Τα οφέλη της βαζελίνης για το πρόσωπο

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Τα οφέλη της βαζελίνης για το πρόσωπο
vazelini

Η βαζελίνη έχει χρησιμοποιηθεί για περισσότερα από 140 χρόνια ως θεραπευτικό βάλσαμο και αλοιφή για πληγές, εγκαύματα και σκασμένο δέρμα. Το πετρέλαιο είναι το κύριο συστατικό της βαζελίνης. Μπορεί να είστε πιο εξοικειωμένοι με άλλα υποπροϊόντα πετρελαίου, όπως κηροζίνη και βενζίνη. Αλλά σε αντίθεση με άλλες μορφές πετρελαίου, η βαζελίνη είναι ασφαλής για χρήση στο δέρμα και τα χέρια σας. Σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Healthline.

Αφαιρεί το μακιγίαζ ματιών

Δεδομένου ότι η Vaseline βασίζεται σε πετρέλαιο, διαλύει σχεδόν οποιοδήποτε είδος μακιγιάζ απαλά και απλά. Και σε αντίθεση με ορισμένα άλλα είδη  αφαίρεσης μακιγιάζ, η Vaseline είναι ασφαλής για χρήση γύρω από την περιοχή των ματιών σας. Είναι ιδιαίτερα καλή στην αφαίρεση αδιάβροχης μάσκαρας.

‘’ Κλειδώνει’’ την υγρασία

Η βαζελίνη ‘’κλειδώνει’’ την υγρασία του προσώπου σας χωρίς να προσθέτει άλλα συστατικά που μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα σας. Ένα στρώμα βαζελίνης που εφαρμόζεται πριν κοιμηθείτε μπορεί να σας βοηθήσει να επαναφέρετε το φυσικό επίπεδο υγρασίας και απαλότητας του προσώπου σας.

‘’Θεραπεύει’’ γρατζουνιές και κοψίματα 

Η βαζελίνη σχηματίζει ένα προστατευτικό στρώμα που σφραγίζει την περιοχή του δέρματός σας όπου το εφαρμόζετε. Αυτό το προστατευτικό φράγμα διευκολύνει την επούλωση και εμποδίζει τα βακτήρια να εισβάλουν σε μια πληγή που λειτουργεί για να επουλωθεί.

Προστατεύει τα σκασμένα χείλη

Περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως ο κρύος άνεμος ή ο καυτός ήλιος μπορούν να στεγνώσουν γρήγορα τα χείλη σας. Όταν η βαζελίνη εφαρμόζεται στα χείλη σας, προστατεύει το ευαίσθητο δέρμα γύρω από το στόμα σας. Επίσης δεν έχει γεύσεις ή αρώματα, επομένως οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την αλλεργική αντίδραση από τη χρήση της.

Γεμίζει και δίνει ένα διαφορετικό στυλ στο φρύδι σας

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη βαζελίνη στο πρόσωπό σας ως ένα κόλπο για να διαμορφώσετε το σχήμα των  φρυδιών.

Βαζελίνη για χρόνιες δερματικές παθήσεις

Ροδόχρους νόσος

Είναι μια κοινή φλεγμονώδης κατάσταση του δέρματος. Τα αίτια και τα συμπτώματα της ροδόχρου ακμής ποικίλλουν πολύ ανάλογα το άτομο, άλλα μια έρευνα από δερματολόγους  έδειξε ότι  η βαζελίνη είναι ασφαλής, ακόμη και ωφέλιμη για άτομα που έχουν ροδόχρου ακμή. Η «αποφρακτική» ιδιότητα της βαζελίνης προστατεύει το δέρμα που είναι κόκκινο και  μπορεί να βοηθήσει την φλεγμονή να επουλωθεί.

Ψωρίαση

Η εμφάνιση ψωρίασης είναι πιο πιθανό να συμβεί εάν το δέρμα σας είναι ξηρό. Η εφαρμογή βαζελίνης σε περιοχές όπου συχνά βλέπετε συμπτώματα ψωρίασης είναι ένα καλό προληπτικό μέτρο. Παρόλο που μπορεί να μην είναι πρακτικό για καθημερινή χρήση.

Γήρανση

Όταν οι ερευνητές εξέτασαν τη μικροβιακή δραστηριότητα της  βαζελίνης, διαπίστωσαν ότι η ουσία αυξάνει τη ρύθμιση των πεπτιδίων στην επιφάνεια του δέρματός σας. Τα πεπτίδια τυχαίνει να είναι ένα δημοφιλές συστατικό σε μερικές από τις πιο δημοφιλείς και αποδεδειγμένες κρέμες ομορφιάς και προϊόντα σύσφιξης. Η ίδια η βαζελίνη δεν θα συρρικνώσει τους πόρους σας ούτε θα θεραπεύσει τις ρυτίδες, αλλά το να διατηρείτε το δέρμα σας ενυδατωμένο είναι ένα απαραίτητο προληπτικό μέτρο για την επιβράδυνση των σημείων γήρανσης στο δέρμα σας.

Δεν είναι κατάλληλο για την ακμή

Σύμφωνα με την American Academy of Dermatologists η βαζελίνη μπορεί να προκαλέσει ξεσπάσματα εάν έχετε επιρρεπές δέρμα στην ακμή. Μην βάζετε ζελέ πετρελαίου στο πρόσωπό σας εάν έχετε σπυράκια ακμής.

Είναι η βαζελίνη κατάλληλη για λιπαρή επιδερμίδα;

Η βαζελίνη είναι ασφαλής στη χρήση, ακόμη και αν έχετε λιπαρό δέρμα. Αλλά η βαριά, λιπαρή αίσθηση της βαζελίνης μπορεί να μην είναι αυτό που στοχεύετε με τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, ειδικά εάν έχετε συνδυασμό εξαιρετικά λιπαρού δέρματος. Η βαζελίνη θα σφραγίσει επίσης τυχόν λιπαρότητα ή  σμήγμα που βρίσκονται στο δέρμα σας όταν το εφαρμόσετε, γι ‘αυτό λάβετε το  υπόψη σας.

Βαζελίνη για ευαίσθητο δέρμα

Τα περισσότερα άτομα με ευαίσθητο δέρμα μπορούν να χρησιμοποιούν βαζελίνη στο πρόσωπό τους χωρίς κανένα πρόβλημα.