Η οµορφιά µέσα από την ευεξία

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Η οµορφιά µέσα από την ευεξία
gorgeous girl

Λάµψη από µέσα προς τα έξω!

​Τα τελευταία χρόνια η φιλοσοφία γύρω από τη φροντίδα και την εµφάνιση του δέρµατος έχει αλλάξει. Η ευεξία προέρχεται από την εσωτερική υγεία και την αρµονική λειτουργία των συστηµάτων του οργανισµού σε όλα τα επίπεδα, η οποία αντανακλάται και στο δέρµα µας.

Δήµητρα Τσαντίδου

Αισθητικός,

www.bee-elixir.com,
dtsantidou@gmail.com

Tο άγγιγµα του χρόνου πάνω µας δεν µπορεί να αποφευχθεί, όµως όσο περισσότερο στοχεύουµε σε µια ποιοτική ζωή τόσο καλύτερα θα δείχνουµε, µεγαλώνοντας, τα επόµενα χρόνια.

Παράγοντες που επηρεάζουν την ευεξία του δέρµατος

Η παραµέληση της καθηµερινής φροντίδας του δέρµατος, η χρήση ακατάλληλων προϊόντων και η έλλειψη επαγγελµατικής περιποίησης οδηγούν στην πρόωρη γήρανσή του. Παράλληλα, η αθροιστική δράση της UV ακτινοβολίας αποτυπώνεται στο δέρµα µας ως ξηρότητα και επιδερµική χαλάρωση, µε την εµφάνιση πανάδων, ρυτίδων και ευρυαγγειών.

Όταν δεν τρεφόµαστε σωστά, στερούµε από τον οργανισµό πολύτιµα στοιχεία που συµµετέχουν στις διαδικασίες ανάπτυξης του δέρµατος και των κεράτινων δοµών.

Επιπλέον, χωρίς επαρκή λήψη νερού, το δέρµα χάνει την ελαστικότητα και τη ζωντάνια του και εµφανίζει λεπτές γραµµές, ρυτίδες και χαλάρωση.

Το χρόνιο στρες συντηρεί την παρουσία ορµονών που οδηγούν σε δερµατικές διαταραχές και ασθένειες.

Ο µη επαρκής και ποιοτικός ύπνος επιταχύνει την πρόωρη γήρανση, κάνοντας το δέρµα να δείχνει κουρασµένο, µε οιδήµατα και µαύρους κύκλους κάτω από τα µάτια.

Λιγότερη ή καθόλου άσκηση σηµαίνει λιγότερη οξυγόνωση και θρέψη των ιστών, καθώς και συσσώρευση τοξινών.

Το αλκοόλ αφυδατώνει το δέρµα και προκαλεί ερυθρότητα, ενώ το κάπνισµα εµποδίζει την οξυγόνωση και τη θρέψη του, καταστρέφει τις απαραίτητες βιταµίνες Β και C και αυξάνει τη ρυτίδωση γύρω από το στόµα και τα µάτια. Η µακροχρόνια λήψη φαρµάκων και ουσιών, επιφέρουν την εµφάνιση ακµής, εκζέµατος, µελάγχρωσης, ξηρότητας, φωτοευαισθησίας και αλλεργιών.

Τέλος, οι καιρικές συνθήκες, η ρύπανση, καθώς και διάφοροι χηµικοί παράγοντες µε τους οποίους ερχόµαστε σε επαφή καθηµερινά, επηρεάζουν αρνητικά το δέρµα και το σώµα µας.

 

Πώς θα επιτύχουµε την ευεξία;

1

Φροντίστε σωστά το δέρµα σας. Για να βλέπετε το δέρµα σας πάντα στην καλύτερη εκδοχή του, καλό είναι να δηµιουργήσετε την κατάλληλη για εσάς ρουτίνα περιποίησης. Αυτό σηµαίνει καθαρισµός πρωί και βράδυ, τακτική απολέπιση και εφαρµογή µάσκας. Χρησιµοποιήστε σέρουµ ή αµπούλες πριν από την κρέµα σας για ενίσχυση. Επίσης, κρέµες συµβατές µε τον τύπο του δέρµατός σας, µε συστατικά που ανταποκρίνονται κάθε χρονική περίοδο στις ανάγκες σας. Χρησιµοποιήστε προϊόντα µε αντιηλιακό δείκτη όλο το χρόνο. Αποφύγετε την άσκοπη έκθεση στον ήλιο τις επικίνδυνες ώρες κατά τους θερινούς µήνες. Εφαρµόστε µετά κάποιο ενυδατικό προϊόν µε λιπίδια, βιταµίνες και αµινοξέα.

2

Ακολουθείτε τακτικά επαγγελµατικές θεραπείες.

3

Σωστή διατροφή. Μια ισορροπηµένη διατροφή συµβάλλει στην παραγωγή νέων κυττάρων, στην αντιµετώπιση φλεγµονών και στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης. Εξασφαλίστε µια καλύτερη διατροφή, προσθέτοντας σε αυτήν τροφές πλούσιες σε βιταµίνες Α, Β3, Β5, Β7, Β9, C, D, E, K, ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα, ψευδάργυρο και σελήνιο. Μειώστε τη ζάχαρη, το αλάτι και τους επεξεργασµένους υδατάνθρακες. Εάν είναι απαραίτητο, πάρτε προβιοτικά, που συµβάλλουν στην ανάπτυξη µιας υγιούς χλωρίδας.

4

Ενυδάτωση. Ένας εύκολος τρόπος για να µείνετε υγιείς και να κρατήσετε το δέρµα σας ζωντανό και ενυδατωµένο είναι να έχετε ένα µπουκάλι φιλτραρισµένο νερό πάντα µαζί σας. Αν δεν είστε συνηθισµένοι, πίνετε όσο µπορείτε σιγά σιγά µέχρι να φτάσετε να πίνετε περίπου 1,5 λίτρο την ηµέρα.

5

Υιοθετήστε έναν ποιοτικό τρόπο ζωής. Συνηθίστε να κοιµάστε νωρίς. Αποφύγετε την κατανάλωση καφεΐνης µετά τις 5.00 µ.µ, καθώς και τα βαριά γεύµατα αργά το βράδυ. Ακολουθήστε τακτικά κάποιο είδος φυσικής άσκησης. Βάλτε στόχο να διακόψετε ή να µειώσετε αρκετά το κάπνισµα. Διαχειριστείτε αποτελεσµατικά το άγχος σας, ανακαλύψτε τις αιτίες και βρείτε λύσεις αντιµετώπισης. Ανακαλύψτε µια δραστηριότητα που να σας γεµίζει. Διατηρήστε καθαρούς και καλά αερισµένους τους χώρους σας. Αντικαταστήστε τα πλαστικά δοχεία µε γυάλινα, καθώς και τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας σας και τα προϊόντα φροντίδας και καθαρισµού του σπιτιού µε πιο οικολογικά (µε προϊόντα που περιέχουν δηλαδή λιγότερο επιβαρυντικούς χηµικούς παράγοντες).