ΟΙ ΠΙΟ ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Home ΥΓΕΙΑ ΟΙ ΠΙΟ ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
rhinoplastic 1

Σύμφωνα με τους πλαστικούς χειρουργούς του American Society of Plastic Surgeons  ,  κοντά στους 214.000 ανθρώπους επέλεξαν να  υποβληθούν στην διαδικασία της αλλαγής σχήματος της μύτης το 2018 , και από τότε  ο συγκεκριμένος αριθμός έχει αυξηθεί .

Η ρινοπλαστική που συνήθως αναφέρεται ως πλαστική στην μύτη , είναι μια κοινή διαδικασία που και οι άντρες και οι γυναίκες  επιλέγουν για διάφορους λόγους , είτε είναι για λειτουργικό  είτε είναι  για αισθητικό σκοπό .

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Τι είναι ρινοπλαστική ?

Η ρινοπλαστική είναι μια χειρουργική επέμβαση που είναι προγραμματισμένη να  αλλάξει το σχήμα της μύτης . Μπορεί να κάνει την μύτη πιο μικρή , να αλλάξει όλο το σχήμα της αλλά και να αυξήσει την  δομή της μύτης και να μεγαλώσει το μέγεθος της αν χρειαστεί .

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ?

Τα θετικά τα οποία μπορείς να αποκομίσεις από την ρινοπλαστική βασίζονται στον λόγο  για τον οποίον μπαίνεις στην διαδικασία αυτή  . Με   την  πλαστική στην μύτη  μπορείς να επιτυγχάνεις έναν  αισθητικό ή λειτουργικό στόχο .

Όταν ένας άνθρωπος υποβάλλεται σε ρινοπλαστική για αισθητικούς λόγους, το κάνει για να βελτιώσει την εξωτερική του εμφάνιση  και να είναι σε αρμονία με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Οι πλαστικοί χειρουργοί  είναι διατεθειμένοι να κάνουν τις παρακάτω  αλλαγές  για να καλυτερεύσουν την εμφάνιση της μύτης και την συμμετρία της :

  • Αλλαγή στην κορυφή της μύτης
  • Μορφοποίηση και ίσιωμα της ρινικής  γέφυρας
  • Αύξηση ή μείωσή του μεγέθους της μύτης
  • Αλλαγή  του σχήματος των  ρουθουνιών

Όταν  οι ασθενείς  επιλέγουν την  ρινοπλαστική για λειτουργικές δυσχέρειες είναι απαραίτητο να υποβληθούν  σε χειρουργείο έτσι ώστε  να βελτιώσουν την αναπνοή από την  μύτη.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ  Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ   ΚΛΕΙΣΤΗΣ  ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ  ?

Στην κλειστή ρινοπλαστική  , όλη η χειρουργική τομή γίνεται μέσα από την μύτη για να μην είναι ορατή μετά το χειρουργείο. Σε μερικές περιπτώσεις χρειάζεται και η ανοιχτή ρινοπλαστική  οπού ο χειρουργός κάνει την τομή στο κάτω μέρος της μύτης .

ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΡΩ  ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΛΑΣΤΙΚΗ  ΣΤΗΝ ΜΥΤΗ  ?

Αρχικά , θα πρέπει να συζητήσουμε με  έναν πιστοποιημένο πλαστικό χειρουργό ο οποίος θα μας  πει αν χρειάζεται ή όχι να κάνουμε ρινοπλαστική  . Παρακάτω θα δούμε μερικά  απο τα βασικά κριτήρια :

  • Πάνω από 13 χρονών
  • Να είμαστε υγιείς
  • Να μην είμαστε καπνιστές και να μην καταναλώνουμε πολύ αλκοόλ
  • Αυτά που ζητάμε να είναι ρεαλιστικά και όχι υπερβολικά

ΑΥΞΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Η ρινοπλαστική  είναι ένας φανταστικός τρόπος να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου και να  βελτιώσεις την εμφάνιση σου . Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσεις τον  εαυτό να φτάσει πιο κοντά σε αυτό που θεωρείς εσύ ιδανικό .  Βρες όμως έναν πιστοποιημένο και σωστό γιατρό που θα σε φτάσει στο αποτέλεσμα που θες .

Πηγή :  Αmerican Society of Plastic  Surgeons