η διαδικασία είναι λιγότερο δημοφιλής από ό, τι στο παρελθόν λόγω του μεγάλου χρόνου ανάρρωσης και της πιθανότητας αποχρωματισμού. Θα πρέπει να γίνεται μόνο στα πιο έμπειρα χέρια και συχνά γίνεται ταυτόχρονα με χειρουργικές επεμβάσεις (όπως face-lift), προκειμένου να επωφεληθείτε από την βαθύτερη αναισθησία, τη μακροχρόνια ανάρρωση και τα πιο δραματικά αποτελέσματα , λέει η Samolitis.
  • Μεταφορά λίπους: Ο  Nakra αναφέρει επίσης ότι ορισμένες τεχνικές μεταφοράς λίπους έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα. Η μικροαναρρόφηση από την κοιλιά είναι η πηγή των λιποκυττάρων που φυγοκεντρίζονται και στη συνέχεια εγχέονται προσεκτικά και καλλιτεχνικά στο πρόσωπο. Οι πρόσφατες εξελίξεις στην τεχνολογία nanofat είναι ιδανικές για την περιοχή του στόματος, καθώς οι ομάδες των λιποκυττάρων σπάζουν στο κυτταρικό επίπεδο, επιτρέποντας εξαιρετικά λεπτές ενέσεις ακριβώς κάτω από τις βαθιές «ρωγμές» των ρυτίδων στο στόμα.