Προσοχή στα fake news σχετικά με την πανδημία!

Home ΥΓΕΙΑ Προσοχή στα fake news σχετικά με την πανδημία!
fakenews

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εφιστά την προσοχή του κοινού στα fake news που διακινούνται στο διαδίκτυο με ανυπόστατες και επικίνδυνες πληροφορίες για την πανδημία.

Πρόσφατα περιήλθε σε γνώση του ΙΣΑ απαράδεκτο και ανυπόστατο βίντεο στο οποίο γίνεται αναφορά στον αριθμό των θανάτων από τον κορωνοιό και μάλιστα τα ψευδή στοιχεία που παρουσιάζονται αποδίδονται σε υποτιθέμενα μέλη του ιατρικού κόσμου.

Ο ΙΣΑ διερεύνησε το θέμα και διευκρινίζει ότι δεν υπάρχουν μέλη του ΙΣΑ και μάλιστα εργαζόμενοι στο νοσοκομείο που αναφέρεται με τα αναφερόμενα στοιχεία.

Για το θέμα απευθύνθηκε ήδη στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών και τη Δ/ση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις δικές τους ενέργειες.

«Δυστυχώς κάποιοι ασυνείδητοι εκμεταλλεύονται την υγειονομική κρίση και τη ψυχολογική φόρτιση των πολιτών για να διακινήσουν απαράδεκτες και ψευδείς πληροφορίες στις οποίες μάλιστα εμπλέκουν και τον ιατρικό κόσμο. Οι πολίτες πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί σχετικά με τα όσα διακινούνται στο διαδίκτυο, να επιλέγουν να ενημερώνονται μόνο από αξιόπιστες και έγκυρες πηγές και να μην συμβάλλουν στη διακίνηση των ανυπόστατων πληροφοριών που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία», ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.

Επιμέλεια : Νεκταρία Καρακώστα, Δημοσιογράφος Υγείας