Πανάδες και κηλίδες: Γιατί εμφανίζονται και πώς θα τις αντιμετωπίσεις;

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Πανάδες και κηλίδες: Γιατί εμφανίζονται και πώς θα τις αντιμετωπίσεις;
panades

Λατρεύεις το καλοκαίρι, τη θάλασσα και τον ήλιο και ένα από τα βασικά σου ζητούμενα είναι να αποκτήσεις την τέλεια, ηλιοκαμένη όψη. Και σ’ αυτό ακριβώς το σημείο θα πρέπει να σου υπενθυμίσω πως η έκθεση στον ήλιο, εκτός από υπέροχη όψη, αφήνει και κάποια σημάδια που καθόλου δεν αγαπάς. Σωστά κατάλαβες, αναφέρομαι στις πανάδες και στις κηλίδες που κάνουν την εμφάνισή τους και επιβάλλεται να μάθεις τα πάντα τόσο για την πρόληψη όσο και για την αντιμετώπισή τους.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οι πανάδες και κηλίδες δημιουργούνται λόγω της υπερβολικής έκκρισης μελανίνης από τα μελανοκύτταρα του δέρματος. Στη ουσία πρόκειται για μια διαταραχή που προκαλεί τόσο η ηλιακή ακτινοβολία όσο και τυχόν ορμονικές αλλαγές. Όσο πιο ανοιχτός είναι ο τόνος του δέρματος τόσο πιο έντονες είναι οι κηλίδες, μιας και η μελανίνη είναι περιορισμένη, με αποτέλεσμα η υπεριώδης ακτινοβολία να απορροφάται ευκολότερα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως αν έχεις μεσαία ή σκούρα επιδερμίδα θα αποφύγεις την εμφάνισή τους. Απλά δεν είναι το ίδιο ορατές.

Τι πρέπει να κάνεις: Το πρώτο και βασικό σου μέλημα είναι η χρήση αντηλιακής κρέμας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ο δείκτης προστασίας του προϊόντος που χρησιμοποιείς κατά τη διάρκεια της ηλιοθεραπείας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα υψηλός, ενώ καλό είναι να φοράς καπέλο. Επειδή όμως η εμφάνιση των συγκεκριμένων δυσχρωμιών λειτουργεί αθροιστικά, που σημαίνει πως μετρούν όλα τα χρόνια ηλιοθεραπείας που έχεις κάνει αλλά και τυχόν ερεθισμών που έχεις υποστεί στο παρελθόν, το πιθανότερο είναι να κάνουν ούτως ή άλλως την εμφάνισή τους, ακόμη κι αν τα τελευταία καλοκαίρια και χειμώνες είσαι πολύ προσεκτική.

Το αμέσως επόμενο βήμα είναι η αντιμετώπιση με τις κατάλληλες φόρμουλες. Και εδώ έρχονται τα απαραίτητα προϊόντα περιποίησης με συνθέσεις που αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις κηλίδες και τις πανάδες. Πρόκειται για προϊόντα που πρέπει να εντάξεις στην καθημερινή σου ρουτίνα περιποίησης συνδυαστικά πάντα με την αντηλιακή προστασία.

Στη συνέχεια θα δεις τα καλύτερα. Εσύ απλά θα επιλέξεις εκείνο που σου ταιριάζει, ανάλογα με τις ανάγκες και τις συνήθειές σου.

Πηγή: https://www.tlife.gr/