Πώς να καταπραΰνετε το ερεθισμένο δέρμα

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Πώς να καταπραΰνετε το ερεθισμένο δέρμα
irritated skin

Μάθετε 5 βήματα για να καταπραΰνετε τον ερεθισμό του δέρματος. Ανακαλύψτε όλες τις συμβουλές ομορφιάς και τις συμβουλές για την περιποίηση του σώματος για διαφορετικούς τύπους δέρματος, από την Garnier.

Ένας οδηγός βήμα προς βήμα για να καταπραΰνετε τον ήπιο ερεθισμό του δέρματος.

Χρησιμοποιήστε προϊόντα περιποίησης για το ευαίσθητο δέρμα

Ο ερεθισμός του δέρματος είναι ο τρόπος του σώματός σας να σας πει ότι κάτι δεν πάει καλά. Μπορεί να έχετε έρθει σε επαφή με κάποιο ερεθιστικό ή αλλεργιογόνο του δέρματος. Μπορεί να υποφέρετε από ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα. Μπορεί να οφείλεται σε κάποιο άλλο δερματικό παράπονο συνολικά.

 Καθαρίστε το δέρμα

Αν το δέρμα σας είναι ερεθισμένο και σας προκαλεί φαγούρα, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μπείτε στο ντους και να καθαρίσετε καλά για να απομακρύνετε κάθε ερεθιστικό παράγοντα που μπορεί να βρίσκεται στο δέρμα. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μια λοσιόν σώματος για ευαίσθητο δέρμα για να καταπραΰνετε και να αποτρέπετε περαιτέρω ερεθισμούς του δέρματος, εφαρμόζοντάς την απαλά με ένα μαλακό σφουγγάρι.

Ενυδάτωση του σώματος

Αφού καθαρίσετε το δέρμα σας, είναι σημαντικό να το ενυδατώσετε καλά για να ενυδατώσετε την ξηρότητα που μπορεί να έχει προκαλέσει τον ερεθισμό. Χρησιμοποιήστε ένα καταπραϋντικό προϊόν για ευαίσθητο δέρμα.

  Φορέστε χαλαρά, φυσικά ρούχα

Μόλις η ενυδατική σας κρέμα απορροφηθεί και το δέρμα είναι εντελώς στεγνό, φορέστε ελαφριά, φαρδιά ρούχα από μαλακά και φυσικά υφάσματα. Αποφύγετε να φοράτε συνθετικά υλικά και στενά ρούχα αμέσως μετά την ταλαιπωρία από ερεθισμό του δέρματος, καθώς θα μπορούσαν να προκαλέσουν περαιτέρω προβλήματα.

Πρόληψη περαιτέρω ερεθισμού του δέρματος

Για να αποφύγετε περαιτέρω ερεθισμούς, επιλέξτε υποαλλεργικά προϊόντα καθαρισμού και πλύσης καθώς και ήπια προϊόντα περιποίησης σώματος για να τα χρησιμοποιήσετε στο μέλλον. Εάν τα συμπτώματα επιμένουν, φροντίστε να ζητήσετε τη συμβουλή του γιατρού σας.