0774b

Πανακότα σοκολάτα

Η πανακότα είναι μια πασίγνωστη ιταλική κρέμα, ιδιαίτερα απαλή και νόστιμη. Σας προτείνω να την δοκιμάσετε με σοκολάτα και να τη σερβίρετε ως επιδόρπιο σε γιορτινό τραπέζι.
Προετοιμασία: 15 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος: 4 ώρες Μερίδες: 6

Υλικά

  • 150 γρ. σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 400 ml κρέμα γάλακτος light 15% λιπαρά, Arla
  • 80 ml γάλα
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κουτ. γλυκού (6 γρ.) ζελατίνη σκόνη
  • 2 κουτ. σούπας νερό κρύο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Λίγο σπορέλαιο για το άλειμμα

Δείτε εδώ την εκτέλεση της συνταγής