Πώς να αποτρέψετε τη φθορά των μαλλιών από πλεξούδες ή extensions

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Πώς να αποτρέψετε τη φθορά των μαλλιών από πλεξούδες ή extensions
hair extension

Φέρτε τα φυσικά σας μαλλιά σε καλή κατάσταση. Είναι σημαντικό να φροντίσετε τα φυσικά σας μαλλιά πριν αποκτήσετε μια τρέσα ή extensions. Βεβαιωθείτε ότι τα μαλλιά σας είναι καθαρά και απαλλαγμένα από συσσωρεύσεις από προϊόντα όπως λακ. Χρησιμοποιήστε μαλακτικό για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας ενυδατωμένα και δυνατά. Συνεχίστε να ακολουθείτε αυτή τη ρουτίνα φροντίδας των μαλλιών σας κατά τη διάρκεια και στο μεσοδιάστημα που φοράτε ύφανση ή extensions για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή.

Επισκεφθείτε έναν επαγγελματία στυλίστα. Θα πρέπει να κάνετε την πλέξη ή τα extensions σας από έναν επαγγελματία. Δώστε προσοχή όταν δουλεύουν- αν αισθάνεστε πόνο ή έχετε πονοκέφαλο, το χτένισμα είναι πολύ σφιχτό. Τα σφιχτά χτενίσματα μπορεί να προκαλέσουν αλωπεκία έλξης, η οποία είναι μια μορφή τριχόπτωσης που προκαλείται από το επαναλαμβανόμενο τράβηγμα των μαλλιών, και μπορεί να είναι μόνιμη. Εάν το χτένισμα πονάει ή το αισθάνεστε πολύ σφιχτό, ζητήστε από τον κομμωτή σας να χαλαρώσει την πληγείσα περιοχή.

Κρατήστε το χτένισμά σας καθαρό. Λούστε τα μαλλιά σας όσο συχνά χρειάζεται για τον τύπο των μαλλιών σας. Εάν φοράτε extensions με κλιπ, αφαιρέστε τα πριν πλύνετε τα φυσικά σας μαλλιά. Χρησιμοποιήστε ένα απαλό, ενυδατικό σαμπουάν και κοντίσιονερ για να διατηρήσετε το τριχωτό της κεφαλής σας καθαρό και ενυδατωμένο.

Προστατέψτε τις άκρες των μαλλιών σας  . Οι άκρες σας – οι αραχνοΰφαντες παιδικές τρίχες που αναπτύσσονται γύρω από τη γραμμή των μαλλιών σας – είναι πολύ εύθραυστες. Φροντίστε αυτά τα ευαίσθητα μαλλιά χρησιμοποιώντας μόνο τζελ styling με βάση το νερό και ενυδατώνοντάς τα με conditioner. Αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο τη χρήση θερμαινόμενων εργαλείων styling.

Αλλάξτε το χτένισμά σας. Για να διατηρήσετε υγιή μαλλιά, είναι σημαντικό να κάνετε ένα διάλειμμα στα μαλλιά σας από μια πλέξη ή extensions. Φορέστε αυτά τα στυλ για δύο ή τρεις μήνες το πολύ, και στη συνέχεια δώστε στα μαλλιά σας ένα διάλειμμα αλλάζοντας σε ένα χτένισμα χωρίς αυτά.