Πόνοι στην πλάτη: Μάθετε τις 5 πιθανές αιτίες που τους προκαλούν

Home ΥΓΕΙΑ Πόνοι στην πλάτη: Μάθετε τις 5 πιθανές αιτίες που τους προκαλούν
back red

Οι πόνοι στην πλάτη συνδέονται συνήθως με κακή στάση στο χώρο εργασίας ή στην τάξη. Αλλά  υπάρχουν πέντε άλλοι λόγοι που θα μπορούσαν να εξηγήσουν από πού προέρχεται ο πόνος.  Σύμφωνα με την ιστοσελίδα  Medical Daily.

  1. Φοράτε πολύ συχνά ψηλά τακούνια

Τα ψηλά τακούνια, πρέπει να φοριούνται σπάνια, για να αποφύγετε τον πόνο στην πλάτη και  άλλα σημεία του σώματος όπως στον Αχιλλοτένοντα, τα γόνατα, τα ισχία κτλ.

Ο κίνδυνος τραυματισμού αυξάνεται επίσης εάν είστε υπέρβαροι, δεν φοράτε το σωστό μέγεθος ή έχετε επιλέξει έναν τύπο τακουνιού που μπορεί να κάνει το περπάτημα σας πιο δύσκολο.

  1. Το στρώμα σας μπορεί να μην είναι αρκετά υποστηρικτικό

Εάν το στρώμα σας είναι πολύ φθαρμένο ή δεν είναι αρκετά σταθερό, είναι πιθανό να προσθέσει πίεση στο σώμα σας όταν πρέπει να ξεκουράζεται τη νύχτα. Η ευθυγράμμιση του σώματός σας θα πρέπει να υποστηρίζεται σε ουδέτερη θέση, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί εάν η επιφάνεια στην οποία κοιμάστε είναι πολύ μαλακή ή πολύ σκληρή.

“Εάν ξυπνήσετε το πρωί και έχετε πόνο στην πλάτη, τον οποίο μπορείτε εάν  τεντωθείτε να το ξεφορτωθείτε σε 15 ή 30 λεπτά, αυτό σημαίνει ότι στρώμα σας είναι ακατάλληλο  για εσάς”, δήλωσε ο Δρ Michael Breus, ένας Ειδικός Γιατρός του Ύπνου στο WebMD.

  1. Έχετε έναν τραυματισμό από το  σήκωμα βάρους

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να ξεχάσουν και  να θεωρήσουν ότι ο πόνος στην πλάτη τους είναι αποτέλεσμα της υπερβολικής προσπάθειας στο γυμναστήριο ή της προσπάθειας να μετακινήσουν κάτι πολύ βαρύ. Δεν είναι ασυνήθιστο, γι ‘αυτό οι ειδικοί τονίζουν τη σημασία του τεντώματος και της προθέρμανσης πριν από τις δραστηριότητες. Μέχρι να επουλωθεί ο τραυματισμός, πρέπει να αποφύγετε να κάνετε κάτι που μπορεί να επιδεινώσει τον πόνο στην πλάτη σας.

  1. Μπορεί  να εμφανίζετε συμπτώματα ρευματοειδούς αρθρίτιδας

Η αλλαγή του στρώματος δεν βοήθησε στον πόνο που νιώθεις μετά το ξύπνημα; Εάν ο πόνος διαρκεί περίπου 30 λεπτά το πρωί και στη συνέχεια εξαφανιστεί, μπορεί να προκληθεί από φλεγμονή που σχετίζεται με την αρθρίτιδα.

“Με την αρθρίτιδα, ο πόνος τείνει να βελτιωθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά στη συνέχεια το βράδυ αισθάνεται λίγο χειρότερα”, δήλωσε ο Dr. Prakash Jayabalan from the Rehabilitation Institute of Chicago.

Το κάτω μέρος της πλάτης, τα ισχία και η σπονδυλική στήλη είναι από τις πιο κοινές περιοχές που επηρεάζονται από την οστεοαρθρίτιδα, η οποία τείνει να εμφανιστεί κατά τη διάρκεια και μετά τη μέση ηλικία.

  1. Το κάπνισμα

Όσο περίεργο και αν σας φαίνεται, το κάπνισμα αυξάνει τις πιθανότητες του χρόνιου πόνου της πλάτης. Ο καπνός μπορεί να επηρεάσει τη ροή του αίματος και την παροχή οξυγόνου σε διάφορα μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένης της σπονδυλικής στήλης. Οι ερευνητές πιστεύουν επίσης ότι το κάπνισμα θα μπορούσε δυνητικά να αυξήσει την ευαισθησία στον πόνο και να επιβραδύνει την επούλωση, γεγονός που μπορεί να κάνει τις προϋπάρχουσες καταστάσεις όπως η ινομυαλγία ακόμη πιο εμφανείς.