Πότε είναι η καλύτερη ώρα για να καθαρίσεις το πρόσωπό σου;

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Πότε είναι η καλύτερη ώρα για να καθαρίσεις το πρόσωπό σου;
woman-sleeping

Ενώ εσύ κοιμάσαι και…ονειρεύεσαι, η επιδερμίδα σου μένει ξάγρυπνη και λειτουργεί εντατικά για την αναδόμησή της. Οι ειδικοί λένε ότι η καλύτερη στιγμή για την επιδιόρθωση των βλαβών που έχει υποστεί το δέρμα κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι η νύχτα.

Στη διάρκεια του ύπνου, το εσωτερικό μας «ρολόι», γνωστό και ως κιρκάδιος ρυθμός, συντονίζει τις λειτουργίες επανόρθωσης και τα κύτταρα αναλαμβάνουν ενεργό δράση για την αναζωογόνησή τους! Σύμφωνα με τους επιστήμονες, γύρω στις 9 το βράδυ εκκρίνεται η μελατονίνη, η ορμόνη του ύπνου, η οποία δίνει σήμα στον οργανισμό να πάει για ύπνο και να ανοίξει τα μάτια του με το φως της μέρας. Επιπλέον, η μελατονίνη διαθέτει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, ενώ συμβάλλει και στην ανάπλαση της επιδερμίδας.

Μπορεί να σου είναι δύσκολο να πας για ύπνο από τις 9! Αυτό, όμως, που μπορείς να κάνεις είναι να φροντίσεις την επιδερμίδα σου. Οι ειδικοί λένε ότι εκείνη την ώρα, η επιδερμίδα είναι πιο δεκτική στα δραστικά συστατικά των καλλυντικών προϊόντων. Ακόμα και αν πας για ύπνο μετά τα μεσάνυχτα, αυτή είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να καθαρίσεις το πρόσωπό σου από κάθε ίχνος μακιγιάζ και αντηλιακού, από ρύπους και ακαθαρσίες. Και στη συνέχεια να περάσεις στην περιποίηση επιλέγοντας ισχυρούς ορούς και κρέμες αντιγήρανσης που θα δράσουν στο μάξιμουμ πάνω σε καθαρή επιδερμίδα.