Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ξηρού και αφυδατωμένου δέρματος;

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ξηρού και αφυδατωμένου δέρματος;
face 21

Όταν πρόκειται για το δέρμα, η ξηρότητα και η αφυδάτωση δεν είναι το ίδιο πράγμα. Αν δυσκολεύεστε να εντοπίσετε τη διαφορά, αφήστε μας να σας την αναλύσουμε και να σας προτείνουμε τα καλύτερα προϊόντα και για τα δύο σενάρια, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Stylist.

Για να καθορίσετε την καλύτερη ρουτίνα περιποίησης για εσάς, είναι σημαντικό να προσδιορίσετε τον τύπο του δέρματός σας. Αυτό το μικρό ψήγμα χρήσιμων πληροφοριών θα σας βοηθήσει να επιλέξετε συστατικά που θα στοχεύουν πραγματικά στις συγκεκριμένες ανάγκες και ανησυχίες του δέρματός σας. Ενώ ορισμένοι τύποι δέρματος είναι πιο εύκολο να εντοπιστούν (η απίστευτα λιπαρή μύτη μου και τα ξεφλουδισμένα μάγουλα είναι ένα αποκαλυπτικό σημάδι μικτού δέρματος), κάποιοι άλλοι μπορεί να προκαλέσουν λίγο μεγαλύτερη σύγχυση. Μερικοί άνθρωποι με ξηρό δέρμα μερικές φορές πιστεύουν λανθασμένα ότι έχουν αφυδατωμένο δέρμα και το αντίστροφο. Αλλά τα δύο αυτά είναι πολύ διαφορετικά. Στην πραγματικότητα, το αφυδατωμένο δέρμα δεν είναι καν τύπος δέρματος. Το αφυδατωμένο δέρμα είναι μια κατάσταση που μπορεί να βιώσει ο καθένας, αλλά είναι προσωρινή, εξηγεί ο Daniel Isaacs, Διευθυντής Έρευνας της Medik8. Το ξηρό δέρμα είναι ένας τύπος δέρματος και είναι μια μακροχρόνια προσβολή. Δεν χρειάζεται να έχετε ξηρό δέρμα για να έχετε αφυδατωμένο δέρμα, οι δύο τύποι μπορεί συχνά να επικαλύπτονται. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε ακόμη και λιπαρό δέρμα που αφυδατώνεται.

Ποιος είναι ο ορισμός του ξηρού δέρματος; Και πώς μπορείτε να καταλάβετε αν το έχετε;

Το ξηρό δέρμα είναι η έλλειψη ελαίων ή λιπιδίων στο δέρμα, ουσιαστικά το δέρμα δεν έχει αρκετή περιεκτικότητα σε υγρασία. Το δέρμα μπορεί να είναι ξεφλουδισμένο, να αισθάνεται τραχύ και να φαίνεται ξηρό.

Ποιες είναι οι κύριες αιτίες της ξηροδερμίας;

Το ξηρό δέρμα προκαλείται από έναν διαταραγμένο δερματικό φραγμό, όπου έχουμε σαφή έλλειψη λιπιδίων που χρειαζόμαστε για να διατηρήσουμε την υγρασία. Χωρίς αυτά τα λιπίδια, πολύ νερό μπορεί να διαφύγει και ο δερματικός φραγμός διακυβεύεται με αποτέλεσμα να δημιουργείται ξηρό δέρμα. Η διαδικασία αυτή ονομάζεται διαδερμική απώλεια νερού.

Ποιες είναι οι κύριες αιτίες του αφυδατωμένου δέρματος;

Ουσιαστικά το αφυδατωμένο δέρμα είναι όταν δεν παρέχεται αρκετό νερό στο δέρμα και χρειάζεται αναπλήρωση της υγρασίας. Αυτό μπορεί να προκληθεί από πολλούς περιβαλλοντικούς παράγοντες με τους οποίους ερχόμαστε σε επαφή καθημερινά, όπως ο ήλιος, η χαμηλή υγρασία, η κεντρική θέρμανση, ο κλιματισμός ή, ένας από τους πιο συνηθισμένους – η μη κατανάλωση αρκετού νερού.

Πώς να αντιμετωπίσετε το αφυδατωμένο δέρμα

Το κλειδί είναι να παραμένετε ενυδατωμένοι. Μια εύκολη λύση είναι να πίνετε άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας ή να προσθέσετε στη διατροφή σας λαχανικά πλούσια σε νερό, όπως το καρπούζι, τα αγγούρια και το σέλινο. Συνιστάται επίσης να αναζητάτε προϊόντα που περιέχουν υαλουρονικό οξύ πολλαπλών βαρών και παρέχουν μακροπρόθεσμη, ολοήμερη ενυδάτωση. Το υαλουρονικό οξύ πολλαπλών βαρών έχει τη μοναδική ικανότητα να προσελκύει και να συγκρατεί περισσότερο από 1.000 φορές το βάρος του σε νερό, καθώς αντλεί υγρασία από την περιβάλλουσα ατμόσφαιρα στο δέρμα. Εμφανίζεται φυσικά στο δέρμα, προσθέτοντας περισσότερο μέσω της περιποίησης της επιδερμίδας σας θα βοηθήσει το υαλουρονικό οξύ να συνδεθεί με το νερό και να διατηρήσει την υγρασία στο δέρμα.