Νίκησε τον Ιό!” – Ένα χρήσιμο παιχνίδι από το Συμβούλιο της Ευρώπης

Home ΥΓΕΙΑ Νίκησε τον Ιό!” – Ένα χρήσιμο παιχνίδι από το Συμβούλιο της Ευρώπης
covid 19 graphics cover

Αυτόν τον καιρό που όχι μόνο εμείς οι μεγαλύτεροι αλλά και τα μικρά παιδιά καλούνται να αντεπεξέλθουν με τον Covid-19, το Συμβούλιο της Ευρώπης δημιούργησε το διασκεδαστικό και επιμορφωτικό παιχνίδι “Νίκησε τον Ιό”. Συγγραφείς του παιχνιδιού είναι οι κυρίες Janice Richardson και η Δρ. Βερόνικα Σαμαρά.

Μέσα από το παιχνίδι αυτό τα παιδιά μπορούν να μάθουν πολύ σημαντικά πράγματα για το τι πρέπει να κάνουμε για να προστατευθούμε, αλλά και να προστατεύσουμε τους άλλους από τον κορωνοϊό.

Το παιχνίδι στην Ελληνική του έκδοση μεταφέρθηκε σε online μορφή από τον κύριο Γιάννη Σαλονικίδη, Υποδιευθυντή του 11ου Δημ. Σχ. Ευόσμου, και τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την εξαιρετική ιδέα του και την θαυμάσια υλοποίηση της διαδραστικής online μορφής του παιχνιδιού, που δίνει τη δυνατότητα διαμοιρασμού του με σύνδεσμο στις εικονικές εξ αποστάσεως τάξεις όχι μόνο του σχολείου του, αλλά και κάθε σχολείου.

Το παιχνίδι παίζεται με εικονικό ζάρι και τα πιόνια μετακινούνται με το σύρσιμο του ποντικού. Επίσης, έχουν προστεθεί πληροφορίες στις κάρτες.

Μπορείτε να βρείτε το παιχνίδι στη διαδικτυακή διεύθυνση: https://e-geografia.eduportal.gr/files/covid-game/story_html5.html

Επιμέλεια Νεκταρία Καρακώστα, Δημοσιογράφος Υγείας