Ανδρική περιποίηση για το λιπαρό δέρμα

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Ανδρική περιποίηση για το λιπαρό δέρμα
man-face-eno

Έντονη λιπαρότητα, γυαλάδα, φραγμένοι πόροι, σπυράκια και ακμή. Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του λιπαρού δέρματος και είναι πιο έντονα στους άντρες από ό,τι στις γυναίκες. Η φροντίδα του λιπαρού δέρματος πρέπει να ξεκινάει από νωρίς το πρωί με καθαρισμό με ένα εξειδικευμένο προϊόν, κατά προτίμηση gel. Φρόντισε να έχει ήπια σύνθεση και να είναι απαλλαγμένο από επιθετικούς παράγοντες που διαταράσσουν την ισορροπία της εξωτερικής στοιβάδας της επιδερμίδας και «τραβάνε» το δέρμα. Καλό είναι να επαναλαμβάνεις τον καθαρισμό και το βράδυ όταν γυρίζεις στο σπίτι από τη δουλειά. Έτσι, απομακρύνεις τους ρύπους και τα βακτήρια που κατακάθονται στην επιδερμίδα σου από την αστική ρύπανση, απελευθερώνεις τους φραγμένους πόρους και ρυθμίζεις την υπερβολική γυαλάδα.

Για να είναι ολοκληρωμένη η περιποίηση σου χρειάζεσαι και μια ενυδατική κρέμα, γιατί και το λιπαρό δέρμα κινδυνεύει με αφυδάτωση. Φρόντισε η κρέμα να είναι oil-free, ελαφριά και λεπτόρρευστη, με ενυδατικά και μαλακτικά συστατικά, όπως το υαλουρονικό οξύ και τα ceramides.
Κάνε το έξτρα βήμα! Το λιπαρό δέρμα έχει ανάγκη από απολέπιση και βαθύ καθαρισμό, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Η απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και εμποδίζει το φράξιμο των πόρων με βακτήρια και σμήγμα. Μια μάσκα με άργιλο ή άνθρακα καθαρίζει σε βάθος, εξαφανίζει το πλεονάζον σμήγμα, συσφίγγει τους πόρους και ρυθμίζει τη λιπαρότητα.