Όμορφη, νεανική επιδερμίδα- η φύση έχει τον τρόπο

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Όμορφη, νεανική επιδερμίδα- η φύση έχει τον τρόπο
healthy skin5 1

Μία ομάδα επίλεκτων φυσικών αντιοξειδωτικών δείχνει το… δρόμο για να αντιμετωπίσουμε τη φθορά της επιδερμίδας και τα ορατά σημάδια γήρανσης που προκαλεί η έκθεση στους εχθρικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Ο άνθρωπος από την αρχαιότητα έμαθε να παρατηρεί, να μελετά και να αξιοποιεί προς όφελός του τη μοναδική ικανότητα που έχουν τα φυτά να προσαρμόζονται για να επιβιώσουν ακόμη και στις πιο αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκες. Με την εξέλιξη των επιστημών ήταν απόλυτα φυσικό να μπουν στο μικροσκόπιο των ειδικών. Οι επιστημονικές έρευνες ανέδειξαν ένα ισχυρό σύστημα από αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές ουσίες και αναπλαστικούς μηχανισμούς που τα βοηθά να διασφαλίζουν την επιβίωση και μακροζωία τους τόσο κάτω από τις καυτές ακτίνες του ήλιου όσο και στις άνυδρες περιοχές του πλανήτη ή σε συνθήκες πολικού ψύχους. Τα πολύτιμα αυτά στοιχεία, όπως απέδειξαν οι μελέτες που ακολούθησαν, δρουν ευεργετικά και στην καλή υγεία της επιδερμίδας, ενεργοποιώντας τους αντίστοιχους φυσικούς αμυντικούς, επανορθωτικούς και αναπλαστικούς μηχανισμούς για να αποτρέψουν την πρόωρη φθορά της από την έκθεση στους επιβαρυντικούς παράγοντες. Δεν είναι τυχαίο που η βιομηχανία της ομορφιάς έχει επενδύσει στη δύναμη των φυτών. Οι ανακαλύψεις που έρχονται στο φως αναδεικνύουν ολοένα και περισσότερα ενεργά μόρια που περικλείονται στα φύλλα, στα στελέχη, στα άνθη και στους καρπούς των φυτών και προσφέρουν- μόνα τους ή σε συνδυασμούς- ενισχυμένη καλλυντική φροντίδα, αναστέλλουν και περιορίζουν τα σημάδια γήρανσης.

3+1 φυσικά, ενεργά μόρια με ισχυρή αντιγηραντική δράση.

Χονοκιόλη από τη μανόλια. Στην παραδοσιακή κινέζικη και ιαπωνική ιατρική χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια για την ενισχυμένη θεραπευτική της δράση χάρη στις πλούσιες αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριδιακές, αντιοξειδωτικές και τονωτικές της ιδιότητες. Η χονοκιόλη είναι ένα από τα μόρια που οι ειδικοί έχουν εντοπίσει στο φλοιό, στα φύλλα, τα άνθη και στους βλαστούς της. Έχει αποδειχτεί λοιπόν ότι η παρουσία της σε μία καλλυντική φόρμουλα θωρακίζει αποτελεσματικά το δέρμα από το οξειδωτικό στρες και τις φλεγμονές που προκαλεί στα κύτταρά του η έκθεση στις ακτίνες UV, τους περιβαλλοντικούς ρύπους αλλά και το μη ισορροπημένο lifestyle. Την κακή διατροφή, το στρες, την υπερβολική έκθεση στο μπλε φως των ηλεκτρονικών συσκευών και τον κακό ύπνο που συμβάλλουν στην εμφάνιση των σημαδιών πρόωρης γήρανσης.

Ρεσβερατρόλη από το κόκκινο κρασί. Το αμπέλι είναι μία από τις πρώτες καλλιέργειες του ανθρώπου και, κατά πολλούς, σηματοδοτεί το πέρασμα από τη νομαδική ζωή. Σύμφωνα με τους ιστορικούς η τέχνη της αμπελουργίας εικάζεται ότι ξεκίνησε με την αγροτική επανάσταση γύρω στο 5.000 π.Χ. Είναι ένα πολυετές και εξαιρετικά ανθεκτικό φυτό στο κρύο και στον αέρα. Εξού και οι ισχυρές αντιοξειδωτικές, θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες του φυτού, των καρπών και των παραγώγων αυτών. Η ρεσβερατρόλη είναι μία πολυφαινόλη που προέρχεται κυρίως από τη φλούδα των σταφυλιών και το κόκκινο κρασί με διπλή αντιοξειδωτική δράση. Εξουδετερώνει τις ήδη υπάρχουσες ελεύθερες ρίζες και προλαμβάνει τη δημιουργία νέων. Αυτό που την διαφοροποιεί από τα άλλα αντιοξειδωτικά μόρια, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, είναι ότι προστατεύει τα μιτοχόνδρια –το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας των κυττάρων- και ενεργοποιεί τους φυσικούς μηχανισμούς άμυνας του οργανισμού απέναντι στο οξειδωτικό στρες με αποτέλεσμα τα κύτταρα να αρχίζουν να παράγουν τα δικά τους αντιοξειδωτικά.

Βινιφερίνη από το χυμό της αμπέλου. «Όταν το αμπέλι δακρύζει, οι γυναίκες χαμογελούν» λέει ένα παλιό, γαλλικό γνωμικό. Το χειμώνα όταν το φυτό βρίσκεται σε …λήθαργο οι ακατέργαστοι χυμοί του μένουν στο εσωτερικό του όπου αποθηκεύονται όλα τα πλούσια θρεπτικά του συστατικά. Στις αρχές της άνοιξης όταν ξεκινά το κλάδεμα ο χυμός που βγαίνει κάνει το φυτό να μοιάζει ότι δακρύζει. Τα παλιά χρόνια οι γυναίκες στους αμπελώνες του Μπορντώ άπλωναν αυτόν το χυμό στο πρόσωπο και στα χέρια για να τα προστατεύσουν από τον ήλιο και να περιορίσουν τις καφέ κηλίδες που σχηματίζονταν από την πολύωρη παραμονή τους στην ύπαιθρο. Έρευνες ανέδειξαν ότι η βινιφερίνη, βασικό συστατικό του χυμού, έχει ενισχυμένη δράση κατά της υπερμελάγχρωσης του δέρματος. Είναι 62 φορές πιο ισχυρή από τη βιταμίνη C και λειτουργεί προληπτικά αναστέλλοντας τη δράση της τυροσινάσης, του ενζύμου που πυροδοτεί την παραγωγή μελανίνης, διορθώνει τις υπάρχουσες κηλίδες ρυθμίζοντας τα επίπεδα παραγωγής μελανίνης και επαναφέρει τη χρωματική ομοιομορφία στην επιδερμίδα.

Πολυφαινόλες από κουκούτσια σταφυλιού. Πρόκειται για τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά μόρια που βρίσκουμε στη φύση τα οποία ενδυναμώνουν τους αμυντικούς μηχανισμούς για να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές επιθέσεις των ελεύθερων ριζών, την αιτία, δηλαδή, για το 80% των σημαδιών γήρανσης στην επιδερμίδα. Ειδικότερα οι πολυφαινόλες σταφυλιού όταν εμπλουτίζουν μία καλλυντική φόρμουλα προστατεύουν από το οξειδωτικό στρες, αποτρέποντας έτσι την πρόωρη εμφάνιση ρυτίδων, ενώ, παράλληλα, διατηρούν τα απαραίτητα επίπεδα υαλουρονικού οξέος στις βαθύτερες στιβάδες «γεμίζοντας» τις ρυτίδες εκ των έσω και αποκαθιστούν έτσι τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας.

Πηγή: https://skingurus.gr/