Πότε πρέπει να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε προϊόντα αντιγήρανσης;

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Πότε πρέπει να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε προϊόντα αντιγήρανσης;
proionta antigiransis

Το να γνωρίζετε πότε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε προϊόντα αντιγήρανσης μπορεί να σας μπερδέψει.  Μερικοί άνθρωποι υποστηρίζουν ότι δεν μπορείτε ποτέ να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτούς τους τύπους προϊόντων πολύ νωρίς, κάποιοι λένε να περιμένετε όσο το δυνατόν αργότερα. Εάν θέλετε να επιβραδύνετε τη διαδικασία γήρανσης του δέρματός σας, αλλά εξακολουθείτε να θέλετε να χρησιμοποιήσετε προϊόντα αντιγήρανσης όταν το δέρμα σας είναι έτοιμο για αυτό, έχουμε δημιουργήσει μια λίστα για το πότε πρέπει να αρχίσετε να τα χρησιμοποιείτε.

Αντηλιακό:  Χρησιμοποιήστε το σε κάθε ηλικία

Πολλοί άνθρωποι δεν θεωρούν το αντηλιακό ως προϊόν αντιγήρανσης, αλλά στην πραγματικότητα είναι το πιο ισχυρό προϊόν που θα χρησιμοποιήσετε ποτέ για την καταπολέμηση της γήρανσης. Ο ήλιος είναι ο νούμερο ένα παράγοντας που κάνει το δέρμα μας να μεγαλώνει γρηγορότερα από ό, τι θα θέλαμε. Πρέπει να χρησιμοποιείτε δείκτη προστασίας SPF 15 ή υψηλότερο κάθε μέρα. Το 90% της γήρανσης του δέρματος προκαλείται από τον ήλιο.  «Η προστασία από τον ήλιο (αναζητήστε προστασία ευρέος φάσματος που καλύπτει τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου UVB όσο και τις UVA) είναι ίσως η πιο σημαντική προληπτική αντιγηραντική θεραπεία που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας», λέει ο Nannan Chen, Επιστήμονας της Garnier, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Garnier USA.  Ανεξάρτητα από τον καιρό, θα πρέπει να φοράτε αντηλιακό. Ακόμα κι αν δεν ξοδεύετε χρόνο για ηλιοθεραπεία, μπορείτε ακόμα να εκτεθείτε στις επιβλαβείς ακτίνες UVB και UVA ενώ κάθεστε σε ένα αυτοκίνητο, δίπλα σε ένα παράθυρο, ακόμα και σε αεροπλάνο.

Ξεκινήστε μετά τα 18

Αναπτύξτε καλές συνήθειες φροντίδας του δέρματος που μπορούν να διαρκέσουν μια ζωή στην εφηβεία και στα 20 σας. Οι αποφάσεις που λαμβάνετε κατά τη διάρκεια αυτών των δεκαετιών μπορούν να επηρεάσουν το δέρμα σας  στα 40, 50 και 60 που θα εξαρτηθεί από αυτές.

Αντιοξειδωτικοί οροί

 

Οι αντιοξειδωτικοί οροί είναι ένας ισχυρός τρόπος για να φωτίσετε, να αποκαταστήσετε και να βελτιώσετε την εμφάνιση του δέρματός σας. Μπορούν να βοηθήσουν στο ξεθώριασμα της εμφάνισης των λεπτών γραμμών και των σκοτεινών κηλίδων με την πάροδο του χρόνου. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να προστατεύσετε το δέρμα σας από τις ελεύθερες ρίζες. Χρησιμοποιήστε ορούς που παρασκευάζονται με τα αντιοξειδωτικά που περιγράψαμε νωρίτερα στο άρθρο για να αποκομίσετε τα οφέλη της φροντίδας του δέρματος. Οι οροί είναι εξαιρετικοί στη χρήση μετά την απολέπιση και πριν εφαρμόσετε την ενυδατική κρέμα. Συμπεριλάβετε σίγουρα έναν αντιοξειδωτικό ορό στη ρουτίνα σας.

Ρετινόλη (Pro-ρετινόλη)

Αυτό το παράγωγο βιταμίνης Α είναι ένα από τα πιο δημοφιλή συστατικά κατά της γήρανσης. Έχει ιδιότητες απολέπισης και ανανέωσης του δέρματος και μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, που είναι σωματίδια που προσκολλώνται στο δέρμα μας και προκαλούν πρόωρη γήρανση.

Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C είναι ένα άλλο ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση και να βελτιώσει την εμφάνιση του δέρματος. Η βιταμίνη C μπορεί επίσης να σας δώσει μια λαμπερή όψη. Καθώς μεγαλώνετε, ο κύκλος εργασιών του δέρματος θα επιβραδύνεται, κάτι που μπορεί να κάνει το δέρμα σας να φαίνεται πιο θαμπό. Η βιταμίνη C μπορεί να αντισταθμίσει αυτό και να κάνει το δέρμα σας να φαίνεται πιο λαμπερό. «Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για όσους ενδιαφέρονται για την αντιγήρανση», αναφέρει ο Chen.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι ανήκει στην αντιοξειδωτική οικογένεια. Μπορεί να έχει ενυδατικές και αποκαταστατικές ιδιότητες, ιδιαίτερα σε ευαίσθητο δέρμα.

Υδροξυοξέα

 

Τα υδροξυοξέα είναι μια συνθετική μορφή οξέων φρούτων. Όταν εφαρμόζονται στο δέρμα, μπορούν να απολεπίσουν  τα παλιά κύτταρα του δέρματος αποκαλύπτοντας πιο λαμπερό δέρμα. Μπορούν να κάνουν το δέρμα σας πιο ευαίσθητο στον ήλιο, οπότε μην το εφαρμόζετε το  πρωί  πριν βγείτε έξω.

Ξεκινήστε να βάζετε αντιρυτιδικές κρέμες στην ηλικία των 40 ετών

Τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται σε πολλές φόρμουλες αντιγηραντικών προϊόντων μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών. Πριν αυτές οι γραμμές μετατραπούν σε ρυτίδες θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τέτοιου είδους κρέμες. Χρησιμοποιώντας άλφα υδροξύλιο ή γλυκολικό οξύ μπορεί να κάνει το δέρμα σας να φαίνεται παχύ. Εξετάστε το ενδεχόμενο να ζητήσετε από τον δερματολόγο σας ένα προϊόν συνταγογραφούμενης αντοχής για να εξουδετερώσετε την ορατή εμφάνιση ρυτίδων.